Πιστεύει κάποιος ότι οι πολιτικοί μας είναι τόσο αδαείς απέναντι στην Τουρκία;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διακεκριμένοι πολιτικοί

Η κυβέρνηση και πρωτίστως ο κ. πρωθυπουργός επωφελούμενοι από το χάρισμα της διορατικότητας που διαθέτουν ως διακεκριμένοι πολιτικοί, όπως επίσης και από τη βαθειά γνώση της ιστορίας που έχουν, απόδειξαν στη πράξη ότι οι χειρισμοί τους σε κρίσιμα θέματα είναι πλήρως επιτυχημένοι! Φτου, να μην τους ματιάσουμε!

Για παράδειγμα, στα εθνικά θέματα:

Αγνόησαν ότι οι Γερμανοί, με την υποστήριξη των Τούρκων, έχουν προκαλέσει δεκάδες εκατομμυρίων θανάτους σε δύο παγκόσμιους πολέμους και ότι στην Ελλάδα ακόμη οφείλουν Καλάβρυτα, Δίστομο, αναγκαστικά δάνεια, … και τώρα μέσω του εκτρώματος του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας θα μπει τέλος στη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων. Μάλλον η υπογραφή μας το 1953 για τη διαγραφή του γερμανικού χρέους δεν ήταν αρκετή και πρέπει πάλι να στηρίξουμε τη «φτωχή» Γερμανία με εκατοντάδες δις. Μια εθνική προσπάθεια από την ανάποδη. Γι αυτό είναι οι «φίλοι» άλλωστε! Αίσχος.

Αγνόησαν ότι οι Γερμανοί πρωτοστάτησαν στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και ότι μας πέρασαν τη θηλιά της ονομασίας των Σκοπίων.

Αγνόησαν ότι οι Γερμανοί καθοδηγούσαν την τρόϊκα των μνημονίων, οι οποίοι έσωσαν τις τράπεζές τους και εξόντωσαν εμάς οικονομικά, με χιλιάδες αυτοκτονίες (ξανάρχισαν πρόσφατα), και ότι εξακολουθούν να επιβάλουν τη γνώμη τους στους θεσμούς (απόρριψη σχεδίου ρύθμισης σε 120 δόσεις για οφειλές που δημιουργήθηκαν την περίοδο της καραντίνας).

Αγνόησαν ότι οι Γερμανοί εξοπλίζουν συνεχώς εδώ και δεκαετίες την Τουρκία με πολεμικό υλικό παντός είδους, όπως και ότι τη συνδράμουν οικονομικά με διάφορες επενδύσεις (μόλις πρόσφατα η γερμανική ΠΙΤΣΟΣ από Ελλάδα μετακινήθηκε στη Τουρκία).

Αγνόησαν ότι οι Γερμανοί απέκλισαν τη χώρα μας από τις συζητήσεις για τη Λιβύη στο Βερολίνο, ενώ συμμετείχε η Τουρκία.

Αγνόησαν τα οφέλη μιας διμερούς αμυντικής συμφωνίας με τους Γάλλους, η οποία θα έδινε κάποια λύση στα προβλήματά μας και αντ’ αυτής δέχτηκαν τη διαμεσολάβηση της Γερμανίας για διάλογο με την Τουρκία, με πιθανή συμμετοχή και άλλων ευρωπαίων «φίλων». Ούτε καν τους νοιάζει που Γερμανοί και Τούρκοι βρίσκονται σε αδελφική συνεργασία εδώ και δεκαετίες. Τα αποτελέσματα γνωστά. Μας θέλουν για διάλογο εφ’ όλης της τουρκικής ατζέντας, με το Oruc Reis να αλωνίζει την ίδια ώρα τις ελληνικές θάλασσες!

Παίζουν άσχημα παιχνίδια με τα γαλλικά Rafale, αγνοώντας τις δικές τους εξαγγελίες, υπακούοντας προφανώς σε γερμανικές ή/και αμερικάνικες απαιτήσεις, βάζοντας σε κίνδυνο τη χώρα.

Υπέρκομψοι και ωραίοι, αφήνουν τους Τούρκους να δημιουργούν νέα τετελεσμένα συνεχώς, και συμπεριφέρονται σαν απόλυτοι ιδιοκτήτες της χώρας, με δικαίωμα εκχώρησης της ελληνικής κυριαρχίας σε όποιον θέλουν, λες και είναι τσιφλίκι τους (απεμπόληση των 12 ν.μ.).

Αγνόησαν ότι η ΕΕ της Γερμανίας φροντίζει σε όλες τις συνεδριάσεις κορυφής να λαμβάνονται πολύ σκληρά μέτρα που «δαγκώνουν» τα δικά μας νεύρα και τη δική μας αξιοπρέπεια. Φαίνεται δεν πειράζει που οι Τούρκοι υπογράφουν παράνομα μνημόνια με τη Λιβύη, που συνεχίζουν χωρίς καμία ενόχληση τα ερευνητικά τους ταξίδια στις ελληνικές θάλασσες, που συνεργάζονται και υποστηρίζουν τους ισλαμοφασίστες, ούτε που υποκινούν σφαγές σε διάφορα κράτη (Συρία, Λιβύη, Ναγκόρνο Καραμπάχ, …).

Ειδικά για τα μέτρα που «δαγκώνουν» την Τουρκία, δηλώθηκε ξεδιάντροπα στη βουλή από υπουργό του κ. Μητσοτάκη ότι αντ’ αυτών πήραμε κάποια δις παραπάνω δάνειο! Δηλαδή, εν ψυχρώ παραδοχή πραγματικού ξεπουλήματος της εθνικής μας κυριαρχίας στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο.

Δικαιωματικά, Γερμανοί και Τούρκοι έχουν σκάσει από τα γέλια. Κατάφεραν εν καιρώ ειρήνης να μας πάρουν κυριαρχικά δικαιώματα, με το έτσι θέλω, δίνοντας τα απαραίτητα 30 αργύρια.

Ας τολμήσουν οι Μωϋσήδες και τα τσιτάχ να στείλουν ελληνικό ερευνητικό σκάφος στις ίδιες ελληνικές θάλασσες που έκαναν έρευνες οι Τούρκοι. Μήπως υπάρχει απαγορευτικό και δεν το γνωρίζουμε, και από ποιον; Μήπως ήδη έχουν ξεπουληθεί τα πάντα και κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας; Μήπως υπάρχει κάποιο σχέδιο και απλά οι Έλβις το ακολουθούν; Θα απαντήσει κανείς;

Εμείς πάλι προς επιβράβευση, συνδράμουμε οικονομικά τους βιαστές μας, ψωνίζοντας γερμανικά και τούρκικα προϊόντα όλων των ειδών και βλέπουμε τουρκικές σειρές στη μικρή οθόνη που μας σερβίρουν «ελληνικά», «πατριωτικά» και ξεπουλημένα κανάλια. Ούτε καν σκέψη για προώθηση ελληνικών προϊόντων για ενίσχυση της δικής μας οικονομίας.

Διάνοιες για όλα τα βραβεία του κόσμου! Μακεδονομάχοι από την κούνια τους! Πατριώτες από τα γεννοφάσκια τους! Το δήλωσε άλλωστε ο κ. Μητσοτάκης στη βουλή ότι υπήρξε πολιτικός κρατούμενος από τη χούντα, ενώ ήταν σε ηλικία μόλις 6 μηνών! Τέτοια μαχητικότητα! Να σκιάζονται οι εχθροί μας! Τέτοιους μπροστάρηδες χρειαζόμαστε! Για να ξεπουληθεί ολόκληρη η Ελλάδα μια ώρα αρχύτερα και δίχως ιδιαίτερες αντιπολιτευτικές αντιδράσεις, δυστυχώς.

Δημήτρης Μ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ