Οι άθλιοι Ουκρανοί σε συμπαραγωγή οπλισμού με την Τουρκία!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΘΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΣΚΆΦΗ ΚΑΙ UAVS ΥΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑ

SOUTH FRONT 15-12-20

Στις15Δεκεμβρίου, ο Υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Andrii Taran υπέγραψε συμφωνίες με τουρκικές εταιρείες για τη μεταφορά τεχνολογίας και την παραγωγή κορβετών για το Ουκρανικό Ναυτικό και μαχητικών UAV για τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Η υπογραφή πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της τουρκικής αντιπροσωπείας, με επικεφαλής τον Πρόεδρο των Αμυντικών Βιομηχανιών της Δημοκρατίας της Τουρκίας Ισμαήλ Ντεμίρ.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Άμυνας της Ουκρανίας, πρόκειται κυρίως για έργα που αποσκοπούν στη ριζική ενίσχυση των δυνατοτήτων μάχης του Ουκρανικού Ναυτικού, για την ενίσχυση της ασφάλειας στις περιοχές της Μαύρης θάλασσας και της Θάλασσας του Αζόφ.

Τα μέρη συζήτησαν την εφαρμογή των συμφωνιών στο πλαίσιο της διακυβερνητικής συμφωνίας και σημείωσαν ότι η συνεργασία μεταξύ Ουκρανίας και Τουρκίας στον τομέα της άμυνας έχει στρατηγικό χαρακτήρα.

Σύμφωνα με τον Taran, οι συμφωνίες αυτές είναι οι πρώτες ξένες οικονομικές συμφωνίες για στρατιωτικά αγαθά που συνήφθησαν από το Ουκρανικό Υπουργείο Άμυνας.

Τον Οκτώβριο ο Υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Andrii Taran και ο Πρόεδρος των Τουρκικών Αμυντικών Βιομηχανιών Ισμαήλ Ντεμίρ υπέγραψαν μνημόνιο στο οποίο περιγράφουν τις προθέσεις τους να ξεκινήσουν και να εφαρμόσουν κοινά σχέδια για την κατασκευή πολεμικών πλοίων, μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων και όλων των τύπων στροβίλων.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Τούρκος ηγέτης Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνήψαν στρατιωτική συμφωνία-πλαίσιο. Το έγγραφο υπεγράφη από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ και τον Υπουργό Άμυνας της Ουκρανίας Αντρέι Ταράν. Η σύμβαση θα επεκτείνει τη διμερή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στον στρατιωτικό τομέα.

Περίπου τότε, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι καυχήθηκε ότι πολλές χώρες βοηθούσαν την Ουκρανία στις προετοιμασίες της για πόλεμο ενισχύοντας τις στρατιωτικές της δυνατότητες.

«Το Κογκρέσο των ΗΠΑ ενέκρινε στρατιωτική βοήθεια 250 εκατομμυρίων δολαρίων προς την Ουκρανία. Υπογράψαμε μια συμφωνία 1 δισεκατομμυρίου λιρών με το Ηνωμένο Βασίλειο για την ενίσχυση του ουκρανικού ναυτικού. Θα πάρουμε τα περιπολικά σκάφη της κλάσης ‘Αϊλαντ. Μαζί με την Τουρκία, θα αναπτύξουμε συστήματα αεράμυνας θα παραγάγουμε κορβέτες, κινητήρες και στρατιωτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη», δήλωσε ο Ζελένσκι.
Η δήλωση αυτή έγινε μετά την επίσκεψη του Ζελένσκι στην Άγκυρα.

«Αγοράζουμε μη επανδρωμένα αεροσκάφη από την Τουρκία. Η Ουκρανία, από την άλλη πλευρά, παράγει κινητήρες για μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Συνεπώς, δεν θα είναι πολύ δύσκολο για εμάς να ξεκινήσουμε μια κοινή επιχείρηση», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι.
Ο Vadim Nozdriya, Γενικός Διευθυντής της Ukrspetseskport, μιας από τις κρατικές επιχειρήσεις της χώρας, δήλωσε ότι ενδιαφέρονται για την από κοινού παραγωγή UAV bayraktar TB2 στην Ουκρανία και σχεδιάζουν να αγοράσουν 48 πλατφόρμες συμπαραγωγής.

Τον Σεπτέμβριο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Antonov, Oleksandr Los δήλωσε ότι η εταιρεία έχει δεσμευθεί να συνεργαστεί με την τουρκική αεροδιαστημική βιομηχανία για την παραγωγή αεροσκαφών AN-178. Ο Ζελένσκι είπε, «Όσο για το αεροπλάνο Αντόνωφ… Είμαστε απολύτως ικανοποιημένοι με την προσοχή που επιδείξαμε σε αυτήν την πρωτοβουλία.»

Η Τουρκία έχει εξαντλήσει τις επιλογές εταίρων για τα αεροπλάνα της άνευ πιλότου , καθώς και για άλλα αεροσκάφη και ελικόπτερα και φαίνεται να αγωνίζεται για την παραγωγή στροβίλων και κινητήρων αεροσκαφών, και η Ουκρανία έχει κάποια επιτυχία σε αυτόντον τομέα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ