21/06/2021

Μετατρέπουν την Τουρκια σε νέα Silicon Valley και εμείς περιμένουμε ακόμη κυρωσεις;

Τεχνολογικοί γίγαντες όπως η κορεατική Samsung και η κινεζική εταιρεία ηλεκτρονικών Oppo σχεδιάζουν να παράγουν smartphones σε εργοστάσια που θα εγκατασταθούν στην Τουρκία!

Σύμφωνα με το Bloomberg HT, το εργοστάσιο παραγωγής της Oppo θα βρίσκεται στην περιοχή Κοτσαέλι της Κωνσταντινούπολης και αναμένεται να ξεκινήσει παραγωγή ακόμα και τον Ιανουάριο!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι δύο κολοσσοί, οι οποίοι είναι κατασκευαστές έξυπνων τηλεφώνων, αναμένεται να ξεκινήσουν όχι μόνο τη συναρμολόγηση smartphones, αλλά και την παραγωγή ανταλλακτικών.

Για αυτό το εργοστάσιο παραγωγής στην Τουρκία η Oppo, η οποία στοχεύει να παράγει πλήρως τα μοντέλα της στην Τουρκία, αναμένεται να ξεκινήσει με μια επένδυση 50 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τα smartphone της Samsung που είναι αρκετά δημοφιλή στην αγορά της Τουρκίας, θα μια μικρότερη επένδυση στις εγκαταστάσεις παραγωγής και θα περιλαμβάνει κυρίως συναρμολόγηση.

Βέβαια, κάποιες άλλες πληροφορίες θέλουν τους Κορεάτες να μεταφέρουν την παραγωγή σε άλλη εταιρεία στην Κωνσταντινούπολη, με την General Mobile να είναι η μόνη εταιρεία που διαθέτει εγκατάσταση παραγωγής τηλεφώνων στην Πόλη.

Τόσο απομονωμένη είναι, σύμφωνα με το κυβερνητικό αφήγημα στην Ελλάδα, η Τουρκία, που κλείνει τη μια επιχειρηματική συμφωνία πίσω από την άλλη. Και όχι συμφωνίες του αέρα, αλλά βιώσιμες και επικερδείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ