Ιωάννης Σιόκας: Το χριστουγεννιάτικο μήνυμα του προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Γιάννης Σιόκας, μακροβιότερος προεδρος της ΕΚΑ παρά το νεαρό της ηλικίας του, είναι ένα σύμβολο όχι μόνον για τον Αιγυπτιακό αλλά για τον παγκόσμιο Ελληνισμό. Είναι ο λ άνθρωπος που έσωσε τον Ελληνισμό της Αλεξάνδρειας από την λαίλαπα της δήθεν «Αραβικής άνοιξης» και την εφιαλτική περίοδο που ακολούθησε με την μουσουλμανική αδελφότητα στην εξουσία.
Αυτό είναι το μήνυμα του για όλους τους Έλληνες της Αλεξάνδρειας απανταχού, για την μεγάλη εορτή των Χριστουγέννων:
«Αγαπητοί Αιγυπτιώτες ανά τον κόσμο,
Αγαπητοί Συμπάροικοι,
Φίλες και φίλοι,

Εκ μέρους μου και εκ μέρους των συναδέλφων μου της Διαχειριστικής Επιτροπής της Πρεσβυγενούς Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους σας Καλά Χριστούγεννα, χαρούμενες κι ευτυχισμένες γιορτές και μια νέα χρονιά, γεμάτη υγεία και όνειρα, πλούσια σε ευτυχία και πάμφτωχη σε κακές στιγμές.

Το 2020 ζήσαμε και ζούμε πρωτόγνωρα συναισθήματα, καθώς μια πανδημία άλλαξε τον τρόπο συναναστροφής μας, τόσο σε κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο, όσο και σε οικογενειακό.

Σήμερα εννέα μήνες μετά την αρχή αυτού του εφιάλτη και όντας πιο έμπειροι στην διαχείριση αυτής της κρίσης, θέλουμε να ατενίζουμε με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον και ευχόμαστε σύντομα να αφήσουμε όλοι μας πίσω τις δύσκολες στιγμές που ακόμα περνάμε.

Για την Kοινότητά μας εύχομαι το 2021 να είναι χρόνος – ορόσημο, χρόνος επιτυχιών, χρόνος κατακτήσεων και απόκτησης όλων όσα δικαιούται.

Έχοντας εμπιστοσύνη στη δημιουργική διάθεση των συναδέλφων μου και με τη βοήθεια του Πανάγαθου είμαι απόλυτα βέβαιος ότι μπορούμε όλοι μαζί να προωθήσουμε τον στόχο μας, να δώσουμε στην κοινότητά μας τη θέση που της ανήκει. Το οφείλουμε στην ιστορία της, το
οφείλουμε στους γονείς μας αλλά πάνω από όλα το οφείλουμε και στα παιδιά μας.

Και πάλι ευχές από καρδιάς για ένα χρόνο γεμάτο από ευχάριστα γεγονότα με υγεία και επιτυχίες σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

Ιωάννης Σιόκας
Πρόεδρος Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ