24/07/2021

Η απαγόρευση του εορτασμού των Θεοφανείων είναι αδιανόητη πράξη

Μόνο ανελλήνιστοί θα μπορούσαν να επιβάλουν Αγιασμό των Υδάτων, εντός!

Καλό θα είναι να μάθουν οι κυβερνώντες τον συμβολισμό της μεγίστης αυτής ΕΝ ΥΠΑΙΘΡΩ εορτής της Ορθοδοξίας. Να μάθουν να σέβονται τη χώρα που κυβερνούν. Να μάθουν να σέβονται το λαό που κυβερνούν. Να μάθουν ότι κάποια στιγμή η προπαγάνδα θα ξεφτίσει και η οργή δεν θα έχει προηγούμενο. Να συνέλθουν πριν είναι αργά. Εκτός εάν επίτηδες επιδιώκουν κλίμα ανωμαλίας εντός, όπως γίνεται συνήθως από κάθε ηγεσία που επιβουλεύεται την ακεραιότητα της πατρίδας.
Προκαλεί εντύπωση η υποτονική αντίδραση της ιεραρχίας εμπρός στο ενδεχόμενο απαγόρευσης του εορτασμού των Θεοφανείων, που ήδη έχει ανακοινωθεί από την κυβέρνηση. Μόνο θυμηδία προκαλεί η διαταγή που εξεδόθη για αγιασμό των υδάτων εντός των ναών απουσία πιστών.

Αυτό διότι η εορτή του Αγιασμού των Υδάτων συνιστά την μέγιστη εορτή της Ορθοδοξίας «εν υπαίθρω». Όπως ακριβώς η πεμπτουσία του ιερού αυτού δρώμενου υπαγορεύει, σφού υμνεί την βάπτιση του Χριστού στον ποταμό Ιορδάνη, από τον Ιωάννη τον Βαπτιστή. Βάπτιση που φυσικά έγινε εν υπαίθρω, στον ποταμό Ιορδάνη και όχι σε κάποια κολυμβήθρα εντός ναού:

Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε
η της Τριάδος εφανερώθη προσκύνησις
του γαρ Γεννήτορος η φωνή προσεμαρτύρει Σοι
αγαπητόν Σε Υιόν ονομάζουσα
και το Πνεύμα εν είδει περιστεράς
εβεβαίου του λόγου το ασφαλές
Ο επιφανής Χριστέ ο Θεός
Και τον κόσμον φωτίσας δόξα Σοι.

Εξ ου και το περιστέρι που είθισται να αφήνεται ελεύθερο με το πέρας της Εορτής.

Και μόνο το γεγονός ότι ο εορτασμός είναι υπαίθριος, αποσυμφορεί το επιδημιολογικό φορτίο και μειώνει την επικινδυνότητα μετάδοσης του κορονοϊού. Εάν μάλιστα γίνει χωρίς την παρουσία πιστών, τότε δεν υπάρχει κανένας, μα κανένας κίνδυνος. Άρα, οι απαράδεκτοι μεθόδευση για την ακύρωση του εορτασμού δεν έχει καμία επιστημονική βάση. Αντίθετα στοχεύει στην προσβολή του θρησκευτικού αισθήματος των Ελλήνων και προκαλεί απορίες για την αποτελεί η σκοπιμότητα του.

Ελπίζουμε η ιεραρχία να πράξει το καθήκον της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ