Το έλλειμμα ξεπέρασε τα 18 δις αλλά πανηγυρίζουν! Μιλάμε για Οργουελικές καταστάσεις

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ελλάδα πλέον βαδίζει στην χρεοκοπία. Το θηριώδες έλλειμμα που προκαλεί πραγματικά τεράστια ερωτηματικά πως το ανέχονται οι θεσμοί, που αγγίζει τα 19 δισεκατομμύρια για το 11 μήνο, θα έπρεπε να είχε σημάνει τον τελευταίο συναγερμό πριν τον γκρεμό.

Και όμως, τα συστημικά ΜΜΕ έχουν ένα ακατάληπτο non paper προφανώς του υπουργείου οικονομικών, το οποίο δολοφονεί την κοινή λογική. Και δείχνει πως θεωρεί όλους τους έλληνες αγράμματους, έτοιμος να πιστέψουν κάθε μορφής προπαγάνδα που σκαρφίζεται ο οποιοσδήποτε από την κυβέρνηση.
Διαβάστε τι γράφουν και απολαύστε το θράσος: σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για την περίοδο του Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2020, παρουσιάζεται έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 18.252 εκατ. ευρώ έναντι στόχου για έλλειμμα 19.837 εκατ. ευρώ! Δηλαδή πανηγυρίζουν, διότι δήθεν το κολοσσιαίο αυτό έλλειμμα είναι καλύτερο από τον στόχο! Μα για ποιον στόχο μιλάνε; Διότι οι στόχοι σε ένα κράτος, βασίζονται στον προϋπολογισμό που κατατίθεται, άντε και στις τροποποιήσεις αυτού κατά τη διάρκεια του έτους. Προσέξτε λοιπόν την νοσηρότητα της προπαγάνδας τους: Ο δήθεν στόχος έχει περιληφθεί για το αντίστοιχο διάστημα του 2020 στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2021!

Ούτε επί Τσαουσέσκου! Δηλαδή οι άνθρωποι αυτοί πέταξαν ένα νούμερο πριν από ένα μήνα κατά την εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού για το επόμενο έτος, και σήμερα πανηγυρίζουν επειδή το τεράστιο έλλειμμα είναι μικρότερο από την μπαρούφα που επίτηδες φύτεψαν στον προϋπολογισμό, όχι φυσικά του 2020 γιατί δεν μπορούσαν, αλλά για το 2021! Σαν να λέμε, «βρήκα τα νούμερα του λόττο της Κυριακής, αλλά την Δευτέρα αφού είχε κληρώσει»…

Είναι πραγματικά ντροπή για τους έλληνες να έχουν μία κυβέρνηση που τους εξευτελίζει με αυτόν τον τρόπο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ