Δάνεια κομμάτων: Γελάει η υφήλιος όταν Μητσοτάκης και Φώφη μιλούν για τους «φτωχούς Έλληνες»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το τελευταίο χρονικό διάστημα ακούμε δηλώσεις συμπάθειας από τα μεγάλα κόμματα αναφορικά με τους έλληνες που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης και φτωχοποίησης. Από το βήμα της Βουλής τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και η Φώφη Γεννηματά και φυσικά ο Αλέξης Τσίπρας, διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για το ποιος θα στηρίξει καλύτερα τον Έλληνα ο οποίος μαστίζεται από την πανδημία, από την ανεργία και την φτώχεια.

Την ίδια στιγμή δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο χτυπημένες από την κρίση και την άθλια πολιτική αντιμετώπισης της. Δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις έχουν μηδενική πρόσβαση σε τραπεζική χρηματοδότηση, επειδή έχουν ακόμα και μερικές χιλιάδες οφειλές προς τις τράπεζες, οδηγούμενες έτσι κι αυτές στο λουκέτο.

Και όμως υπάρχουν δύο επιχειρήσεις στην Ελλάδα που μπορεί να χρωστούν 600 εκατομμύρια €, συνεχίζουν όμως απτόητες να λειτουργούν, χωρίς καμιά ποινική ή αστική ευθύνη! Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ! Για την ακρίβεια είναι οι μοναδικές επιχειρήσεις στον πλανήτη που εάν και χρωστούν υπερπολλαπλάσια ποσά από τους τζίρους που θα κάνουν τις επόμενες δεκαετίες αθροιστικά, απολαμβάνουν όχι μόνον κάθε έλλειψης οχλήσεων από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, αλλά και επαναχρηματοδότηση των οφειλών τους!

Όταν σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, εκτός πιθανόν της Βορείου Κορέας, θα είχαν κατασχεθεί όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία, και οι επικεφαλείς τους θα είχαν οδηγηθεί στις φυλακές για τα χρέη. Ακόμα και η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος είχε δεσμευτεί πως θα εξοφλήσει τα χρέη του κόμματος προς τις τράπεζες, έχει καταγράψει παγκόσμιο ρεκόρ στην αύξηση χρέους τα χρόνια που ο νυν πρωθυπουργός εχει τα ηνία του κόμματος! Και όμως αυτό δεν τον εμπόδισε να κάνει άλλο ένα παγκόσμιο ρεκόρ, αυτό στην διαφημιστική δαπάνη την προεκλογική περίοδο.

Αναρωτιέται λοιπόν εύλογα κάποιος, πως είναι δυνατόν ένα ακόμα να χρωστάει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και την ίδια στιγμή να διακινεί εκατομμύρια ευρώ για διαφημιστικούς σκοπούς, χωρίς κανένας να παρεμβαίνει. Και εδώ φτάνουμε στην τελευταία φάση του σκανδάλου. Τον περασμένο Μάιο, η κυβέρνηση, δηλαδή το κόμμα που χρωστάει την μερίδα του λέοντος, νομοθέτησε την ασυλία των τραπεζικών στελεχών που ευθύνονται για αυτή την ασύδοτη χρηματοδότηση!
Το 2017 μάλιστα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, είχε διαβιβάσει στον οικονομικό εισαγγελέα, το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής, για τα δάνεια των κομμάτων. με εντολή να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα για τη διακρίβωση της τέλεσης ή μη, αυτεπάγγελτα διωκομένων αδικημάτων. Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κανένα βήμα για την απόδοση ποινικών ευθυνών. Ενώ τον περασμένο Μάϊο πέρασε στη Βουλή διάταξη με την οποία οι υποθέσεις περί απιστίας τραπεζικών στελεχών μπήκαν στο αρχείο!

Διασύρουν την χώρα παγκοσμίως

Για να καταλάβετε το μέγεθος του σκανδάλου με τα δάνεια των κομμάτων στην Ελλάδα, αρκεί μία σύγκριση με τις αντίστοιχες οφειλές των πολιτικών κομμάτων προς τις τράπεζες, σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Εκεί πραγματικά καταλαβαίνεις πως η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε μπανανία με αποκλειστική ευθύνη των κομμάτων εξουσίας και επίσης συνειδητοποιείς πως ουδείς πρόκειται να σε πάρει σοβαρά ως χώρα, όταν επιτρέπεις αυτή την κομματική ασυδοσία που δεν έχει ευρωπαϊκό προηγούμενο. Ίσως και παγκόσμια.

1B785818 0692 4B09 AC57 AD23742722C4
Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ όχι μόνο είναι τα πρώτα κόμματα σε δανεισμό στην Ευρώπη, αλλά το άθροισμα των δανείων τους, υπερβαίνει τα δάνεια όλων των υπόλοιπων ευρωπαϊκών κομμάτων! (Πηγή JoDiGraphics)

ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ βρίσκονται στην… κορυφή της Ευρώπης, ανάμεσα στα δεκάδες κόμματα που εξετάστηκαν, με τεράστια μάλιστα διαφορά. Με βάση τους ισολογισμούς των κομμάτων, φαίνεται λοιπόν πως η ΝΔ όφειλε 309 εκ. ευρώ για το 2019 ενώ το ΠΑΣΟΚ 254 εκ. ευρώ για το 2018 αφού έκτοτε δεν έχει ανακοινώσει το ύψος των οφειλών! Το τρίτο στη σειρά κόμμα είναι το γερμανικό SPD που χρωστάει 48.2 εκ. ευρώ, την στιγμή που η Γερμανία έχει πολλαπλάσιο ΑΕΠ από την Ελλάδα! Ο Σύριζα βρίσκεται στην 14η θέση με χρέος 3, 9 εκατομμύρια ευρώ. Πέντε χρόνια ως κυβέρνηση όμως απέτυχε να φέρει πίσω τα κλεμμένα και να υποχρεώσει τους υπεύθυνους να λογοδοτήσουν.

Όταν λοιπόν τα κόμματα εξουσίας Επιχειρούν να πλειοδοτήσουν σε ευαισθησία για τους Έλληνες που βρίσκονται σε ανάγκη, ας πλειοδοτήσουν στην επιστροφή των οφειλών τους, προκειμένου αυτά τα χρήματα να γίνουν βοήθημα για τον λαό ο οποίος υποφέρει εξαιτίας των επιλογών τους. Οτιδήποτε άλλο, είναι υποκρισία αισχίστου είδους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ