13/06/2021

Τι δήλωσε ο Κουτσολιούτσος πριν απο λίγο

Δύο 24ωρα μετά τη συμπληρωματική του απολογία και ενώ έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας σοβαρές ενδείξεις για διασπάθιση εκατομμυρίων ευρώ της Folli Follie από τον ίδιο και μέλη της οικογένειας του, απάντησε σήμερα ο ιδρυτής της εταιρείας Δημήτρης Κουτσολιούτσος με μια γραπτή δήλωση που ουσιαστικά δεν λέει τίποτα για τα όσα του καταμαρτυρούν.

Ο βασικός κατηγορούμενος του σκανδάλου έχει προφυλακιστεί, καθώς φέρεται να έχει κερδίσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από την Folli Follie εκμεταλλευόμενος τη θέση του ως βασικού μετόχου, μέσω μερισμάτων αλλά και αγοραπωλησιών μετοχών.
Σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος αρκείται να καταγγείλει τις “δίκες” στα τηλεοπτικά κανάλια, δίχως να αναφέρει τίποτα για τα εκατομμύρια που κέρδισε με οι ψευδείς οικονομικές καταστάσεις αλλά και εκμεταλλευόμενος την εσωτερική ενημέρωση που είχε στην Folli Follie κερδοσκοπώντας μέσω τρίτων εταιρειών.
Στη γραπτή δήλωση του αρκείται να αναφέρει πως πρόκειται για ενδιάμεση και μη οριστική έκθεση της εταιρείας Price Waterhouse.
Ανταπαντώντας στα όσα καταμαρτυρούν οι ελεγκτές της PwC, υποστηρίζει πως η οικογένειά του “όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει αποκομίσει οποιοδήποτε παράνομο περιουσιακό όφελος”.
Αναφέρει δε πως “η άκριτη υιοθέτηση και αναπαραγωγή των εκτιμήσεων που περιέχονται στην έκθεση και κυρίως η παρουσίασή τους στην κοινή γνώμη ως αποδείξεων, δημιουργεί μείζον ζήτημα προσβολής των δικαιωμάτων μας ως κατηγορουμένων”.
Η δήλωση του Δημήτρη Κουτσολιούτσου
Διαβάστε όλη τη δήλωση του βασικού κατηγορούμενου του σκανδάλου της Folli Follie προφυλακισμένου Δ. Κουτσολιούτσου:
“Εκφράζω την ανησυχία μου για τις «δίκες» που διεξάγονται στους τηλεοπτικούς δέκτες και στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ για την υπόθεση της Folli Follie και παραβιάζουν βάναυσα το τεκμήριο της αθωότητας των κατηγορουμένων. Όλες οι πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες προέρχονται από μία «ενδιάμεση», δηλαδή μη οριστική, έκθεση ιδιωτικής ελεγκτικής εταιρείας, η οποία σε μεγάλο βαθμό στηρίζεται σε ενδείξεις και εκτιμήσεις, όπως ομολογούν οι ίδιοι οι συντάκτες της.
Η έκθεση αυτή αποτελεί μέρος της δικογραφίας και διοχετεύθηκε στη δημοσιότητα προτού τύχει οποιασδήποτε επεξεργασίας από τις εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές, οι οποίες είναι και οι μόνες αρμόδιες να την κρίνουν γιατί έχουν πλήρη εικόνα τη υπόθεσης. Η άκριτη υιοθέτηση και αναπαραγωγή των εκτιμήσεων που περιέχονται στην έκθεση και κυρίως η παρουσίασή τους στην κοινή γνώμη ως αποδείξεων δημιουργεί μείζον ζήτημα προσβολής των δικαιωμάτων μας ως κατηγορουμένων.
Από τη μέχρι τώρα πορεία της ανακριτικής έρευνας προκύπτει και θα αποδειχθεί και στο δικαστήριο ότι η οικογένειά μου όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει αποκομίσει οποιοδήποτε παράνομο περιουσιακό όφελος. Μοναδικό μέλημά μου υπήρξε πάντοτε να επεκτείνω τον όμιλο Folli Follie και να τον καταστήσω παγκοσμίως γνωστό. Για τον σκοπό αυτό διέθεσα όλα τα προσωπικά μου χρήματα για τη στήριξη της εταιρείας και για την ενίσχυση της ρευστότητάς της”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ