15/06/2021

Απεργία πείνας ξεκινά ο Κουφοντίνας

Για “εξευτελισμό” του Κράτους Δικαίου κάνει λόγο ο καταδικασμένος ως τρομοκράτης της 17 Νοέμβρη Δημήτρης Κουφοντίνας ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 11 φορές ισόβια και για συμμετοχή σε 11 ανθρωποκτονίες ως μέλος της «17Ν», με αφορμή τη μεταγωγή του από τις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας στις φυλακές Δομοκού.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας ξεκινάει απεργία πείνας λόγω της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού, μετά την ψήφιση του νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης με τον οποίο δεν μπορούν καταδικασθέντες για τρομοκρατικές πράξεις να εκτίουν την ποινή τους σε αγροτικές φυλακές.

Ως γνωστόν, ο “Λουκάς” της 17Ν κρατούνταν το τελευταίο διάστημα στις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας και μετά από την ψήφιση του νόμου, μεταφέρθηκε στο σωφρονιστικό κατάστημα Δομοκού.

Αντιδρώντας σε αυτήν την εξέλιξη ξεκινάει απεργία πείνας την οποία ανακοίνωσε με γραπτή του δήλωση στην οποία καταγγέλλει την πρωτοφανή μεθόδευση απέναντι του.

Χωρίς να κατονομάζει αναφέρεται στον εκλεκτό της Πρεσβείας αλλά και στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη προκαλώντας τον να τον “ξαναφέρουν  στο υπόγειο του Κορυδαλλού, στην ειδική πτέρυγα που έκτισε ο ίδιος ο υπουργός της καταστολής, για θάψει την 17Ν, και όπου πέρασα τα 16 από τα 18 χρόνια που είμαι στη φυλακή”.

Διαβάστε όλη τη δήλωση του Δημήτρη Κουφοντίνα με την οποία ανακοινώνει την έναρξη απεργίας πείνας:

“Το έγγραφο του υπουργείου που μου γνωστοποιήθηκε  χθες, αποκαλύπτει την πρωτοφανή του μεθόδευση απέναντί μου, καθώς, σύμφωνα με αυτό, στην μιάμιση ώρα που διήρκεσε η μεταγωγή μου από την Κασσαβέτεια στο Δομοκό, όπου και όπως απαιτούσε η εγχώρια Φαμίλια,  φαίνεται ότι μετάχθηκα και στον Κορυδαλλό, για να φαίνεται ότι τηρήθηκε αυτό που απαιτούσε ο φωτογραφικός νόμος  για τις αγροτικές, που έφτιαξαν για να με εκτοπίσουν από αυτές.

Πλήρης εξευτελισμός του κράτους  δικαίου, για το οποίο φλυαρούν, πλήρες κουρέλιασμα των ίδιων τους των νόμων. Όμως, δεν πρόκειται μόνο για μεθόδευση εξόντωσης  ενός πολιτικού κρατούμενου. Ούτε απλά για το χάιδεμα της πιο ακροδεξιάς της  τάσης,  από μια ολοένα και πιο ακροδεξιά κυβέρνηση. Πρόκειται για την προσπάθεια να συντρίψουν ένα πρόσωπο, όχι γι’ αυτό που είναι, αλλά για αυτό που σηματοδοτεί, με την άρνηση του να υποκύψει στις αφόρητες πιέσεις που το σύστημα του ασκεί, όπως ζητούσαν επίμονα και πρόσφατα στη Βουλή οι εκπρόσωποι της οικογένειας και ο εκλεκτός της Πρεσβείας.

Μετά τα όσα απροκάλυπτα γίνονται και όσα κυνικά αποκαλύπτονται στον πόλεμο εναντίον μου, η απεργία πείνας αποτελεί πια ζήτημα προσωπικής συνέπειας και ατομικής αξιοπρέπειας.

Αφού επιμένουν στο νόμο που τόσο προκλητικά μηχανεύτηκαν, οφείλουν να τον εφαρμόσουν, τουλάχιστον αυτόν, και  να  με ξαναφέρουν  στο υπόγειο του Κορυδαλλού, στην ειδική πτέρυγα που έκτισε ο ίδιος ο υπουργός της καταστολής,  ο Μ. Χρυσοχοίδης, για θάψει την 17Ν, και όπου πέρασα τα 16 από τα 18 χρόνια που είμαι στη φυλακή.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ

Φυλακές Δομοκού

8 Ιανουαρίου 2021».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ