Άγαλμα του Μητσοτάκη ετοιμάζονται να στήσουν οι τούρκοι στην Άγκυρα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση, αντί να δει τι πήγε λάθος και να διαμορφώσει αναλόγως τη στάση της, επιχειρεί να διαχειρισθεί επικοινωνιακά τη «σφαλιάρα» της Συνόδου Κορυφής, στην Τουρκία πανηγυρίζουν. Τόσο ο υπουργός Εξωτερικών της Μ. Τσαβούσογλου όσο και υπουργός Αμυνας της χώρας Χ. Ακάρ σχολίασαν με μάλλον θετικό τρόπο τα «συμπεράσματα» της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, εκθέτοντας όχι μόνον όσους εκφέρουν γελοίες δικαιολογίες περί «απειλής κυρώσεων» που είναι προτιμότερη από τις ίδιες τις κυρώσεις, αλλά και όσους επιμένουν ότι υπάρχει περίπτωση να υπάρξει αλλαγή στάσης της Ε.Ε.

Ο πρώτος, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τουρκικό τηλεοπτικό μέσο, ερωτώμενος σχετικά με τη σύνοδο, δήλωσε ότι η συμπεριφορά και οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην τελευταία του συνάντηση είναι πολύ πιο «λογικές» από ό,τι οι προηγούμενες, επιβεβαιώνοντας όσους ισχυρίζονται ότι όχι μόνον δεν υπήρξε σκλήρυνση της στάσης της Ε.Ε., αλλά, αντιθέτως, κάποια σημεία της τουρκικής ατζέντας κατάφεραν να «περάσουν».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Αμυνας Χ. Ακάρ, ο οποίος μιλώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια της συνόδου «είναι σαφές ότι τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. συμπεριφέρθηκαν ως επί το πλείστον με κοινή λογική». Δεν παρέλειψε μάλιστα να υπενθυμίσει ότι η Γαλάζια Πατρίδα είναι εδώ και να κατηγορήσει για μια ακόμη φορά τη χώρα μας για παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάννης, αποδεικνύοντας ότι, εάν κάποιος περιμένει από την Τουρκία να αλλάξει συμπεριφορά και να αρχίσει να λειτουργεί σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, είτε είναι αφελής είτε προσποιείται τον αφελή στρουθοκαμηλίζοντας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ