Δυσφορία των βουλευτών της Θεσσαλονίκης – Μόνο ένας στο κυβερνητικό σχήμα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η απόφαση του πρωθυπουργού να αφήσει και πάλι εκτός κυβέρνησης τους βουλευτές του νομού Θεσσαλονίκης, εκτός της θέσης του υφυπουργού Μακεδονίας – Θράκης, όπου σαφώς και δεν μπορούσε να βάλει κάποιον από την… Πάτρα, προκάλεσε «μουρμούρες» στα βουλευτικά γραφεία της Θεσσαλονίκης.

Σε αναμονή ενός τηλεφωνήματος ήταν οι βουλευτές που πρόσφεραν αρκετές δεκάδες χιλιάδες ψήφων στον Κυριάκο Μητσοτάκη, για να κερδίσει την εξουσία, αλλά από τότε «ούτε φωνή ούτε ακρόαση». Μάταια οι Θεσσαλονικείς περίμεναν να ακούσουν για υπουργοποίηση κάποιων βουλευτών που θεωρούν τους εαυτούς τους άξιους να αναλάβουν υπουργικό ρόλο, μόνο που αυτός που αποφασίζει, δηλαδή ο πρωθυπουργός, φαίνεται ότι δεν τους έχει εμπιστοσύνη!

Μια αλλαγή έγινε, ο Σταύρος Καλαφάτης στη θέση του Θόδωρου Καράογλου, ως υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, που μάλλον θεωρείται… υποβάθμιση, εάν λάβουμε υπόψη μας ότι έως σήμερα είχε τη θέση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και τώρα γίνεται απλά υφυπουργός!

Ο απερχόμενος υφυπουργός Θόδωρος Καράογλου έστειλε το δικό του μήνυμα: «Πιστεύω ότι συνέβαλα τα μέγιστα στη μεγάλη μεταρρυθμιστική προσπάθεια που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2019 για την αναγέννηση της Β. Ελλάδας! Εύχομαι καλή επιτυχία και καλή δύναμη στον Σταύρο Καλαφάτη. Συνεχίζω τον αγώνα από τα έδρανα του Κοινοβουλίου, ως πιστός στρατιώτης της ΝΔ».

Οι υπόλοιποι θα περιμένουν τον επόμενο ανασχηματισμό, όταν και όποτε γίνει, ενώ οι έκτακτες συσκέψεις στα βουλευτικά γραφεία μεταξύ βουλευτών και συνεργατών τους ήταν στην ημερήσια διάταξη.

Έμειναν με τις συσκέψεις…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ