15/06/2021

Εξωφρενική αναφορά της Θεοδωρίδου για το ρωσικό εμβόλιο προκαλεί την οργή της Ρωσίας

Ακόμα και στο θέμα των εμβολιασμών και της πανδημίας, η Ελλάδα καταφέρνει να βγάζει εκτός εαυτού τη Μόσχα! Χρειάστηκε ο υφυπουργός Υγείας της Ρωσίας για να απαντήσει στην Πρόεδρο της Εθνικής  Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρίας Θεοδωρίδου, η οποία ισχυρίστηκε ουσιαστικά ότι το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V δεν είναι ασφαλές! Πραγματικά δηλαδή, τι θέλουν και πετάγονται; Τι δουλειά έχει η κυρία Θεοδωρίδου να ασχοληθεί με το ρωσικό εμβόλιο; Η Ελλάδα και η ΕΕ έχουν πάρει τις αποφάσεις τους. Το αν είναι σωστές ή όχι θα κριθεί στο μέλλον. Τι δουλειά έχει η ελληνίδα κυρία Θεοδωρίδου να κρίνει κάτι που ούτως ή άλλως δεν είναι της επικαιρότητας. Πολύ περίεργα πράγματαοδωριδου

Συγκεκριμένα, η κ. Θεοδωρίδου είπε: «Θα πρέπει να πούμε ότι τα υψηλά ποσοστά του εμβολιασμού σε ορισμένες χώρες έχουν δημιουργηθεί γιατί αυτές οι χώρες, όπως η Ρωσία ή η Κίνα, είχαν την τόλμη και φυσικά πήραν το ρίσκο να εφαρμόσουν σε ευρεία κλίμακα, εμβόλια τα οποία δεν είχαν τελειώσει τις κλινικές τους μελέτες που απαιτούνται».

Μετά από το σχόλιο αυτό της Προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών ο υφυπουργός Υγείας της Ρωσίας Βίκτορ Φισένκο προέβη στην εξής δήλωση:

«Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V επιδεικνύει υψηλή αποτελεσματικότητα και ασφάλεια κατά τη διάρκεια των κλινικών δοκιμών και του μαζικού εμβολιασμού του πληθυσμού. Η απόφαση για την καταχώρηση του εμβολίου ελήφθη με γνώμονα την υψηλή του αποτελεσματικότητα, καθώς και τα δεδομένα  για την ασφάλεια της πλατφόρμας των φορέων αδεονοϊών, που χρησιμοποιήθηκε για την ανάπτυξη και άλλων εμβολίων του Ινστιτούτου Γκαμαλέγια.

Στις συνθήκες πανδημίας αυτή η απόφαση ήταν απολύτως δικαιολογημένη, γιατί επιτρέπει να προστατευθεί ο πληθυσμός από τον νέο κορωνοϊό σε συντομότερο δυνατόν χρονικό διάστημα. Το ίδιο έπραξαν και οι Αρχές στις ΗΠΑ, στην ΕΕ και στο Ηνωμένο Βασίλειο: η χρήση των εμβολίων της Pfizer, της Moderna και της AstraZeneca γίνεται παράλληλα με τις συνεχιζόμενες κλινικές δοκιμές.

Θέλω να επισημάνω επίσης ότι τώρα η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα του εμβολίου Sputnik V ελέγχεται επιπρόσθετα και με χρήση των δεδομένων του Ρωσικού ομοσπονδιακού μητρώου εμβολιασμένων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ