Εμβολιο: Μετατρέπουν τον εμβολιασμό σε προεκλογική φιέστα μακράς διαρκείας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε πανηγύρι και μαλιστα σε προεκλογική φιέστα τείνει να μετατραπεί η διαδικασία του εμβολιασμού από την κυβέρνηση Μητσοτακη και πολύ περισσότερο από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Όλα εξελίσσονται σε διαδικασία προβολής του πρωθυπουργού που παραλίγο να χαλάσει χθες από τον εμβολιασμό Βαρουφάκη καθώς ο Μητσοτάκης ήθελε να είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός που θα εμβολιαζόταν χθες, πρώτη μερα, για να μην του στερήσουν οι υπόλοιποι τη λάμψη και τη δημοσιότητα.

Μάλιστα εντέχνως δεν εμβολιάστηκαν και βαριά ονόματα του υπουργικού συμβουλίου καθώς ο Μητσοτάκης ήθελε ο εμβολισμός να είναι one man show. Μαλιστα οι κακες γλώσσες λένε ότι συγκεκριμένοι υπουργοί με παρελθόν σε ιστορίες συνωμοσιολογίας και κλίση σε θεωρίες ψεκασμών αποκλείστηκαν για προφανείς λόγους και θα εμβολιστούν μόνοι τους κάποια στιγμή.

Ο Μητσοτάκης έχει ποντάρει πλέον τα πάντα στην διαδικασία του έμβολιασμου και έστειλε ξεκαθαρο μήνυμα πως μέσα σε έξι μήνες θα έχουμε λευτερωθεί από τον Κορωνοϊο. Ή μήπως δεν εννοούσε μόνο τον Κορωνοϊο αλλά και τον βραχνά τον πολιτικών εξελίξεων;

Ο πρωθυπουργός επιχειρεί με τους εμβολιασμούς  αρχικά να θέσει ένα τείχος προστασίας στην ίδια του την κυβέρνηση και την προσωπική παραμονή στην εξουσία, προβάλλοντας  τον εαυτό του σαν τον σωτήρα που σώζει με το εμβολιο τη χώρα.

Πιστευει έτσι ότι θα ξεχαστούν οι νεκροί από την πανδημία, η ταλαιπωρία όσων μπήκαν στα νοσοκομεία και έδωσαν την μάχη της ζωής τους για να θεραπευτούν, την οικονομική καταστροφή, τα κλειστά μαγαζιά, την ανεργία και όλα όσα επιπλέον δεινά έφερε η λανθασμένη διαχείρηση της πανδημίας από την κυβέρνηση.

Προσπαθει να κερδίσει πολιτικό χρόνο και να μείνει όσο περισσότερο μπορεί στην εξουσία. Το πιστεύει δηλαδή ότι αυτό θα συμβεί. Χθες μαλιστα με την αναφορά του ότι θα χρειαστούμε έξι μήνες ακόμη για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα έστειλε το μήνυμα σε όλες τις κατευθύνσεις πως θα το παλέψει για να μείνει ακόμη έξι μήνες πρωθυπουργός.

Τωρα το τι θα καταφέρει είναι άλλο θέμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ