Ερωτηματικά περί εύνοιας σε ιδιώτες προκαλεί κλείσιμο δημόσιου ΚΤΕΟ στη Φωκίδα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος, Φάνη Σπανού, να κλείσει το δημόσιο ΚΤΕΟ Φωκίδος.

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αιρετών Περιφερειών καταγγέλλει ότι η απόφαση αυτή ευνοεί πρόσωπο του στενού κύκλου του κ. Σπανού και συγκεκριμένα τον κουμπάρο του, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του μοναδικού ιδιωτικού ΚΤΕΟ Φωκίδας.

«Με απαράδεκτα επιχειρήματα αποτυπωμένα στην υπ’ αριθμ. 254829/45/1-12/2020
Απόφαση του Περιφερειάρχη Φ. Σπανού, ότι ‘είναι δυνατή η εξυπηρέτηση των πολιτών από
αντίστοιχες ιδιωτικές επιχειρήσεις που εξυπηρετούν τις ανάγκες της περιοχής’, καθώς και
ότι «το σύνολο των εσόδων αποδίδεται στο κεντρικό κράτος και όχι στην Περιφέρεια’ και
πατώντας στην τραγική υποστελέχωση των υπηρεσιών, για την οποία είναι συνυπεύθυνος,
παραχωρεί χιλιάδες ευρώ στον κουμπάρο του» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΣΥΑΠΕ.

Μάλιστα, τονίζει ότι η απόφαση αυτή, που αποτελεί συνέχεια της ίδιας πολιτικής που εφάρμοσαν οι προηγούμενοι Περιφερειάρχες για τη στήριξη των ιδιωτικών ΚΤΕΟ της Στερεάς Ελλάδας πουοδήγησε τα προηγούμενα χρόνια στο κλείσιμο των δημόσιων ΚΤΕΟ σε Λαμία, Χαλκίδα και Βοιωτία, αναδεικνύει τι σημαίνει στήριξη του ανταγωνισμού, τι σημαίνει συνύπαρξη δημόσιων και ιδιωτικών ΚΤΕΟ και λοιπών δομών, αναδεικνύει για ποιανού όφελος δουλεύουν το αστικό κράτος και τα θεσμικά του όργανα.

Η απάντηση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος
Σε απάντησή του ο κ. Σπανός αναφέρει πως το ΚΤΕΟ Φωκίδας στερείται πιστοποίησης, λειτούργησε για μεγάλο διάστημα με εξοπλισμό δανεικό από άλλη υπηρεσία, δεν έχει την απαραίτητη στελέχωση, ώστε να λειτουργεί νόμιμα και αποτελεσματικά, ενώ ΠΕ Φωκίδας δεν έχει το πλήθος, αλλά και τις ειδικότητες των στελεχών, ώστε να καλύψει τη στελεχιακή υστέρηση του ΚΤΕΟ.

Βέβεια, επεσήμανε πως παρά το ορθό της απόφασης, η Περιφερειακή αρχή είναι απόλυτα διαθέσιμη να συζητήσει με οποιονδήποτε τα χαρακτηριστικά της, όμως, σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψει τον αποπροσανατολισμό της κοινωνίας με προσωπικές αναφορές, ολωσδιόλου άσχετες με το διακύβευμα. «Δεν πρόκειται να βλάψω την Περιφέρειά μου, φοβούμενος τη λάσπη και τα κουτσομπολιά» κατέληξε ο κ. Σπανός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ