Σάλος για τις δηλώσεις Κοντοζαμάνη περί μη δυνατότητας επιλογής εμβολίου για τον κορωνοϊό από τους πολίτες

«Άρωμα»… χούντας αναδύθηκε από τις δηλώσεις, υπό μορφή διαγγέλματος, του υφυπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, για το σχέδιο του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού στη χώρα, καθώς, ούτε λίγο ούτε πολύ, αποκάλυψε ότι οι πολίτες δεν θα έχουν λόγο για το εμβόλιο που θα κάνουν, αφού δεν θα το διαλέγουν, όπως δεν διαλέγουν και το εμβόλιο της γρίπης!

Στις δηλώσεις του σε ραδιοφωνική εκπομπή που προκάλεσαν αίσθηση και αντιδράσεις, ο κ. Κοντοζαμάνης υποστήριξε ότι, από τη στιγμή που ένα σκεύασμα (στην προκειμένη περίπτωση το εμβόλιο) έχει λάβει άδεια κυκλοφορίας, σημαίνει ότι πληροί όλες τις προϋποθέσεις και οι παραδόσεις από τις εταιρίες θα γίνουν ταυτόχρονα με τη χορήγηση άδειας από τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ωστόσο, ο υφυπουργός Υγείας δεν αναφέρθηκε ούτε στις εσπευσμένες διαδικασίες για την έγκριση των εμβολίων ούτε στην ανησυχία που αυτό προκαλεί στους πολίτες. Αντ’ αυτού, ανακοίνωσε ότι οι πολίτες που θα θέλουν να εμβολιαστούν δεν έχουν δικαίωμα στην επιλογή του σκευάσματος, γεγονός που εγείρει ερωτήματα για την όλη διαδικασία εμβολιασμού. Αφού όλα τα εμβόλια που θα είναι διαθέσιμα πληρούν τις προϋποθέσεις, πού είναι το μεμπτό στο να επιλέγουν οι πολίτες ποιο θα κάνουν;

Σχετικά με τη δυνατότητα εμβολιασμών από τα φαρμακεία, ο κ. Κοντοζαμάνης διευκρίνισε ότι δεν θα χορηγούνται εμβόλια μέσω των φαρμακείων, αλλά μόνο θα κλείνουν ραντεβού. Ο υφυπουργός επισήμανε ότι, με βάση τον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας, η χώρα μας έχει μέγιστη δυνατότητα εμβολιασμού περίπου 2.000.000 δόσεις ανά μήνα.

Προετοιμασία για ενδεχόμενο τρίτο κύμα

Διαβεβαίωσε ότι τα εμβόλια κατασκευάζονται με το ρίσκο των εταιριών και δεν θα προκύψουν ελλείψεις, ενώ ανέφερε ότι τα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα όλης της χώρας και τα νοσοκομεία προετοιμάζονται ήδη για τους εμβολιασμούς. Έτσι, όταν τα εμβόλια φτάσουν στη χώρα μέσα στις επόμενες ημέρες, η χορήγηση στον πληθυσμό θα ξεκινήσει άμεσα.

Σχολιάζοντας την πορεία της πανδημίας, ο κ. Κοντοζαμάνης τόνισε ότι γίνεται προετοιμασία και για ένα ενδεχόμενο τρίτο κύμα. Πρόσθεσε, επίσης, ότι τα κρούσματα πέφτουν, κάτι που δείχνει ότι τα μέτρα αποδίδουν, όμως χρειάζεται προσοχή καθώς, όπως είπε, δεν πρέπει να χαλαρώσουμε ώστε να μην έχουμε τρίτο κύμα την περίοδο των εορτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ