Δραματική παρέμβαση του Γάλλου πρωθυπουργού για την πανδημία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λίγες μόνο ώρες μετά τη διαρροή της εισήγησης της Ανγκέλα Μέρκελ σε κλειστή σύσκεψη του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, που προκάλεσε σεισμό ο Γάλλος πρωθυπουργός αφού ξεκαθάρισε ότι τα μέτρα θα παραταθούν όπως και η απαγόρευση κυκλοφορίας, σήμανε συναγερμό όσον αφορά την μετάλλαξη του ιού στην μεγάλη Βρετανία και την νότια Αφρική.

Αποκάλυψε πως η κατάσταση στην μεγάλη Βρετανία είναι χαοτική, ενώ και στην Γαλλία πιέζεται πλέον σοβαρά το σύστημα υγείας καθώς ο μεταλλαγμένος ιός έχει ως κύριο χαρακτηριστικό την υψηλή μεταδοτικότητα αλλά και την προσβολή παιδιών.

Κινείτε στον ίδιο δρόμο τη Μέρκελ, ότι τα δύσκολα με την πανδημία είναι ακόμα μπροστά μας καθώς το εμβόλιο όχι μόνο δεν είναι πανάκεια, αλλά στο επόμενο χρονικό διάστημα εάν δεν τηρηθούν αυστηρά μέτρα προστασίας, η κατάσταση θα γίνει ανεξέλεγκτη.

Και η γειτνίαση με την μεγάλη Βρετανία προκαλεί τεράστια ανησυχία, καθώς ο Γάλλος πρωθυπουργός παρατήρησε με βεβαιότητα ότι η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Γεγονός που δεν φαίνεται να λαμβάνει μεγάλη δημοσιότητα στα διεθνή μέσα ενημέρωσης και αυτό είναι επίσης εξαιρετικά επικίνδυνο.

Τόσο επικίνδυνο που το είδαμε πρόσφατα και στην Ελλάδα με την εγκληματική απόφαση να επιτραπούν οι πτήσεις από τη μεγάλη Βρετανία την ώρα που το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού ήταν γνωστό και πολλές χώρες είχαν αναστείλει τις πτήσεις. Με αποτέλεσμα να παρατηρηθούν από την πρώτη κιόλας μέρα τέσσερα κρούσματα του νέου κορονοϊού στην Ελλάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ