7/01/2021

Το τσάκισαν το survivor – Ριάλιτι σόου με τα εμβόλια – οι selfies των υπουργών και η υποδοχή με τιμές αρχηγού κράτους

Η πρωτοφανής προβολή παρακμιακών φαινομένων οδήγησε σε αλαζονεία και υπονόμευση του μηνύματος για το αγαθό του εμβολίου. «Να τα μαζέψει» επιχειρεί το Μαξίμου, κάτω από τις αντιδράσεις από την παρέλαση κυβερνητικών στελεχών στα νοσοκομεία!

Του Βασίλη Σκουρη από το ieidiseis.gr
Τα «Παιχνίδια Εξουσίας» είχαν δει το …έργο και είχαν προειδοποιήσει από το περασμένο Σάββατο, 26 Δεκεμβρίου,  για την επικοινωνιακή εκμετάλλευση του εμβολίου, με κείμενο υπό τον τίτλο «Εμβολιασμός: Ο κίνδυνος να γίνει επικοινωνιακό σόου».

Τίποτα, ωστόσο, δεν στάθηκε ικανό να εμποδίσει τη μετατροπή της έλευσης ενός μεγάλου αγαθού στη μάχη της ανθρωπότητας κατά της πανδημίας, όπως είναι το εμβόλιο, σε ένα φθηνό σόου από την κυβέρνηση!

Η έλευση του εμβολίου έγινε σε απευθείας μετάδοση, με τιμές …αρχηγού κράτους, με την επιστράτευση drones, ελικοπτέρων, ΕΚΑΜ, αντιτρομοκρατικής, ακόμα και παρουσία της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων!

Εν συνεχεία, το παράδειγμα που έπρεπε να δώσει η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία, με τον εμβολιασμό της Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των αρχηγών των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης, μετατράπηκε με κυβερνητική ευθύνη  σε ένα πρωτοφανές και φθηνό σόου! Η κυβέρνηση έφτασε στο σημείο να βγάλει και την «πρώτη λίστα» υπουργών και υφυπουργών, αλλά και ηγετικών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, της ΕΥΠ, του Λιμενικού  που θα εμβολιαζόταν, μεταξύ των οποίων και στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου.

Ακολούθησε εμβολιασμός σε απευθείας κάλυψη ή με selfies κυβερνητικών και άλλων κρατικών στελεχών, ενώ τα δελτία ειδήσεων είχαν θέμα «ποιοι υπουργοί σηκώνουν σήμερα τα μανίκια»-προσοχή, όχι για να εργαστούν, αλλά για να εμβολιαστούν!

Το θέμα, όπως ήταν φυσικό, έλαβε πρωτοφανείς διαστάσεις, ενώ ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος παρενέβη –προς τιμήν του- από τη Δευτέρα στο θέμα, εν αντιθέσει με λαλίστατα στελέχη της υγειονομικής επιτροπής της χώρας, δηλώνοντας με νόημα: «Δεν θα ήθελα να βλέπω νέους να εμβολιάζονται, όσο ψηλά κι αν είναι σε κυβερνητικά ή επιστημονικά αξιώματα. Κατανοώ την ανάγκη να δώσουμε ένα μήνυμα στους πολίτες, αλλά μόνο οι πολιτικοί αρκούσαν. Πρέπει να δώσουμε τα εμβόλια στις ευάλωτες ομάδες που είναι πιθανότερο να νοσηλευτούν αν νοσήσουν».

Και όμως, ούτε η προειδοποίηση Μόσιαλου στάθηκε ικανή να παρέμβει το Μαξίμου και να σταματήσει τα φαινόμενα εμβολιασμού σε απευθείας σύνδεση και στον εμβολιασμό με … selfies, με κυβερνητικούς και κρατικούς αξιωματούχους να λαμβάνουν προτεραιότητα έναντι γιατρών και νοσηλευτών, αλλά και άλλων κατηγοριών πληθυσμού που είναι σε προτεραιότητα. Η καταγγελία για όσα συνέβησαν στο νοσοκομείο «Σωτηρία», με τον μη εμβολιασμό νοσηλευτών ώστε να εμβολιαστούν αξιωματούχοι, δεν απαντήθηκε επαρκώς, με αρμόδια στελέχη να παραδέχονται «αστοχία προγραμματισμού».

Η απλόχερη προβολή από τα μέσα ενημέρωσης των αξιωματούχων που εμβολιάζονταν, συνέβαλε να λάβει διαστάσεις το φαινόμενο-κάποια από τα μέσα αυτά, μάλιστα, έφτασαν στο σημείο, να ασκούν κριτική στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γιατί εμβολιάστηκε χωρίς …κάμερες!

Μπροστά στην κατακραυγή που άρχισε να ξεσηκώνεται, πρωτίστως –και αρχικά- στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και την προσωπική παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και άλλων αρχηγών κομμάτων της αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση φαίνεται να αλλάζει ρότα. Το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζεται πλέον δυσαρεστημένο από το φαινόμενο και ο πρωθυπουργός, όπως διαρρέεται, «έβαλε τις φωνές» στους υπουργούς για τις selfies-φωνές, λέει, που ακούστηκαν …έως τη Βασιλίσσης Σοφίας!

Αυτά συμβαίνουν όταν ξεπερνιέται κάθε μέτρο και κάποιοι νοιώθουν ότι δεν θα δεχτούν κριτική, ό τι και αν κάνουν, με αποτέλεσμα να περισσεύει η αλαζονεία και η απερισκεψία!

Τι έγραφαν τα «Παιχνίδια Εξουσίας» στις 26 Δεκεμβρίου 

Η στήλη, βλέποντας το τι θα συμβεί, προειδοποιούσε από την επομένη των Χριστουγέννων, σημειώνοντας τα εξής:

«Ο κίνδυνος να μετατραπεί η έλευση του εμβολίου στη χώρα μας και προπαντός αυτός καθαυτός ο εμβολιασμός σε επικοινωνιακό σόου, είναι κάτι παραπάνω από εφικτός.

Και δεν είναι μόνο οι απευθείας μεταδόσεις που προγραμματίζονται για την έλευση του εμβολίου, καθώς αυτή είναι ένα πολύ ελπιδοφόρο γεγονός, που εκτιμάται ότι θα αποτελέσει την αρχή του τέλους της μάχης με τον κορονοϊό. Ούτε είναι απλώς η δημοσιότητα του εμβολιασμού της Προέδρου της Δημοκρατίας, που πρέπει θεσμικά να προηγηθεί ή του πρωθυπουργού, έστω και της συζύγου του- άντε και των πολιτικών αρχηγών.

Είναι και ο πρώτος κατάλογος με τις 45 προσωπικότητες που θα εμβολιαστούν πρώτοι-προφανώς θα ακολουθήσει και δεύτερος κατάλογος των επωνύμων που θα εμβολιαστούν πρώτοι. Καλό είναι στη χώρα που δίδαξε το «Μέτρον άριστον» (στην πορεία των αιώνων στη ρήση του Κλεόβουλου προστέθηκε και η λέξη «παν» και έγινε «παν μέτρον άριστον») να μην ξεφύγουν τελείως ορισμένοι (βασικός αποδέκτης του μηνύματος αυτού είναι η κυβέρνηση), ευτελίζοντας τη σπουδαιότητα του εμβολιασμού.

Πολύ περισσότερο που ένα μεγάλο μέρος του πολιτικού κόσμου εξοργίζει μέρος των πολιτών και ενδέχεται να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα για την επιτυχία του εμβολιασμού σε σχέση με αυτά που επιδιώκονται. Ας θυμηθούν κάποιοι το δημοψήφισμα του 2015, που κάθε πολιτικός του παλαιού πολιτικού συστήματος που έβγαινε και έκανε δήλωση υπέρ του ναι, τόσο πλήθαιναν ψήφοι προς το όχι.

Αντί της μετατροπής του εμβολιασμού σε επικοινωνιακό σόου –κάτι που, δυστυχώς, δεν δείχνει να αποφεύγεται- οι αρμόδιοι οφείλουν να συνειδητοποιήσουν, μεταξύ των άλλων:

-Το εμβόλιο δεν αρκεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας και ότι για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα θα χρειαστεί να συνεχίσουμε και την εφαρμογή και πολλών άλλων μέτρων, για να αποφευχθούν χειρότερες καταστάσεις. Πολύ περισσότερο που οι δόσεις των εμβολίων είναι πολύ λιγότερες από αυτές που (σκοπίμως;) προπαγάνδιζε η κυβέρνηση, καλλιεργώντας και σε αυτή την περίπτωση την αμεριμνησία-και, συνεπώς, ο χρόνος που θα απαιτηθεί για την όποια κανονικότητα να είναι πολύ μεγαλύτερος.

-Δεν πρέπει να χαμηλώνουμε τα υγειονομικά στάνταρς για να εξυπηρετήσουμε άλλους σκοπούς. Και αναφερόμαστε εδώ σε μια φράση του πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε νοσοκομείο της Κεντρικής Ελλάδας, που άφησε να εννοηθεί πως η ανοσία της αγέλης επιτυγχάνεται με 50% -ενώ έως τώρα όλοι μιλούν για ποσοστό 50%. Αρκετά πληρώσαμε τους πειραματισμούς μετά την –επιτυχημένη- πρώτη φάση της καραντίνας.

-Η αντιμετώπιση όλων όσων εμφανίζονται «αρνητές των εμβολίων», μεταξύ αυτών και όσων εκφράζουν υπαρκτά ερωτηματικά, με απαξιωτικό τρόπο, μόνο ζημιά κάνει στην επιχείρηση του εμβολιασμού. Άλλωστε, το να χαρακτηρίζεις τον εαυτό σου «άριστο» και όποιον διαφωνεί μαζί σου, έστω και για το εμβόλιο, «ψεκασμένο» ε, δεν είναι και πράξη …αριστείας!

-Η έλευση του εμβολίου δεν πρέπει να αποτελέσει μια νέα δικαιολογία για να μην γίνουν αυτά που για ιδεοληπτικούς λόγους η κυβέρνηση αρνείται να κάνει, αν και όλοι γνωρίζουμε πόσο απαραίτητο είναι να γίνουν: Προσλήψεις μόνιμο προσωπικού στα νοσοκομεία, ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, αγορά νέων λεωφορείων και προσλήψεων οδηγών στα αστικά λεωφορεία, πολλαπλασιασμό και συνταγογράφηση των τεστ, ουσιαστικά μέτρα στους χώρους δουλειάς και στις δομές και πολλά άλλα.

Επί των δράσεων που απαιτούνται σε άλλους τομείς, όπως η οικονομία και η υγεία, θα επανέλθουμε με νεότερο θέμα μας».

Αυτά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κύριε Μητσοτάκη είστε στο Πεντάγωνο; Ή θα έχουμε Ίμια τύπου Σημίτη;

Το επεισόδιο νωρίτερα στα Ίμια, ξυπνά μαύρες μνήμες που ουδείς μας έχει λησμονήσει. Θεωρούμε αυτονόητο ότι σύσσωμη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία θα πρέπει...

To STAR αποδομεί την Κατερίνα Σακελλαροπούλου (Βίντεο)

Όπως αποκάλυψε το star το πρόσφατο αίσχος με την μπάντα του Στρατού που για πρώτη φορά δεν παιάνισε τον Εθνικό Ύμνο δυστυχώς έχει και...

Μπάχαλο η κυβέρνηση μετά τις δηλώσεις Γεωργιάδη – Χτυπάει το κεφάλι του ο Μητσοτάκης που τον κράτησε στον ανασχηματισμό

Μπάχαλο η κυβέρνηση μετά τις δηλώσεις Γεωργιάδη ότι υπήρχαν εισηγήσεις λοιμωξιολογων για να κλείσει η Θεσσαλονίκη με lockdown τον Οκτώβριο και η κυβέρνηση δεν...

Τώρα: Άγρια επεισόδια της αστυνομίας με πολίτες μπροστά στον Λευκό Πυργο

Συμφωνα με το ρεπορτάζ του Αλέξη Αλεξιάδη από το grtimes.gr η αστυνομία προσπάθησε να αποτρέψει κάποιους πολίτες που προχώρησαν σε αυτοσχέδια τελετή ρίψης του...

Σωστή η τοποθέτηση του Αποστόλου Γκλέτσου για την κυβέρνηση και την εκκλησία

Η εκκλησία στάθηκε στο ύψος της αναφορικά με την πανδημία και βοήθησε στην αντιμετώπιση της! Επιτέλους μία φωνή λογικής. Από το στέλεχος του ΣυΡιζΑ πλέον,...

Τουρκικό σκάφος εμβόλισε σκάφη του λιμενικού στα Ίμια! Εκμεταλλεύεται το χάος στην Αμερική ο Ερντογάν;

Οι τούρκοι εκμεταλλεύονται το χάος που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην Αμερική και κάνουν την κίνηση τους; Ένα σκάφος της τουρκική ακτοφυλακής χτύπησε όχι ένα,...

Άνοιγμα σχολείων: Διαψεύδει ο Τσιόδρας ότι συμφώνησε με την κυβέρνηση!

Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας όχι μόνο δεν συμφώνησε με τον χειρισμό της κυβέρνησης στο θέμα των σχολείων, αντίθετα θύμωσε όταν οι συνάδελφοι του ισχυρίστηκαν...

Ανασχηματίζεται η κυρία Σακελλαροπούλου;

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατόρθωσε να ενώσει τον λαό, αλλά εναντίον της. Η περιφρονητική στάση της σε όλα όσα εκφράζουν τον Ελληνισμό και συνέχουν...

Ο Μανώλης Κοττάκης για το “γερμανικό” παρασκήνιο της παραμονής Θεοχάρη στο Υπουργείο Τουρισμού

Μανώλης Κοττάκης για τον Ανασχηματισμό στην εκπομπή WESTERN με τον Πάνο Παναγιωτόπουλο Το παρασκήνιο στην παραμονή Θεοχάρη στο Υπουργείο https://www.youtube.com/watch?v=mRwj3lbfQh8&feature=youtu.be  

Θεοφάνια 2021: O Μητροπολίτης Σεραφείμ έριξε τον σταυρό στο λιμάνι του Πειραιά

Παρά τις κυβερνητικές απαγορεύσεις ο Μητροπολίτης Πειραιά σε μια σεμνή και λιτή τελετή, έριξε τον σταυρο στο λιμάνι του Πειραιά για τον καθιερωμένο ετήσιου...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κύριε Μητσοτάκη είστε στο Πεντάγωνο; Ή θα έχουμε Ίμια τύπου Σημίτη;

Το επεισόδιο νωρίτερα στα Ίμια, ξυπνά μαύρες μνήμες που ουδείς μας έχει λησμονήσει. Θεωρούμε αυτονόητο ότι σύσσωμη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία θα πρέπει...

To STAR αποδομεί την Κατερίνα Σακελλαροπούλου (Βίντεο)

Όπως αποκάλυψε το star το πρόσφατο αίσχος με την μπάντα του Στρατού που για πρώτη φορά δεν παιάνισε τον Εθνικό Ύμνο δυστυχώς έχει και...

Μπάχαλο η κυβέρνηση μετά τις δηλώσεις Γεωργιάδη – Χτυπάει το κεφάλι του ο Μητσοτάκης που τον κράτησε στον ανασχηματισμό

Μπάχαλο η κυβέρνηση μετά τις δηλώσεις Γεωργιάδη ότι υπήρχαν εισηγήσεις λοιμωξιολογων για να κλείσει η Θεσσαλονίκη με lockdown τον Οκτώβριο και η κυβέρνηση δεν...

Τώρα: Άγρια επεισόδια της αστυνομίας με πολίτες μπροστά στον Λευκό Πυργο

Συμφωνα με το ρεπορτάζ του Αλέξη Αλεξιάδη από το grtimes.gr η αστυνομία προσπάθησε να αποτρέψει κάποιους πολίτες που προχώρησαν σε αυτοσχέδια τελετή ρίψης του...

Σωστή η τοποθέτηση του Αποστόλου Γκλέτσου για την κυβέρνηση και την εκκλησία

Η εκκλησία στάθηκε στο ύψος της αναφορικά με την πανδημία και βοήθησε στην αντιμετώπιση της! Επιτέλους μία φωνή λογικής. Από το στέλεχος του ΣυΡιζΑ πλέον,...

Τουρκικό σκάφος εμβόλισε σκάφη του λιμενικού στα Ίμια! Εκμεταλλεύεται το χάος στην Αμερική ο Ερντογάν;

Οι τούρκοι εκμεταλλεύονται το χάος που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην Αμερική και κάνουν την κίνηση τους; Ένα σκάφος της τουρκική ακτοφυλακής χτύπησε όχι ένα,...