Οι λόγοι της ελληνικής ήττας στην σύνοδο κορυφής

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Του Πέτρου Χασάπη

Ευθύς εξ αρχής πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε. Κυρώσεις στην Τουρκία δεν πρόκειται ποτέ να επιβληθούν, ούτε τον Μάρτιο 2021 ούτε ποτέ και ας κοιτάξουμε να αλλάξουμε σκέψεις και γραμμή πλεύσης. Είναι λάθος να συνεχίζουμε να πιστεύουμε σ΄ αυτό το παραμύθι. Εξάλλου και κάποιες ήπιες κυρώσεις να επιβληθούν στην Τουρκία, τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει.

ΤΟΥΡΚΙΑ – ΕΕ – ΗΠΑ

Ούτε οι ΗΠΑ, ούτε η ΕΕ πρόκειται να κάνουν οποιαδήποτε κίνηση εναντίον της Τουρκίας, ακόμα και όταν σε λίγο φθάσει το γεωτρύπανο της Τουρκίας στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα. Οι λόγοι είναι πολλοί.

1) Η γεωγραφική θέση της Τουρκίας στην καρδιά της Ασίας, στα πλευρά της Ρωσίας αλλά και η θέση της στο νέο «δρόμο του μεταξιού» που θέλει να ανοίξει η Κίνα, είναι «μήλο της Έριδος» για πολλούς ενδιαφερόμενους και κυρίως για τα σχέδια της παγκοσμιοποίησης.

2) Η επιθετικότητα που εντέχνως καλλιεργεί η Τουρκία, της δίνει πόντους και προσοχή, κάνοντας πολλούς να την υπολογίζουν ως μεγάλη δύναμη και να τη θέλουν ως σύμμαχο. Η επιθετικότητα αυτή, όπως θα παρατηρήσει ο προσεκτικός μελετητής, είναι επιτηδευμένη. Οι Τούρκοι είναι θρασύδειλοι και βαδίζουν εκ του ασφαλούς και εκεί που δεν θα αντιμετωπίσουν αντίσταση ή τουλάχιστον λίγη αντίσταση. Δυστυχώς η δική μας ελίτ έχει «τσιμπήσει» το δόλωμα και έχει τρομοκρατηθεί, έτοιμη να παραδώσει τη χώρα προς ακρωτηριασμό, αρκεί να μη χάσει τις αναπαυτικές καρέκλες της.

3) Η έκθεση των ευρωπαϊκών τραπεζών στην τουρκική οικονομία είναι μεγάλη. Οποιαδήποτε κατάρρευση της τουρκικής οικονομίας θα συμπαρασύρει σε κατάρρευση τις ευρωπαϊκές τράπεζες και όχι μόνο, καθόσον όλες οι τράπεζες συνδέονται με ένα πελώριο «δίχτυ».  Αυτό που δεν τόλμησε να κάνει η ελληνική ελίτ το 2010, δηλαδή να απειλήσει με κατάρρευση των ευρωπαϊκών τραπεζών για να επιτύχει στήριξη της ΕΕ, το υπονοεί ωμά ο Ερντογάν, μη υπολογίζοντας τίποτα και προχωρώντας με θράσος σε επεκτατικά σχέδια, απαιτώντας και στήριξη από πάνω.

4) Η Τουρκία είναι μια μεγάλη αγορά για τα οπλικά συστήματα των κρατών της ΕΕ και ειδικότερα Γερμανίας, Ισπανίας και Ιταλίας. Επομένως κανείς από αυτούς δεν θέλει να χάσει έναν δυνατό πελάτη, σε αντίθεση με την χρεοκοπημένη Ελλάδα, που σκέφτεται εκατό φορές αν θα αγοράσει το παραμικρό. Οι εποχές που μπορούσαμε να αγοράζουμε, δυστυχώς κυριαρχήθηκαν από τις «μίζες» και την διασπάθιση του χρήματος. Εδώ υπάρχει ένα πρόβλημα με τις ΗΠΑ για τους S-400, αλλά αυτό είναι κάτι που θεραπεύεται εύκολα και δεν μπορεί ποτέ να οδηγήσει σε απώλεια για τις ΗΠΑ της Τουρκίας.

5) Ο φόβος της ΕΕ στις απειλές του Ερντογάν ότι θα εξαπολύσει πέντε εκατομμύρια λαθρομετανάστες στην Ευρώπη, κάνει πολλά κράτη να το σκέφτονται πολλές φορές, πριν πουν έστω κάτι εναντίον της Τουρκίας.

6) Οι υποσχέσεις της φερόμενης ως ισχυρής Τουρκίας για δώρο προς τους Ευρωπαίους και Αμερικανούς τη συνεκμετάλλευση κοιτασμάτων στην Αν. Μεσόγειο και στο Αιγαίο, κάνει πολλούς Ευρωπαίους και Αμερικανούς να διστάζουν να ταχθούν με το μέρος της φερόμενης ως ψοφοδεούς Ελλάδας.

7) Η Τουρκία έχει αδιαπραγμάτευτο σύμμαχο στη γερμανική Ευρώπη, την ίδια τη Γερμανία, οπότε και μόνο αυτό θα αρκούσε.

8) Η Τουρκία έχει συγκεκριμένο όραμα και δεν το κρύβει. Στη μεταβατική φάση που διανύει η ανθρωπότητα, θέλει να γίνει ένας πανίσχυρος παγκόσμιος πόλος πλανητικής εξουσία στη νέα τάξη που θα δημιουργηθεί. Η ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, είναι το εύκολο σύνθημα, αλλά τον βαθύτερο στόχο της Τουρκίας δεν τον βλέπουμε. Ο Ερντογάν κατάλαβε κάτι πολύ σημαντικό. Ότι αν δεν ισχυροποιούσε πρώτα εσωτερικά την Τουρκία, δεν θα κατάφερνε τίποτα και η Τουρκία θα έσπαζε σε κομμάτια. Το τέχνασμα που χρησιμοποίησε ήταν η θεσμοθέτηση της ισχυρής Προεδρικής Δημοκρατίας, έναντι της ευάλωτης και ασθενούς κοινοβουλευτικής (σαν της Ελλάδας). Ισχυροποιώντας το πολιτικό του σύστημα, έμεινε απερίσπαστος στα εξωτερικά του σχέδια.

ΕΛΛΑΔΑ – ΕΕ –  ΗΠΑ

Στην κατάσταση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Ελλάδα, έπειτα από τα οικονομικά εγκλήματα της δεκαετίας που περάσαμε στο ΔΝΤ, έπειτα από τη συνεχή εθνομηδενιστική πολιτική και προπαγάνδα, που έριξε τα εθνικά αντανακλαστικά και κυρίως έπειτα από την επίδειξη ψοφοδεούς συμπεριφοράς απέναντι στη θρασύτατη Τουρκία, είναι επόμενο κανείς να μην θέλει , χωρίς κανένα όφελος, να πολεμήσει για χάρη μας. Απεναντίας, Αμερικανοί και Γερμανοί, εκμεταλλεύονται την ευκαιρία και αρπάζουν ό,τι βρουν από το σαρκίο της χώρας και από τις δικές μας προσωπικές περιουσίες.

ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

Μπορεί ήδη να είναι αργά, αλλά ας συνέλθουμε από τα παραμύθια, γιατί μπορεί να βρεθούμε ένα πρωϊ χωρίς τμήματα της Πατρίδας μας. Ας αφήσουμε τα εθνομηδενιστικά κηρύγματα και τις ανοησίες περί παγκοσμιοποίησης, διεθνισμού και κοσμοπολιτισμού και ας επικεντρωθούμε στο να ισχυροποιήσουμε το εθνικό μας κράτος, με κάθε τρόπο.

Έπειτα θα πρέπει να βάλουμε ως στόχο την απόλυτη κυριαρχία της Ελλάδας στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο. Για να γίνει αυτό απαιτούνται πέντε πράγματα. Πρώτον ισχυρή οικονομία, δεύτερον ισχυρό ναυτικό, τρίτον ισχυρή πολεμική αεροπορία, τέταρτον στρατηγικές συμμαχίες με τα κράτη γύρω από τη λεκάνη της Μεσογείου και πέμπτον  συνεχείς προσπάθειες διάλυσης της Τουρκίας. Αν το καταφέρουμε αυτό, τότε θα καταστούμε το απόλυτο κλειδί όλων των δρόμων μεταξύ Ασίας Ευρώπης και Αφρικής.

Σίγουρα αυτά που λέω, μπορεί να φανούν το λιγότερο ουτοπικά μέχρι εθνικιστικά σε πολλούς. Όμως, ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε ποιοι είμαστε και ποιοι ήμασταν κάποτε σε Αιγαίο και Μεσόγειο, αλλά και πως μπορεί να καταντήσουμε αν δεν θέσουμε άμεσα οράματα και στόχους.

Κράτη που δεν έχουν ως όραμα να ισχυροποιηθούν απλά συρρικνώνονται και χάνονται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ