Σάλος με το άρθρο της κ. Σακελλαροπούλου στην Εφημερίδα των Συντακτών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

… Και φαρμακερά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Αντί να γράψει την παραίτηση της, κάθεται και γράφει άρθρα»!

Βλέπει καταρρευση Μητσοτάκη και στρέφεται στον ΣυΡιζΑ; Πάντως το γεγονός ότι δεν έκανε χθες τον σταυρό της στην μητρόπολη και δεν προσκύνησε τον σταυρό, δεν σχετίζεται με κάποιο πολιτικό παιχνίδι. Το εννοεί.
Ποικίλες αντιδράσεις μετά την χτεσινή κατακραυγή για την συμπεριφορά της Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίας Αικατερίνη Σακελλαρόπουλου κατά την δοξολογία στην Μητρόπολη Αθηνών για το νέο έτος, έχει προκαλέσει η απόφαση της να δημοσίευση άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Η κ. Σακελλαροπούλου οφείλει μια συγγνώμη στον Ελληνισμό

Η απόφαση της αυτή, αλλά και το περιεχόμενο του άρθρου της που μοιάζει «ξαφνική αφύπνιση» της κυρίας προέδρου μετά από οκτώ μήνες βάναυσες καταστρατήγησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων υπό την προεδρία της, έχει δώσει τροφή για σχόλια που περνούν από το στάδιο της ειρωνείας και του σαρκασμού, στην δημιουργία πολιτικών συμπερασμάτων για την πορεία της χώρας.

4440DF6D E6CE 4E3F 9BC2 7C4F91488868

Στους κύκλους της αξιωματικής αντιπολίτευσης το άρθρο να έγινε δεκτό με ειρωνικά σχόλια, είναι γνωστό άλλωστε πως ο πρόεδρος του ΣυΡιζΑ Αλέξης Τσίπρας έχει κόψει κάθε επαφή με την κυρία Σακελλαρόπουλου και ο μόνος συνδετικός τους κρίκος είναι ο Μιχάλης Καλογήρου, που άλλωστε μαζί με τον Υπουργό επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη πρωτοστάτησαν στην επιλογή του προσώπου της για ΠτΔ. «Μετά από όλους αυτούς τους μήνες που η πρόεδρος λειτουργεί ως «μετακλητή» του Κυριάκου Μητσοτάκη, ανεχόμενη ακόμα και παραβιάσεις συνταγματικών ελευθεριών, «θυμήθηκε» τώρα να αρθρογραφήσει σε εφημερίδα φιλικά προσκείμενη στον ΣυΡιζΑ για να μιλήσει για ανθρώπινα δικαιώματα»! Η φράση αυτή συμπυκνώνει την υποδοχή της παρέμβασης της από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Οργή για την συμπεριφορά της κ. Σακελλαρόπουλου: Δεν ζύγωσε ούτε τον σταυρό!

Στον αντίποδα, στελέχη της Ν.Δ. υποδέχτηκαν το άρθρο της προέδρου με οργή αλλά και με ανησυχία. Οργή διότι η συντηρητική παράταξη εκτέθηκε βάναυσα από την τοποθέτηση της κυρίας Σακελλαρόπουλου στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα, επιλογή που ουδέποτε έγινε αποδεκτή από την βάση του κόμματος. Ανησυχία διότι αυτό το άνοιγμα της προέδρου στον ΣυΡιζΑ από κάποιους ερμηνεύεται ότι η κυρία Σακελλαρόπουλου βλέπει κατάρρευση Μητσοτάκη και ετοιμάζεται για την επόμενη ημέρα.
Δεν ξέρουμε εάν η κυρία Σακελλαρόπουλου έχει βγάλει κάποια πολιτικά συμπεράσματα που την οδήγησαν να κάνει αυτή την κίνηση, σε κάθε περίπτωση η δημοτικότητα της βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά για τον θεσμό, τουλάχιστον μεταπολιτευτικά. Ειδικά μετά τα χθεσινά δεν θα απορήσουμε να ανοίξει δημοσίως η συζήτηση για την παραίτηση της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ