Σχέδιο Πισσαρίδη: Αντί για την παραγωγή πλούτου, νεοφιλελεύθερη γαλέρα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νεοφιλελεύθερες εμμονές με το σχέδιο Πισσαρίδη

Οι προοπτικές της οικονομίας δείχνουν δυσοίωνες, όπως και ο Ιανουάριος, για τον οποίο η κυβέρνηση έχει μεταθέσει πληρωμές για τέλη κυκλοφορίας, ασφάλιση και Εφορία, ενώ οι νεοφιλελεύθερες εμμονές της φαίνονται και από το σχέδιο Πισσαρίδη, για το οποίο μάλιστα καμαρώνει ο πρωθυπουργός:

* ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στον ιδιωτικό τομέα,

* ελαστικοποίηση της εργασίας,

* μείωση κοινωνικών δαπανών και κοινωνικές ανισότητες είναι ανάμεσα στις θέσεις που περιλαμβάνει το σχετικό σχέδιο.

Τελικά, η Ελλάδα αποδεικνύεται ως η λιγότερο προετοιμασμένη ευρωπαϊκή χώρα, χωρίς πλάνο και στρατηγική όσον αφορά την παραγωγή πλούτου, ενώ εξαιρετικά περιορισμένες ήταν και οι κρατικές δαπάνες, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια ισχυρή στήριξη της οικονομίας μας.

Την ίδια στιγμή, σοβαρός είναι ο προβληματισμός στην κυβέρνηση μήπως, εξαιτίας της πανδημίας, μείνει πίσω η φροντίδα της καθημερινότητας του πολίτη. Μόνο τυχαία δεν ήταν η σχετική τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, αναφορικά με την ανάγκη τακτοποίησης των εκκρεμοτήτων έκδοσης των παλαιών συντάξεων. Οπως αναγνώρισε, «εισπράττουμε πολιτικό κόστος από αυτή την ιστορία» και ζήτησε «μεγαλύτερη ταχύτητα» στην αντιμετώπιση του θέματος, το οποίο μάλιστα η αντιπολίτευση έχει κάνει «σημαία» της ρητορικής της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ