«Μαύρα σύννεφα» για την πραγματική εικόνα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη και της ΠτΔ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πέρα από τους αριθμούς, το πραγματικό κλίμα για το κατάντημα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη και της εικόνας της ΠτΔ κας Σακελλαροπούλου προκύπτει από τα εξής μεγέθη της δημοσκόπησης της ΜRB.

Ας αρχίσουμε από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη.  Από το «δείκτη αισιοδοξίας» προκύπτει ότι μόλις το 9,8% των πολιτών είναι λίγο ή πολύ αισιόδοξοι, ενώ το  63,8% δηλώνουν λίγο ή πολύ απαισιόδοξοι!!  Ειδικά δε ως προς την οικονομική κατάσταση, θετική κρίση διατυπώνει το 7,5%, ενώ αρνητική το 69,8%!!  Και το χειρότερο, ως προς το μέλλον εικόνα βελτίωσης της οικονομικής κατάστασης έχει μόλις το 22,5%, ενώ εικόνα χειροτέρευσης το 52,1%!!!

Ας έλθουμε τώρα στα στοιχεία της ΜRB για την «εκλεκτή» του κ. Μητσοτάκη ΠτΔ κα Σακελλαροπούλου.  Και εδώ δεν μπορεί να μην γίνουν οι ανάλογες συγκρίσεις με τον τέως ΠτΔ κ. Προκόπη Παυλόπουλο, με την πρόσθετη επισήμανση ότι οι μετρήσεις της MRB έγιναν, αντιστοίχως, τον Δεκέμβριο του 2019 και τον Δεκέμβριο του 2020 μ’ ένα «πολεμικό», κυριολεκτικώς, κλίμα εναντίον του κ. Παυλόπουλου από τα ΜΜΕ τότε και μια «επιχείρηση ωραιοποίησης», το λιγότερο, σήμερα για την κα Σακελλαροπούλου.  Έχουμε και λέμε λοιπόν: Σήμερα για την κα Σακελλαροπούλου θετική γνώμη έχει το 46,7%.  Αντιστοίχως, πέρυσι, για τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο θετική γνώμη είχε το 57,2%!!  Και το κυριότερο: Σήμερα, επί κας Σακελλαροπούλου,  εμπιστοσύνη στο θεσμό του ΠτΔ δείχνει το 49,7%.  Ενώ τον Δεκέμβριο του 2019, επί Προκόπη Παυλόπουλου, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 60,6%!!

Και μόνον οι αριθμοί αυτοί δείχνουν γιατί ο κ. Μητσοτάκης δεν ήθελε τον Προκόπη Παυλόπουλο για ΠτΔ.  Απλά γιατί δεν μπορούσε ν’ «αντέξει» το μεγάλο πολιτικό του βάρος, που τον «επισκίαζε» αφόρητα, ενώ σήμερα είναι «ένας και μοναδικός», ενώ η Προεδρία της Δημοκρατίας ζει «στη σκιά» του Μεγάρου Μαξίμου, πολιτικώς «άχρωμη και άοσμη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ