13/06/2021

Κατέρρευσε το «προοδευτικό» προφίλ της Προέδρου

Δεκάδες χιλιάδες σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ζητούν πλέον την παραίτηση της προέδρου Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Και όμως αυτό δεν είναι το χειρότερο για την πρόεδρο. Το προοδευτικό προφίλ το οποίο καλλιεργούσε επιμελώς και μάλιστα πολλοί το χρησιμοποιούσαν για να καλύψουν τα ατοπήματα της που εξόργισαν τον ελληνικό λαό, κατέρρευσε αφού ο μόνος που βγήκε να την στηρίξει ήταν ένας δημοσιογράφος που έχει κατηγορηθεί για σεξισμό και παλαιότερα ως «πλυντήριο» της Χρυσής Αυγής

Η κα Σακελλαροπούλου ξέμεινε σε τέτοιον βαθμό από υποστηρικτές, που ο μόνος που βγήκε να την υπερασπιστεί είναι ο γνωστός Στέφανος Κασιμάτης! Ίσως αυτό να είναι και το χειρότερο χτύπημα στο προφίλ της προέδρου. Πως είναι δυνατόν μία πρόεδρος που παρουσιάζεται ως προοδευτική και υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Να μένει με μοναδικό υποστηρικτή τον άνθρωπο που ευχαριστούσε την Χρυσή Αυγή και «καθάριζε» τον βιαστή Στρος Καν, εις βάρος μάλιστα γυναικών ακτιβιστριών; Με χυδαία σχόλια τύπου «ευτυχώς που δεν τις έπιασε στα χέρια του (ο Στρος Καν) γιατί δεν θα μπορούσα να περπατήσουν και όχι από το ξύλο;»

863D077D 55E7 47F4 BC5D DA88C8A0B3DC
Εικόνα από διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία της Καθημερινής, για άρθρο του Στέφανου Κασιμάτη

Έγραφε συγκεκριμένα ο Στέφανος Κασιμάτης, πριν τον διώξουν από την Καθημερινή: « ‘’Φτηνά τη γλίτωσαν: Οι βλαμμένες της Femen επιτέθηκαν (με τα γυμνά στήθη τους, με τι άλλο;) στον Γκομενίκ Στρος-Καν. Στάθηκαν τυχερές, δυστυχώς, οι αντιπαθέστατες. Αφενός διότι υπήρχε κόσμος τριγύρω και αφετέρου επειδή ο ζωηρός τέως διευθυντής του ΔΝΤ αντιμετωπίζει κάτι δικαστικά προβληματάκια και, συνεπώς, δεν τον συνέφερε να προκαλέσει. Ειδάλλως, οι υστερικές θα έκαναν τρεις μέρες τουλάχιστον για να μπορέσουν να σταθούν ξανά στα πόδια τους – και όχι από το ξύλο».

38A8B624 B3CA 42BA 8B30 D9E99F048B1D

Για το κατάπτυστο και χυδαίο αυτό άρθρο μάλιστα, ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, εξέδωσε ανακοίνωση – κόλαφο:

«Στον απόηχο μίας σειράς ειδεχθών έμφυλων σεξουαλικών εγκλημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως των ομαδικών βιασμών στην Ινδία και του βιασμού και της στυγερής δολοφονίας της 20χρονης Εζγκεετσάν Ασλάν στην Τουρκία, πιστεύουμε ότι η χρήση προβολών της “παραδειγματικής τιμωρίας” των “υστερικών” και “αντιπαθέστατων” Femen από το “αρσενικό” Ντομινίκ Στρος Καν, με τρόπο “που δεν θα μπορέσουν να σταθούν ξανά στα πόδια τους για τρεις μέρες’’, απέχει πολύ από πνευματώδες σχόλιο. Αντιθέτως αγγίζει τα όρια της απενοχοποίησης των πράξεων αυτών.

Όσον δε αφορά στη σύγκριση της “φάτσας” της Αμάλ Αλαμουντίν και της Νάντιας Βαλαβάνη, δεν μπορούμε παρά να τον συγχαρούμε για τη στροφή στην καριέρα του από πολιτικός συντάκτης σε πρόεδρο επιτροπής καλλιστείων, πιστεύοντας ότι ανταποκρίνεται πλήρως στο επίπεδο του πολιτικού και ιστορικού του λόγου».

Στη γενική κατακραυγή εναντίον της ΠτΔ κας Σακελλαροπούλου λοιπόν τα άλλοτε πολυάριθμα ερείσματά της αποχωρούν. Κάποιοι, πολλοί λίγοι, μένουν περισσότερο επειδή φθονούν τον Προκόπη Παυλόπουλο και λιγότερο γιατί την εκτιμούν. Η ποιότητα των, ελάχιστων πλέον, υποστηρικτών της κας Σακελλαροπούλου δείχνει και την προοπτική της. Από το ολότελα….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ