19/09/2021

Ο Μητσοτάκης επιλέγει ολέθρια σύγκρουση με την εκκλησία την πιο κρίσιμη στιγμή

Η σύγκρουση Μητσοτάκη με την Εκκλησία θα σημάνει το πολιτικό του τέλος

Μήπως εντέλει τα καμώματα της προέδρου δεν ήταν τυχαία;

Είναι δυνατόν να γίνονται τέτοιες ολέθριες και διχαστικές κίνησης την συγκεκριμένη συγκυρία όπου το έθνος ολόκληρο πρέπει να είναι ενωμένο απέναντι στην μεγάλη απειλή της Τουρκίας;

Ποιοι νοσηροί εγκέφαλοι οργανώνουν αυτή την εθνικά επώδυνη κατάσταση; Ποιοι επιχειρούν να αποχαυνώσουν τους έλληνες, να τους στερήσουν όλα αυτά που κράτησαν όρθιο το έθνος επί χιλιετίες, όταν απέναντι οι τούρκοι ετοιμάζονται για πόλεμο;

Η φωτογραφία με οπλισμένους ιερείς στην εθνική αντίσταση: Είναι από αριστερά, οι πατέρες Ψυχουντάκης, Παπαδάκης και Πετράκης, που ιερουργούσαν τότε, στην Ασή Γωνιά, Κουρνά Αποκορώνου και στην Επισκοπή Ρεθύμνου αντίστοιχα. Από τον Αγώνα Κρήτης.

Η Ιερά Σύνοδος στη σημερινή της συνεδρίαση έπραξε το αυτονόητο: Υπερασπίστηκε την Ορθοδοξία έτσι ώστε η μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, η γιορτή των Φώτων να γίνει με όλες τις προφυλάξεις μέσα στις εκκλησίες.

Η απόφαση της Ιεράς Συνόδου ήταν αναμενόμενη μπροστά στον εμπαιγμό του Κυριάκου Μητσοτάκη να προκαλέσει lock down μόνο και μόνο για να κλείσει τις εκκλησίες σε μια τέτοια ιερή στιγμή.  Αυτό που έκανε η Ιερά Σύνοδος ήταν το λιγότερο που μπορούσε να κάνει, γιατί κανονικά θα έπρεπε να απαιτήσει ο Αγιασμός των Υδάτων να γίνει έξω από την Εκκλησία, όπως απαιτεί το τυπικό της Ορθοδοξίας το οποίο ουδέποτε παραβιάστηκε στην ιστορία του νεώτερουΕλληνικού Κράτους.

Η Ιερά Σύνοδος έκανε μεγάλη υποχώρηση.  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μια παράκρουση αλαζονείας αλλά και πανικού αρνήθηκε και αυτή την παραχώρηση.  Τα βάζει ευθέως με την Εκκλησία της Ελλάδος αλλά και με το ορθόδοξο φρόνημα του ελληνικού λαού. Γίνεται, στην κυριολεξία, «ουρά» της Κατερίνας Σακελλαροπούλου που αρνείται να κάνει ακόμη και τον σταυρό της. Και εδώ θα θυμίσουμε μια μικρή ιστορία με μεγάλο νόημα:

Ο Ανδρέας Παπανδρέου όταν έγινε πρωθυπουργός θέλησε να τα βάλει με την Εκκλησία για την εκκλησιαστική περιουσία με μπροστάρη υπουργό τον αείμνηστο Αντώνη Τρίτση.  Όταν ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ του διαμήνυσε τι πήγαινε να κάνει, ο πανέξυπνος Ανδρέας Παπανδρέου έκανε αμέσως πίσω.  Αναγνώρισε στην Εκκλησία αυτό που της ανήκε και έστειλε τον Τρίτση στο σπίτι του λέγοντάς του το αμίμητο: «Αντώνη έγραψες ιστορία»!

Όπως είπαμε ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται σε παράκρουση αλαζονείας και πανικού.  Τα βάζει με την Εκκλησία και αυτό θα σημάνει το πολιτικό του τέλος.  Για του λόγου το αληθές του θυμίζουμε τα εξής:

Πριν απ’ όλα του θυμίζουμε τι διαμήνυσε ο Θεός στον Απόστολο Παύλο όταν ως Σαούλ κατεδίωκε τον χριστιανισμό: «Τι με διώκεις; Σκληρόν σοι προς κέντρα λακτίζειν»!  Να θυμόμαστε ότι ο Σαούλ κατάλαβε καλά, είδε το φως το αληθινό και υπηρετώντας τον Χριστό έγινε Απόστολος Παύλος.

Για να το κάνουμε λοιπόν λιανά στον κ. Μητσοτάκη που τολμά να τα βάλει με την Εκκλησία όταν έχει απόλυτα δίκιο υπερασπίζοντας την Ορθοδοξία: «Λαγός την φτέρην έσειε κακό της κεφαλής του»!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ