Μέγα ατόπημα του κυβερνητικού εκπροσώπου για τα εμβόλια!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρίμα γιατί ο κύριος Χρήστος Ταραντίλης είναι συμπαθής και δεν επιτρέπεται να διασύρει τον εαυτό του με τέτοιο τρόπο προκειμένου να κάνει πολιτικαντισμό. Δεν είναι δυνατόν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να μην γνωρίζει τι συμβαίνει στην ΕΕ με το εμβόλιο, δεν είναι δυνατόν να μη γνωρίζει ότι η Γερμανία παραβιάζει κάθε αρχή της ευρωπαϊκής ένωσης αναφορικά με την προμήθεια εμβολίων και την συμφωνία με φαρμακευτικές εταιρείες, δεν είναι δυνατόν ο Χρήστος Ταραντίλης να μην γνωρίζει ότι η Ουγγαρία που είναι μέλος της ΕΕ, έχει ήδη παραγγείλει ρωσικά εμβόλια!

Όπως επίσης δεν είναι δυνατόν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να απαντά σε ό,τι νομίζει αυτός και όχι σε ότι πραγματικά είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο κύριος Τσίπρας δεν μίλησε για μονομερείς ενέργειες της Ελλάδας με τις φαρμακευτικές εταιρειες προκειμένου να προβούμε σε ξεχωριστές αγορές. Πράγμα το οποίο είναι λάθος κατά τη γνώμη μας, γιατί η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει αυτόνομη πολιτική στο θέμα της δημόσιας υγείας. Αλλά τελοσπάντων, δεν είπε αυτό.
Αντίθετα, ζήτησε παρέμβαση της Ελλάδας σε επίπεδο ΕΕ, ώστε να ενεργοποιηθούν οι εγχώριες φαρμακοβιομηχανίες και να επιταχυνθεί η παραγωγή του εμβολίου.

Αντίθετα, η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου δεν είχε καμία σχέση ούτε με την τοποθέτηση του Τσίπρα, ούτε με την πραγματικότητα, αφού είπε οτι ο κ. Τσίπρας «θα επρεπε να είναι καλύτερα ενημερωμένος, ώστε οι τοποθετήσεις του, ιδιαίτερα ύστερα από τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να είναι ακριβείς» και τόνισε ότι τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ έχουν συμφωνήσει ότι πορεύονται μαζί όσον αφορά στην αγορά εμβολίων και δεν επιτρέπεται να κινούνται μονομερώς, όπως ζητάει ο ίδιος (ο Τσίπρας)».

Άλλα αντί άλλων.

Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα μετά την ενέργεια της Γερμανίας να προβεί σε Αυτόνομες συμφωνίες με την Φάιζερ για αγορά εμβολίων, θα έπρεπε να είχε κάνει ακριβώς το ίδιο. Και να μην περιμένει τα ψίχουλα της ΕΕ. Όπως ακριβώς έκανε και η Ουγγαρία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ