«Μαγείρεψαν» αυξημένα έσοδα το 11μηνο!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με λογιστικές… αλχημείες επιχειρεί το υπουργείο Οικονομικών να ωραιοποιήσει την τεράστια «βουτιά» της οικονομίας, με φόντο την υγειονομική κρίση.

Συγκεκριμένα, τον μήνα Νοέμβριο, σύμφωνα με την πορεία του Προϋπολογισμού στο ενδεκάμηνο, τα έσοδα του κράτους ήταν… αυξημένα κατά 521.000.000 ευρώ έναντι του στόχου που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2021 και διαμορφώθηκαν στα 3,59 δισ. ευρώ. Ακόμα και στον πλέον αδαή περί τα οικονομικά προκαλεί εντύπωση πώς τα έσοδα αυξήθηκαν έναντι του στόχου σε μια περίοδο που η χώρα βρισκόταν σε γενικό lockdown.

Σύμφωνα με ανώτατη πηγή του υπουργείου Οικονομικών, αποφασίστηκε να «μοιραστούν τα έσοδα του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου και η επίπτωση από τη λήψη μέτρων θα επηρεάσει αρνητικά τα έσοδα Δεκεμβρίου και όχι του Νοεμβρίου».

Λίγες ώρες αργότερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μετά το χθεσινό Eurogroup, σε μια εκτός τόπου και χρόνου τοποθέτηση, δήλωνε ότι η ανάπτυξη του 2021 θα διαμορφωθεί κοντά στο 4%. Ωστόσο παρέβλεψε να αναφέρει ότι οι μειωμένες ποσότητες εμβολίων που θα λάβει η χώρα μας θα επηρεάσουν και την πορεία του ΑΕΠ. Επιπλέον, μία καθυστέρηση στον χρόνο εμβολιασμού στο ευρύ κοινό θα επιτείνει την ύφεση, όχι μόνο κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, αλλά και το επόμενο χρονικό διάστημα, θέτοντας εν αμφιβόλω τις προβλέψεις για «εκρηκτική» ανάπτυξη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ