27/07/2021

Ευθεία απειλή κατά της Τουρκίας από το κοινοβούλιο της Λιβύης

Βαρύτατες καταγγελίες και αποκαλύψεις για τον σκοτεινό ρόλο της Τουρκίας που συνεργάζεται με την τρομοκρατική οργάνωση της μουσουλμανικής αδελφότητας για να αποσταθεροποιήσει την Λιβύη.
Ο επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας και Εθνικής Ασφάλειας στο κοινοβούλιο της Λιβύης, Talal Al-Mihoub, κάλεσε την αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη (UNSMIL) Να «μαζέψει» την Τουρκία, να υποχρεώσει τους τούρκους να εγκαταλείψουν τη χώρα, βάσει της συμφωνίας εκεχειρίας που έχει υπογραφεί, ειδάλλως θα το κάνει ο εθνικός στρατός της Λιβύης. Συμφωνία η οποία έχει γίνει υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και όμως η Τουρκία παραμένει ανεξέλεγκτη και προωθεί παραστρατιωτικές ομάδες μέσα στην Λιβύη με σκοπό την αποσταθεροποίηση και τον σταδιακό έλεγχο της χώρας.

Είναι η πρώτη φορά που γίνεται τέτοια εισήγηση από το κοινοβούλιο της Λιβύης προς τον ΟΗΕ και συγκεκριμένα από τον επικεφαλής της επιτροπής άμυνας και ασφάλειας του κοινοβουλίου.

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας και Εθνικής Ασφάλειας στο κοινοβούλιο της Λιβύης, Talal Al-Mihoub, κάλεσε την αποστολή υποστήριξης των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη (UNSMIL) να αναλάβει τις ευθύνες της ως εγγυητής της Σύμβασης της Γενεύης και να συγκρατήσει την Τουρκία και τους συμμάχους της στη δυτική Λιβύη .

Ο Al-Mihoub επιβεβαίωσε ότι ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) δεν θα μείνει ανενεργός και ότι η απάντησή του θα είναι ξαφνική και απότομη σε περίπτωση απειλής.

Τόνισε ότι οι κοινές συναντήσεις της Άγκυρας με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, τον Khaled Al-Mishri, και τους υπόλοιπους «πράκτορες» της Τουρκίας στη Λιβύη δεν ήταν τίποτα περισσότερο από οργάνωση σαμποτάζ της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός.

Την Πέμπτη, ο Εκπρόσωπος Τύπου του LNA, Στρατηγός Ahmed Al-Mismari, δήλωσε ότι η διατήρηση της ασφάλειας των πολιτών και της ασφάλειας του κράτους είναι ευθύνη όλων, ειδικά στην κρίσιμη φάση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η χώρα.

Σε συνέντευξη τύπου, ο Αλ-Μισμάρι κάλεσε όλους τους πολίτες της Λιβύης να αναφέρουν τυχόν παραβιάσεις στους ενδιαφερόμενους φορείς ώστε να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Πρόσθεσε ότι ο Αρχηγός του LNA, Στρατηγός Χαλίφα Χάφταρ, πραγματοποίησε χθες συνάντηση με την Κοινή Επιτροπή Ασφαλείας για να παρακολουθήσει την κατάσταση στην Ευρύτερη Περιοχή της Βεγγάζης. Τόνισε τη σημασία της υποστήριξης όλων των στρατιωτικών και ιδρυμάτων για τη δημιουργία ασφάλειας και προστασίας και την καταπολέμηση όλων των παράνομων και εγκληματικών ομάδων που υποκινούνται από την Τουρκία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ