17/06/2021

Καταρρέουν οι εμβολιασμοί – Τα νοσοκομεία δεν έχουν βελόνες και σύριγγες για να κάνουν τα εμβολια

Συμφωνα με όσα γράφει ο Τάσος Τέλλογλου στην kathimerini.gr στα νοσοκομεία υπάρχουν ελλείψεις σε σύριγγες και αναλώσιμα που δυσκολεύουν την ομαλή πορεία των εμβολιασμών.

Η κυβέρνηση που τόσο καιρο περίμενε το εμβολιο και οργάνωνε τους εμβολιασμούς  δεν σκέφτηκε να εφοδιάσει τα νοσοκομεία έγκαιρα ούτε με τα πιο απλά υλικά, πριν δημιουργηθεί παγκόσμια ελειψη σε αυτά λόγω του εμβολίου. Και εντάξει ο ξηρός πάγος, αλλά οι σύριγγες; Αφού όλοι περίμεναν ότι κάποια στιγμή θα ερχόταν το εμβολιο ένας δεν βρέθηκε να το σκεφτεί να παραγγείλει πριν να είναι αργά;

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», κυβερνητικοί παράγοντες πλησίασαν μεγάλη καπνοβιομηχανία αλλά και εισαγωγείς ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και αναλωσίμων ζητώντας τους να «στηρίξουν» την αγορά 5 εκατ. συρίγγων εντός του πρώτου 15νθημέρου του Ιανουαρίου για τους εμβολιασμούς, ένδειξη ότι η επιχείρηση «Ελευθερία» πιθανόν να κινδυνεύει από την έλλειψη αναλωσίμων στην πρώτη της φάση. Οι σύριγγες είναι σε έλλειψη στην παγκόσμια αγορά όπως πέρυσι οι μάσκες. Eλλειψη υπάρχει ακόμα στην παραγωγή ξηρού πάγου που είναι απαραίτητος για τη μεταφορά του εμβολίου των Pfizer/BioNTech.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ