Και όμως ο Ουίνστον Τσώρτσιλ είχε προφητεύσει την έλευση του Κυριάκου Μητσοτάκη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έσκασε ο κομήτης επάνω στον πλανήτη και συγκεκριμένα την Ελλάδα. Και όμως, δύο ιστορικά ρητά του Τσώρτσιλ που ειπώθηκαν πριν από δεκαετίες, φαίνεται σα να προφήτευαν την έλευση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο παγκόσμιο πολιτικό στερεώμα.

Και λέμε παγκόσμιο, διότι ο Έλληνας πρωθυπουργός σε πολιτικούς κύκλους του εξωτερικού, έχει γίνει παγκόσμιο ανέκδοτο. Δεν είναι λίγοι αυτοί που επικαλούνται το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ο τελευταίος ξένος ηγέτης που επισκέφτηκε την Κίνα, λίγο πριν ξεσπάσει η πανδημία. Για την ακρίβεια, η πανδημία ξέσπασε με το που έφυγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κίνα.

Βέβαια κάτι αντίστοιχο είχε κάνει και ο πατέρας του, όντας ο τελευταίος ξένος ηγέτης που επισκέφτηκε την σοβιετική ένωση πριν την κατάρρευση της. Τότε όμως αυτά που ακολούθησαν θεωρήθηκαν ελπίδα για ολόκληρο τον πλανήτη, σε αντίθεση με την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κίνα, όπου αυτά που ακολούθησαν αποτελούν παγκόσμιο εφιάλτη από τον οποίο η ανθρωπότητα δεν έχει ακόμα ανακάμψει.

Στα ταπεινά δικά μας όμως, αυτές οι δύο φράσεις του Ουίνστον Τσώρτσιλ πραγματικά φωτογραφίζουν την πολιτική δράση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Φράση πρώτη: «πολιτική είναι η ικανότητα να παρουσιάζεις σήμερα τι θα γίνει αύριο και να εξηγείς αύριο γιατί δεν έγινε».

Φράση δεύτερη: «επιτυχία είναι να προχωράς από αποτυχία σε αποτυχία, χωρίς να χάνεις τον ενθουσιασμό σου».

Απλά, προφητικός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ