Φίλος του Μητσοτάκη κατηγορείται ότι βούτηξε 40 εκατομμύρια € από ανθρωπιστική βοήθεια!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, Juan Guaido φέρεται να έχει υπεξαιρέσει περί τα 40 εκατομμύρια δολάρια από τα ξένα περιουσιακά στοιχεία της Βενεζουέλας που προορίζονταν για ανθρωπιστική βοήθεια, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε από την εφημεριδα The Washington Post.

«Το να σας υποστηρίξουμε ήταν η πρώτη απόφαση που λάβαμε στον τομέα της εξωτερικής μας πολιτική», είχε πει με υπερηφάνεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον ηγέτη της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας κατά τη συνάντηση που είχε μαζί του στο Νταβός

Φαίνεται ότι αυτή η ενέργεια δεν έφερε και πολύ γούρι στον Juan Guaido.

3D073D45 78BA 4F1D B2C8 7A1E78C0F947
Το δημοσίευμα που κατηγορεί ευθέως τον ηγέτη της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας ότι έκλεψε 40 εκατομμύρια $

Σύμφωνα με την Washington Post, οι επιχειρηματίες της Βενεζουέλας με έδρα το Μαϊάμι Jorge Reyes και Pedro Antar εξύφαναν ένα σχέδιο να βουτήξουν αυτά τα χρήματα αναζητώντας περιουσιακά στοιχεία της Βενεζουέλας στη Λατινική Αμερική. Τα περιουσιακά στοιχεία περιλάμβαναν μετοχές εταιρειών, αυτοκίνητα, σπίτια και άλλα ακίνητα που ανήκαν στην εταιρεία πετρελαίου της Βενεζουέλας (PDVSA).

Το σκάνδαλο διαφθοράς περιλαμβάνει επίσης έναν Αργεντινό δικηγόρο τον Sebastian Vidal, τον Javier Troconis που διορίστηκε ως επίτροπος διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της Βενεζουέλας και τον Jose Hernandez, γενικό εισαγγελέα του Guaido.

Το συγκεκριμένο παράρτημα που εδρεύει στις ΗΠΑ είχε πρόσβαση σε αναφορές για συμβάσεις που υπογράφηκαν από τους εκπροσώπους του Guaido κατά τη διαδικασία αναγνώρισης και ανάκτησης των περιουσιακών στοιχείων.

“Το παράρτημα υπέγραψε με μια νομική εταιρεία της Νότιας Φλόριντα για να ανακτήσει έναν λογαριασμό με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο που περιείχε περίπου 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ που ανήκουν στο Υπουργείο Τροφίμων της Βενεζουέλας”, αποκάλυψε η Washington Post.

Ένα άλλο συμβόλαιο αποκάλυψε ότι ο Γκουαϊδόν «κούρεψε» το ήμισυ του χρέους των 269 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο η Παραγουάη όφειλε στην κρατική εταιρεία πετρελαίου της Βενεζουέλας την PDVSA. Παρόλο που και οι δύο συμφωνίες συνήφθησαν με τη συγκατάθεση του Γκουαϊδό, ο τελευταίος αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή σε αυτό το σκάνδαλο.

“Αυτές οι πράξεις αποδεικνύουν την παράτυπη διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων της Βενεζουέλας στο εξωτερικό, μια κατάσταση που συγκαλύφθηκε από τη διοίκηση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ”, προσθέτει η έκθεση.

ΠΗΓΗ1

ΠΗΓΗ2

ΔΗΜΟΦΙΛΗ