3/08/2021

Ρεζίλι ο Θεοδωρικάκος! Πανηγύριζε για τις 120 δόσεις ενώ τις είχαν καταργήσει!

Ο Θεοδωρικάκος πανηγύριζε για τις 120 δόσεις στους δήμους, ενώ το οικονομικό επιτελείο τις είχε πάρει πίσω! Μιλάμε για φιάσκο ολικής, για διασυρμό που δείχνει πιο ακριβώς είναι το επιτελικό κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μαχαιρώνει ο ένας τον άλλον με το ξυράφι, και ο μαχαιρωμένος καταλαβαίνει την πληγή από την αιμορραγία!

Χαμπάρι δεν πρέπει να πήρε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος ότι το οικονομικό επιτελείο έκοψε την πολυδιαφημισμένη ρύθμιση των οφειλών των πολιτών στους δήμους. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι και μετά την πετσοκομμένη ρύθμιση ο ίδιος συνέχισε να πανηγυρίζει, επιμένοντας ότι η κυβέρνηση στέκεται δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη.
Με δήλωσή του ο υπουργός Εσωτερικών, παραβλέποντας ότι δικαιούχοι δεν είναι όλοι οι πολίτες αλλά μόνο όσοι επλήγησαν από την πανδημία και ότι οι 120 δόσεις έγιναν 100 γι’ αυτούς, τόνισε ότι «η κυβέρνηση έκανε τη δέσμευσή της πράξη. Με τη ρύθμιση που ψηφίστηκε, διευκολύνει χιλιάδες πολίτες, επαγγελματίες κι επιχειρήσεις να διευθετήσουν τις βεβαιωμένες οφειλές τους προς τους δήμους. Οσοι έχουν πληγεί λόγω της πανδημίας μπορούν να αξιοποιήσουν τη ρύθμιση και να πληρώσουν τις οφειλές τους μέσα σε διάστημα 100 μηνών». Κατηγόρησε δε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «βρήκε, επιτέλους, πεδίο να ασκήσει αντιπολίτευση, γιατί οι 120 μήνες έγιναν 100!.. Παραβλέπει, φυσικά, ότι ο ίδιος, ως κυβέρνηση, είχε νομοθετήσει για 100 δόσεις και η συγκεκριμένη ρύθμιση επεκτάθηκε από τη Ν.Δ. έως τις 30 Νοεμβρίου του 2019. Ο νέος νόμος καλύπτει όλη την περίοδο της υγειονομικής κρίσης, αρχίζοντας από τις 15 Φεβρουαρίου του 2020, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησε η πανδημία». Από την άλλη, σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης: «Φαίνεται ότι στην επιτελική κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη οι υπουργοί δεν συνεννοούνται ούτε μεταξύ τους. Ο αρμόδιος υπουργός κ. Θεοδωρικάκος διατυμπάνιζε για μέρες πως θα φέρει ρύθμιση μαμούθ για την εξυπηρέτηση οφειλών πολιτών και επιχειρήσεων προς τους δήμους σε 120 δόσεις» τόνισε στο Περιστύλιο της Βουλής για το κυβερνητικό «μπάχαλο», όπως υποστήριξε, στη ρύθμιση των οφειλών προς τους δήμους. «Ελεγε ότι η ρύθμιση θα αφορά τους πάντες. Η διάταξη κατατέθηκε και στο παρά πέντε ο κ. Σκυλακάκης την ανέτρεψε πλήρως. “Κούρεμα” στον αριθμό των δικαιούχων. “Κούρεμα” στον αριθμό των δόσεων. “Κούρεμα” στον αριθμό των οφειλών που μπορούν να ρυθμιστούν. Μπάχαλο ολκής. Κυβέρνηση αχρηστίας» σημείωσε ο κ. Ζαχαριάδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ