26/07/2021

Θερίζει η πείνα στην Ελλάδα! Και κάποιοι χρησιμοποίησαν τους πεινασμένους σαν κομπάρσους για να προβληθούν…

Πίσω από την αδιανόητη ενέργεια του πρωθυπουργού και της προέδρου της Δημοκρατίας να χρησιμοποιήσουν εξαθλιωμένους ανθρώπους ως κομπάρσους για την προσωπική τους προβολή, υπάρχει το δράμα εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών.

Πίσω από την αδιανόητη ενέργεια του πρωθυπουργού και της προέδρου της Δημοκρατίας να χρησιμοποιήσουν εξαθλιωμένους ανθρώπους ως κομπάρσους για την προσωπική τους προβολή, υπάρχει το δράμα εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών. Ήδη, 7 στα 10 νοικοκυριά δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους! Ενώ η κατάσταση θα επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο τους πρώτους δύο μήνες του νέου έτους.
Η αναστολή των συσσιτίων από την Εκκλησία λόγω πανδημίας έχει δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στη Θεσσαλονίκη και ήδη ο κεντρικός δήμος έχει αναλάβει πρωτοβουλία με επίκεντρο τους ευάλωτους πολίτες, εστιάζοντας τόσο σε μοναχικούς ανθρώπους όσο και σε οικογένειες με μεγάλα οικονομικά προβλήματα.

susitia

Η μη προσέλευση πιστών στις εκκλησίες έχει αδειάσει και τα παγκάρια, από τα οποία άρχιζε το κοινωνικό έργο, γι’ αυτό και ο δήμος κλήθηκε να καλύψει διπλάσιες ανάγκες από αυτές που έχει υπό την ευθύνη του, επιτυγχάνοντας αυτό με τη βοήθεια χορηγών και εντοπίζοντας επιπλέον πόρους από το υπάρχον πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας για άπορους πολίτες, όπως υπογραμμίζει ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Αηδονόπουλος.

Οι διανομές τροφίμων προέρχονται από δωρεές φορέων και επιχειρήσεων εστίασης, οι οποίες ανταποκρίθηκαν θετικά σε κάλεσμα του δήμου. Διανέμονται προϊόντα κοινωνικού παντοπωλείου σε 330 ωφελουμένους και πακέτα τροφίμων σε 400 οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες. Αξιοποιώντας χορηγίες ο δήμος θα προσφέρει περίπου 2.500 κιβώτια με απαραίτητα είδη, σε όσους δεν είναι ενταγμένοι σε κάποιο πρόγραμμα βοήθειας, αλλά ήταν στο όριο για να ενταχθούν. Είναι οι λεγόμενοι «κρυφοί» που διστάζουν να εγγραφούν σε κοινωνικές δομές και τα κιβώτια αυτά παραδίδονται με «σεμνό» τρόπο από τους ανθρώπους των κοινοτήτων.

1 10

Σήμερα Τετάρτη, όπως και στις 5 Ιανουαρίου, ο δήμος έχει προγραμματίσει να μοιράσει συνολικά 1.200 πακέτα, στηρίζοντας τους ωφελουμένους των συσσιτίων των εκκλησιών της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ