4/08/2021

Οργή Δένδια για τις διαρροές που θέλουν τον Καιρίδη στο ΥΠΕΞ

Ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Δένδιας θεωρείται αμετακίνητος. Άλλωστε τα ποσοστά αποδοχής του από την κοινωνία είναι πλέον μεγαλύτερα ακόμα και από αυτά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Όσο κι αν ενοχλεί λοιπόν το Μαξίμου, δεν υπάρχει περίπτωση μετακίνησης του, αφού κάτι τέτοιο θα έχει σοβαρές συνέπειες στην εικόνα ολόκληρης της κυβέρνησης.

Οι σχέσεις του υπουργού εξωτερικών με το μέγαρο Μαξίμου έχουν περάσει από πολλές διακυμάνσεις. Υπήρξαν μάλιστα περιπτώσεις που η συμπεριφορά του πρωθυπουργού απέναντι στον υπουργό εξωτερικών ήταν έως προσβλητική. Πέραν φυσικά από την ευθεία σύγκρουση αναφορικά με τον χειρισμό της Τουρκίας και την στάση που θα έπρεπε η Ελλάδα να κρατήσει στην ΕΕ. Όπου οι απόψεις πρωθυπουργού και υπουργού εξωτερικών αποδείχτηκαν διαμετρικά αντίθετες.

Φτάσαμε μάλιστα στο σημείο να υπάρχουν γερμανικά δημοσιεύματα που αποθέωναν τον Μητσοτάκη επειδή δεν ήθελε κυρώσεις κατά της Τουρκίας και την ίδια στιγμή που χαρακτήριζαν τον Έλληνα υπουργού εξωτερικών Νίκο Δένδια έως και πολεμοχαρή! Δημοσιεύματα που δεν αποκήρυξε ο πρωθυπουργός ακόμα και όταν εκλήθη να το κάνει από το βήμα της Βουλής.

Οι περίεργες διαρροές λοιπόν που θέλουν τον Δημήτρη Καιρίδη να αναλαμβάνει χαρτοφυλάκιο δίπλα στον Νίκο Δένδια στον ερχόμενο ανασχηματισμό, έχουν προκαλέσει την οργή του Έλληνα υπουργού εξωτερικών. Αυτό διότι ο γαλάζιος βουλευτής θεωρείται της απολύτου εμπιστοσύνης του Κυριάκου Μητσοτάκη με αμφιλεγόμενες θέσεις στα ελληνοτουρκικά και τυχόν εμπλοκή του στο υπουργείο εξωτερικών θα προκαλέσει αναπόφευκτα σύγκρουση με τον πολιτικό προϊστάμενο Νίκο Δένδια.
Κατά άλλους, μία τέτοια κίνηση θα ήταν σαν να έδειχνε την πόρτα της εξόδου στον ίδιο τον υπουργό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ