Ούτε κουβέντα για το εμβόλιο από την ΠτΔ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην τελευταία συνάντηση που είχαν χθες –για το 2020- ο Πρωθυπουργός και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να ανταλλάξουν ευχές, ο κορωνοϊός ευρέθη στο επίκεντρο της συζητήσεως και συγκεκριμένα ο εμβολιασμός.

Όμως προς έκπληξη αρκετών όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανεκοίνωσε ότι θα εμβολιασθεί στις 27 Δεκεμβρίου η Κατερίνα Σακελλαροπούλου τήρησε σιγήν ιχθύος. Δεν είπε ούτε μια λέξη για τον εμβολιασμό που θα ξεκινήσει πανευρωπαϊκά στις 26 Δεκεμβρίου, δεν γνωστοποίησε εάν και πότε θα το κάνει.

Προ ημερών η Κυβέρνησις είχε σπεύσει να δηλώσει ότι τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα είναι από τους πρώτους που θα κάνουν το εμβόλιο για να στείλουν ένα μήνυμα στα εκατομμύρια των Ελλήνων που είτε αρνούνται να εμβολιασθούν είτε εκφράζουν έντονες επιφυλάξεις.

Αντιθέτως η κ. Σακελλαροπούλου μίλησε αρκετά για τον νέο τετράποδο ένοικο του Προεδρικού Μεγάρου, την πανέμορφη γάτα «Καλυψώ». Όταν έκπληκτος ο κ. Μητσοτάκης είδε να περιφέρεται δίπλα τους το συμπαθές τετράποδο, ρώτησε ευγενικά πως ευρέθη μέσα στην αίθουσα. Η ΠτΔ τον ενημέρωσε ότι υιοθέτησε την «Καλυψώ» κατά την επίσκεψή της στην Κάλυμνο. Ο Πρωθυπουργός, γνωστός για τα φιλοζωϊκά αισθήματα, δεν έχασε την ευκαιρία να την πάρει στην αγκαλιά του και να την χαϊδέψει.

Η μοναδική αναφορά που έκανε πάντως η ΠτΔ στο εμβόλιο, είναι απλώς ότι έρχεται να φωτίσει την άκρη ενός δύσκολου δρόμου, είναι κάτι σπουδαίο για την ανθρωπότητα και εξέφρασε την ευχή να πάει καλά το όλο εγχείρημα. Ούτε μια λέξη για το πότε θα εμβολιασθεί η ίδια.

Ο δε κ. Μητσοτάκης εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία για το 2021 ότι ο κόσμος θα αφήσει πίσω την πανδημία και θα επανέλθει στους κανονικούς ρυθμούς ζωής και οικονομικής αναπτύξεως. Δεν έκρυψε όμως την ανησυχία του για τις συναθροίσεις εν όψει των Εορτών. Παρατήρησε ότι οι Έλληνες πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί τα Χριστούγεννα ώστε να μην βρεθεί η χώρα αντιμέτωπη εκ νέου με νέα έξαρση του ιού εντός το 2021. «Πιστεύω ότι η συνολική παρότρυνση πρέπει να είναι αυτές τις γιορτές να τις γιορτάσουμε με τις οικογένειές μας, σε όσο το δυνατόν πιο στενό οικογενειακό κύκλο. Και θέλω να πιστεύω ότι οι συμπολίτες μας θα συμμορφωθούν με αυτές τις προσταγές, τις παροτρύνσεις των ειδικών, διότι αυτή τη στιγμή εκεί πέρα εντοπίζουμε τη βασική πηγή ανησυχίας», είπε χαρακτηριστικά.

Έκκληση στους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα και να περάσουν οικογενειακά τα Χριστούγεννα απηύθυνε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Εξήγησε ότι «ο συγχρωτισμός και οι συναθροίσεις σε κλειστούς χώρους μπορεί να γίνουν γιορτές για τον ιό και όχι για μας. Δεν υπάρχει περιθώριο για πειραματισμούς. Να είμαστε με τα ίδια πρόσωπα, το πολύ με ακόμη μία οικογένεια την περίοδο των εορτών», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σήμερα αναμένεται να εξειδικευθούν νέα μέτρα από την ΕΛΑΣ ως προς την τήρηση του lockdown ιδίως την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτου Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε χθες ότι η αστυνομία θα είναι στους δρόμους τα Χριστούγεννα.

Εν τω μεταξύ, από χθες βράδυ ετέθη σε εφαρμογή το testing.gov, μια νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα, όπου όλοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα 12.000 δειγματοληπτικών ελέγχων σε όλη την επικράτεια καθημερινώς. Οι πολίτες θα ενημερώνονται σε ποιο από τα 386 σταθερά σημεία ελέγχου, όπως Κέντρα Υγείας, μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων και κέντρα του ΕΟΔΥ θα μπορούν να κάνουν το τεστ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ