Άνοιγμα σχολείων: Ο Τσιόδρας πλέον αποφασίζει!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πλήρης υποχώρηση της κυβέρνησης έναντι της επιτροπής λοιμωξιολόγων μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις για μέτρα που δεν ελήφθησαν και της οργής Τσιόδρα για το άνοιγμα των σχολείων.
Πριν από λίγο στον Σκάι η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης στο άνοιγμα των σχολείων. Η δήλωση αυτή  εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση αφού όλοι είχαν ετοιμαστεί για άνοιγμα νηπιαγωγείων και δημοτικών την ερχόμενη Δευτέρα, όμως η κ. Πελώνη προέβη σε αυτή τη δήλωση με ευθεία εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία όμως είναι το συγκεκριμένο σημείο στην δήλωση της όπου λέει: «Αν όμως η επιτροπή έχει άλλα επιδημιολογικά στοιχεία και μας εισηγηθεί να μην ανοίξουν τα σχολεία, τότε δεν θα ανοίξουν…»!

Μιλάμε για την πλήρη ανατροπή σε αυτά που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Και είχαν παραδεχτεί  οι κυβερνώντες σε ανώτατο επίπεδο. Ότι λαμβάνουν υπόψη τις εισηγήσεις των ειδικών, αλλά στο τέλος η κυβέρνηση αποφασίζει.

Πίσω από αυτή την εξέλιξη κρύβεται η έντονη δυσαρέσκεια του Σωτήρη Τσιόδρα αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων, με το οποίο προσωπικά δεν συμφωνεί. Μάλιστα, ήρθε σε ρήξη και με τους συναδέλφους του στην επιτροπή επιδημιολόγων, διότι του καταλόγισαν πως η απόφαση της κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων είχε την δική του έγκριση. Πράγμα όμως που δεν ισχύει και ενόχλησε ιδιαίτερα τον κύριο Τσιόδρα.

Ο οποίος εξέφρασε την δυσαρέσκειά του στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που με τη σειρά του έδωσε εντολή στην αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο να κάνει την συγκεκριμένη δήλωση με την οποία αφήνεται ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο το άνοιγμα των σχολείων να μεταφερθεί.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας με αυτόν τον τρόπο αναβαθμίζεται και δεν υπάρχει περίπτωση να επιβληθούν ή να ακυρωθούν μέτρα χωρίς να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του. Και αυτό για πολλούς και διάφορους λόγους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ