Ευθεία απειλή σε Δένδια από τον Τσαβούσογλου μέσω Twitter: Σου δίνω φιλική συμβουλή…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μόνο ως ευθεία απειλή του τούρκου υπουργού εξωτερικών με Μεβλούτ Τσαβούσογλου προς το Νίκο Δένδια, μπορεί να εκληφθεί η φιλική συμβουλή που του έδωσε πριν από λίγο μέσω Twitter, απαντώντας σε μήνυμα που ανάρτησε ο έλληνας υπουργός εξωτερικών στο δικό του προσωπικό λογαριασμό.

Το θέμα είναι πως ο τούρκος υπουργός εξωτερικών έχει τέτοιο θράσος, ώστε να ρίχνει μία ολόκληρη ευρωπαΐκή ένωση στα σκουπίδια, μαζί της και το ΝΑΤΟ, Γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση να βοηθήσουν την Ελλάδα, ακόμα και την στιγμή που έχουν συμβατικές υποχρεώσεις για να το κάνουν λόγω του καταστατικού και των δύο οργανισμών.

Φαίνεται ότι η Τουρκία γνωρίζει καλύτερα από εμάς το τι διακυβεύεται στην Ευρώπη, χωρίς καν να είναι μέλος της.

Προφανώς η φράση η οποία πυροδότησε την απάντηση του τούρκου ήταν αυτή που αναγράφεται δίπλα στη φωτογραφία του Νίκου Δένδια: «Τόσο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και εγώ προσωπικά έχουμε εγείρει επανειλημμένα το ζήτημα της εξαγωγής όπλων από ευρωπαϊκές χώρες προς την Τουρκία. Οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας με βασικό επιχείρημα ότι η χώρα αυτή υπονομεύει την συνοχή και την ασφάλεια του ΝΑΤΟ».

Η απάντηση του τούρκου υπουργού εξωτερικών: «Αγαπητέ Νίκο σου δίνω μία «φιλική συμβουλή» για το νέο έτος. Σταμάτα να ζητιανεύεις για βοήθεια από άλλους και να τραυματίζεις την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού. Εύχομαι το 2021 να είναι το έτος στο οποίο θα λύσουμε τις διαφορές μας με ίσους όρους, απευθείας διάλογο, ειλικρίνεια και αμοιβαίο όφελος».

Αυτός όρος «φιλική συμβουλή», παραπέμπει σε απειλή για να εκβιάσει απευθείας διάλογο άνευ όρων. Μέχρι αυτή τη στιγμή ο Έλληνας υπουργός εξωτερικών Νίκος Δένδιας δεν έχει απαντήσει στην τουρκική πρόκληση.

CC6745A3 78DA 4720 852A 55755E893E12
Ο διάλογος και η απάντηση – συγκεκαλυμμένη απειλή – του τούρκου, όπως έγινε στο Twitter

ΔΗΜΟΦΙΛΗ