Το Αζερμπαϊτζάν τρέμει την οργή του Πούτιν και διαψεύδει ότι θα δώσει βάσεις στην Τουρκία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καταιγισμό ερωτήσεων από ρωσικά μέσα προκάλεσε η είδηση που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα του Αζερμπαϊτζάν, σύμφωνα με την οποία ο Αλίεφ είχε συμφωνήσει να παραχωρήσει τρεις αεροπορικές βάσεις στην Τουρκία. Βάσεις οι οποίες θα φιλοξενούσαν τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη αλλά και τα τούρκικα μη επανδρωμένα, επιθετικά αεροσκάφη που πρωταγωνίστησαν στον πόλεμο με την Αρμενία.

Τέτοια εξέλιξη φυσικά δεν υπήρχε περίπτωση να την επιτρέψει η Μόσχα. Μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας Χακίν λοιπόν, ακολούθησε πραγματικός εφιάλτης για τον δικτάτορα του Αζερμπαϊτζάν, καθώς οι ερωτήσεις από τα ρωσικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ήταν καταιγιστικές. Έτσι, το Αζερμπαϊτζάν υποχρεώθηκε σε μία κωμική και πανικόβλητη διάψευση μέσω του υπουργείου άμυνας. Ενώ όλοι γνωρίζουμε πως βάσει της στρατιωτικής συμφωνίας που έχει υπογράψει το Αζερμπαϊτζάν με την Τουρκία, η Τουρκία ήταν αυτονόητο να ζητήσει την ύπαρξη αεροπορικών βάσεων από τον Αλίεφ. Όπως και να έχει, μετά την διάψευση, αφαιρέθηκε από την ιστοσελίδα της εφημερίδας και η σχετική είδηση, η οποία μάλιστα ήταν τόσο λεπτομερής που έδινε ακριβώς και τις τοποθεσίες που είχε παραχωρήσει το Αζερμπαϊτζάν στην Τουρκία.

Φυσικά το σχέδιο ναυάγησε, διότι ο Αλίεφ τρέμει την οργή του Πούτιν. Να υπενθυμίσουμε ότι εκκρεμεί και η απαίτηση της Μόσχας για παράδοση στρατιωτών και αξιωματικών που συμμετείχαν στην κατάληψη του ρωσικού ελικοπτέρου με τους δύο πιλότους να πέφτουν νεκροί. Τόσο οι στρατιώτες όσο και οι αξιωματικοί κατηγορούνται για φόνο εκ προμελέτης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ