3/08/2021

Έκανε το εμβόλιο της Pfizer και μετά από μια εβδομάδα βρέθηκε θετικός

Ένας 45χρονοςνοσηλευτής από το Σαν Ντιεγκο των ΗΠΑ, έκανε το εμβόλιο της Pfizer στις 18 Δεκεμβρίου, όμως μετά από μία εβδομάδα πραγματοποίησε το τεστ και βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Έξι ημέρες μετά τον εμβολιασμό του, αφού τελείωσε τη βάρδιά του στην κλινική Covid εργάζεται, παρουσίασε συμπτώματα όπως ρίγος, μυικούς πόνους και κούραση και αφού έκανε το τεστ βρέθηκε θετικός στον ιό.

Η ιστορία του υπενθυμίζει με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι οι αυστηροί κανόνες υγιεινής, προστασίας και κοινωνικής αποστασιοποίησης θα παραμείνουν στο επίκεντρο και για το 2021.

Όμως τι αναφέρουν οι ειδικοί για το περιστατικό;

Το σενάριο αυτό δεν θεωρείται αναπάντεχο αναφέρει ο δρ. Κρίστιαν Ράμερς, ειδικός σε θέματα επιδημιών από το Σαν Ντιέγκο.

Οι ασθενείς δεν αποκτούν αμέσως προστασία από τον Covid μόλις εμβολιαστούν.

«Γνωρίζουμε από τις κλινικές δοκιμές των εμβολίων ότι θα χρειαστούν περίπου δέκα με δεκατέσσερις ημέρες για να αρχίσει ο οργανισμός να αναπτύσσει προστασία» αναφέρει και προσθέτει «η πρώτη δόση σου δίνει περίπου 50% προστασία και χρειάζεσαι και τη δεύτερη δόση για να φτάσεις περίπου στο 95%».

Υπάρχει ακόμη και η πιθανότητα ο νοσηλευτής να είχε μολυνθεί από κορονοϊό πριν κάνει το εμβόλιο, καθώς η περίοδος επώασης του ιού μπορεί να είναι έως και 14 ημέρες.

Οι γιατροί εξηγούν ότι στο εμβόλιο της Pfizer η επίδραση ξεκινάει μετά από μια εβδομάδα- και με τη 2η δόση αποκτάς ανοσία (κατά 90%)- στο εμβόλιο της Moderna, η επίδραση της πρώτης δόσης ξεκινά μετά από 2 εβδομάδες και μετά τη 2η δόση οι πολίτες αποκτούν ανοσία (κατά 90%). Αυτό σημαίνει ότι και αυτοί που εμβολιάζονται θέλουν έως 2 μήνες μέχρι να αποκτήσουν ανοσία.

Με πληροφορίες από την efsyn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ