Ολοκληρώθηκε ο θρίαμβος του Μητσοτάκη στην σύνοδο κορυφής απέναντι στην Τουρκία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντί για κυρώσεις η ΕΕ στέλνει 6 δις ευρώ στην Τουρκία

Μάλλον πρόκειται για κάποιο κόλπο του Μητσοτάκη. Θα τους ταΐσει μέχρι να σκάσουν. Δεν εξηγείται αλλιώς.
Όχι μόνο επιμένουν να τους «χαϊδεύουν», αποφεύγοντας με κάθε τρόπο να τους επιβάλουν -ως όφειλαν- αυστηρότατες κυρώσεις, αλλά τους επιβραβεύουν δίνοντάς τους πακτωλό δισεκατομμυρίων ευρώ!

Ο λόγος βέβαια για τους Ευρωπαίους… εταίρους μας, την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία χθες διέθεσε το σύνολο της βοήθειας ύψους 6 δισεκατομμυρίων ευρώ που είχε υποσχεθεί στην Τουρκία σε αντάλλαγμα για την υποδοχή των προσφύγων.

Βάσει της συμφωνίας αυτής, η Τουρκία δέχθηκε την επιστροφή στο έδαφός της όλων των μεταναστών που φτάνουν στα ελληνικά νησιά, περιλαμβανομένων και των Σύρων αιτούντων άσυλο. Σε αντάλλαγμα, 6 δισεκατομμύρια ευρώ επρόκειτο λοιπόν να καταβληθούν από την Ε.Ε. στην Τουρκία για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των περίπου 3.600.000 προσφύγων που φιλοξενούνται στο τουρκικό έδαφος. Ωστόσο όπως σημειώνεται -μάλλον για να… χρυσωθεί το χάπι-, η βοήθεια δεν θα δοθεί στην τουρκική κυβέρνηση, αλλά θα χρηματοδοτήσει ειδικά προγράμματα για τους πρόσφυγες.

«Σήμερα (χθες) ολοκληρώνουμε τη διάθεση των 6 δισεκατομμυρίων ευρώ της βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την υποστήριξη των προσφύγων και την υποδοχή τους στην Τουρκία» ανακοίνωσε ο πρέσβης Νικολάους Μάιερ-Λάντρουτ, επικεφαλής της αντιπροσωπίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Τουρκία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ