Πάγωσε η Πορτογαλία με το θάνατο γυναίκας δύο ημέρες μετά το εμβόλιο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εξοργισμένος ο πατέρας της, η κόρη της καταγγέλλει ότι πονούσε στο μέρος που έκανε το εμβόλιο, αλλά «έλεγε πως είναι φυσιολογικό».

Οι υγειονομικές αρχές στην Πορτογαλία σήμερα βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού μετά τον μέχρι στιγμής ανεξήγητο θάνατο μιας 41χρονης παιδιατρικής λειτουργικού βοηθού δύο ημέρες αφότου έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου Covid της Pfizer.

Η γυναίκα είναι η Sónia Azevedo μητέρα των δύο παιδιών, που είχε δείπνο με την οικογένειά της το βράδυ της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς και ήταν απολύτως υγιής.

Το σώμα της ανακαλύφθηκε από τον σύντροφό της όταν επέστρεψε σπίτι. Κάλεσε αμέσως ασθενοφόρο, καταβλήθηκαν προσπάθειες για την ανάνηψη του θύματος «χωρίς επιτυχία».

Η γυναίκα ήταν μία από τις 538 επαγγελματίες υγείας στο νοσοκομείο καρκίνου IPO του Πόρτο που έλαβαν την πρώτη δόση του εμβολίου BioNTech / Pfizer την περασμένη Τετάρτη.

Σε δήλωση προς τον Τύπο, το νοσοκομείο επιβεβαίωσε ότι η γυναίκα «έκανε το εμβόλιο στις 30 Δεκεμβρίου, χωρίς να έχει κοινοποιηθεί κάποια ανεπιθύμητη παρενέργεια, ούτε τη στιγμή του εμβολιασμού ούτε τις επόμενες ημέρες. Η αποσαφήνιση της αιτίας του θανάτου θα ακολουθήσει τις συνήθεις διαδικασίες για αυτές τις περιστάσεις ».

Προβλέπεται αυτοψία σημερα, οπότε θα προκύψουν περαιτέρω πληροφορίες.

Σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα, δεν υπάρχει ένδειξη ότι η γυναίκα είχε «οποιαδήποτε ασθένεια ή επιπλοκή στην υγεία».

Οι συνθήκες θανάτου

Η άτυχη γυναίκα έφυγε μετά το δείπνο για να επισκεφθεί το φίλο της στη Μαία (όπου βρέθηκε νεκρή στο κρεβάτι το επόμενο πρωί).

Σύμφωνα με τον εξοργισμένο πατέρα της: «ποτέ δεν έπινε αλκοόλ, δεν έτρωγε τίποτα το ιδιαίτερο ή από το συνηθισμένο» και ήταν ένα «καλό και ευτυχισμένο» κορίτσι που ήταν τόσο περήφανο που ήταν από τους πρώτους που πήγε να εμβολιαστεί, και μαλιστα είχε μοιραστεί μια φωτογραφία του εμβολιασμού στα κοινωνικά δίκτυα.

Η κόρη της Sónia Azevedo, Vânia Figueiredo, δήλωσε σε τοπική εφημερίδα: «Δεν ξέρουμε τι συνέβη. Όλα συνέβησαν γρήγορα και χωρίς εξήγηση. Δεν παρατήρησα κάτι διαφορετικό στη μητέρα μου. Ήταν μια χαρά. Μόλις είπε ότι η περιοχή του χεριού όπου είχε εμβολιαστεί πονούσε, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό…»

Ο πατέρας της νεκρής γυναίκας είπε στην εφημερίδα: «Θέλω να μάθω τι προκάλεσε το θάνατο της κόρης μου».

Αυτή η ιστορία δεν προβλήθηκε στις τηλεοπτικές ειδήσεις της Πορτογαλίας χθες το βράδυ. Το αποτέλεσμα της αυτοψίας που έχει προγραμματιστεί για σήμερα δεν έχει δημοσιευτεί ακόμη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ