Οι Σέρρες δεν είναι παραθαλάσσια πόλη, αλλά έχει …Καραμανλή!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Και δεν είναι καθόλου υπερβολικός ο τίτλος αφού συνεχώς ο Σερραίος υπουργός Υποδομών δίνει από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε το κρίσιμο αυτό υπουργείο, μεγάλη βαρύτητα στην επανεκκίνηση μεγάλων έργων στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, η οποία έχει πολλά χρόνια να δει να έρχονται τόσα χρήματα για την ανάπτυξή  της!  Σήμερα λοιπόν Τετάρτη πρωί, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής επισκέφτηκε το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών όπου συνομίλησε με τη διοίκηση του Νοσοκομείου, γιατρούς και εργαζομένους και επιθεώρησε τις εργασίες στην καινούρια πτέρυγα των λοιμώξεων η οποία έγινε με δωρεά της εταιρείας Fibran αλλά ανακοίνωσε και δύο πολύ μεγάλα έργα για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου.

Ο κ. Καραμανλής συγκεκριμένα ανέφερε: «Έγινε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια όλον αυτόν τον καιρό πρώτα από τη διοίκηση, τους γιατρούς και τους εργαζομένους να ανταπεξέλθουν σε μια πραγματικά πρωτόγνωρη κατάσταση. Αυτό το χρονικό διάστημα εμείς προσπαθήσαμε να ενεργοποιήσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε ιδιώτες ώστε να δώσουν χρήματα στο Νοσοκομείο Σερρών και να αποφύγουμε τις γραφειοκρατικές διαδικασίες αντιμετωπίζοντας έτσι το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Προχωράμε όμως στο επόμενο βήμα, που είναι η αναβάθμιση του Νοσοκομείου Σερρών.»

Συγκεκριμένα ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανακοίνωσε ότι από πιστώσεις του ΠΔΕ του Υπουργείου δίνεται το ποσό των 1.800.000 ευρώ για την ανέγερση και τον πλήρη εξοπλισμό του καινούριου κτιρίου του Ψυχιατρικού Τμήματος στο Γ.Ν. Σερρών με φορέα υλοποίησης τον εποπτευόμενο φορέα ΚΤΥΠ Α.Ε. και  μέσα στο 2021 ξεκινάει η δημοπράτηση του έργου.

Το δεύτερο μεγαλύτερο και σημαντικό έργο που ανακοίνωσε ο κ. Καραμανλής αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση του νοσοκομείου. Η υποβολή της χρηματοδότησης στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Υποδομών, Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης πραγματοποιήθηκε σήμερα ηλεκτρονικά παρουσία του Υπουργού  και ανέρχεται στα 5.450.000 ευρώ. 

Εκτός από τις οριστικές μελέτες η πρόταση συμπεριλαμβάνει τα ακόλουθα:

Παρεμβάσεις εξοικονόμησης  ενέργειας 
Προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων θέρμανσης-
Προμήθεια και εγκατάσταση  Φωτιστικών και Λαμπτήρων
Προμήθεια και εγκατάσταση αυτοματισμών και συστήματος ενεργειακής διαχείρισης 
Επεμβάσεις Αξιοποίησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας,
Αντικατάσταση Ιατροτεχνολογικού εξοπλισμου 
Τονίζουμε ότι για τα ανωτέρω έργα δεσμεύτηκε για την υλοποίηση τους προσωπικά ο Υπουργός στον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών κατά την ευρεία σύσκεψη με φορείς που πραγματοποιήθηκε στις 18 Ιουνίου στις Σέρρες παρουσία κλιμάκιου της ΚΤΥΠ ΑΕ. Μέσα σε έξι μήνες επιτεύχθηκε ωριμότητα για την ένταξη του έργου και την υποβολή της αντίστοιχης πρότασης.

Επίσης σημαντική ήταν η παρέμβαση του Υπουργού τόσο στο πρώτο κύμα της πανδημίας ώστε να εξασφαλισθεί δωρεά ύψους 100.000,00 ευρώ για την προμήθεια ενός αναπνευστήρα ΜΕΘ ενηλίκων, πέντε monitor παρακολούθησης ζωτικών παραμέτρων,  δύο κλίβανους ταχείας αποστείρωσης, ενός αναπνευστήρα μεταφοράς ενηλίκων, ενός αναπνευστήρα μεταφοράς παίδων και ενός βιντεολαρυγγοσκόπιο όσο και στο δεύτερο κύμα με δωρεά αξίας 124.000,00 ευρώ για τρία κρεβάτια ΜΕΘ, τέσσερις υπολογιστές, δύο εκτυπωτές, δύο πιεσόμετρα τροχήλατα, έξι κομοδίνα, οκτώ οροστήλες, δύο φορεία, έξι ροόμετρα Ο2 επιτοίχια, έξι ροόμετρα κενού επιτοίχια και λοιπός ξενοδοχειακός εξοπλισμός για την πτέρυγα του νοσοκομείου καθώς και 1.000 στολές τύπου TYVEK, 100.000 γάντια latex μιας χρήσης και 1.000 μπλούζες μιας χρήσεως που ήταν άκρως απαραίτητα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ