Δραματική αποκάλυψη για τους ασυμπτωματικούς και τον κορονοϊό από τις ΗΠΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η πολιτική που αποφάσισε η ελληνική κυβέρνηση με την διενέργεια λίγων τεστ και την αποτροπή διενέργειας τεστ κορονοϊού από τους πολίτες λόγω του υπέρογκου κόστους, αποδεικνύεται απολύτως λανθασμένη.
Η μελέτη του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) Επιβεβαιώνει τις μεγαλύτερες ανησυχίες των επιστημόνων, που είχαν υποτιμηθεί. Αντίθετα μάλιστα, υπήρχε η ψευδαίσθηση σε κάποιους ότι η ασυμπτωματικοί φορείς του ιού είχαν χαμηλή ή ακόμα και καθόλου μεταδοτικότητα! Αυτό καταρρίπτεται με τον πλέον επίσημο τρόπο και πιθανόν να αλλάξει όλη την στρατηγική άμυνας απέναντι στην πανδημία.

Τα ιλιγγιώδες 59% της μετάδοσης του κορονοϊού, μιλάμε για νέα κρούσματα προέρχεται από ασυμπτωματικούς ή «προσυμπτωματικούς». Δηλαδή τους ανθρώπους που εκδηλώνουν συμπτώματα στην συνέχεια, υπάρχει όμως ένα διάστημα μεταξύ της μόλυνσης και της εκδήλωσης στο οποίο δεν παρουσιάζουν απολύτως κανένα σύμπτωμα. Αυτές οι κατηγορίες λοιπόν μαζί με τους ασυμπτωματικούς, δηλαδή αυτούς που δεν παρουσιάζουν κανένα κρούσμα καθόλη την διάρκεια της νόσου, συνιστούν πραγματικές βόμβες υπερμετάδοσης του κορονοϊού. Και όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης τους είναι η διενέργεια μαζικών τεστ στο σύνολο του πληθυσμού. Όπως αποφάσισε πρόσφατα και η Γαλλία.

Το μεγάλο λάθος δηλαδή που έκανε η Ελλάδα από την αρχή της πανδημίας, το οποίο αποδείχτηκε ολέθριο στο δεύτερο κύμα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον λοιμωξιολόγο του CDC δρα Τζέι Μπάτλερ, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «JAMA Network Open». «Το συμπέρασμα είναι ότι για να ελέγξουμε την πανδημία Covid-19 πραγματικά θα απαιτηθεί να θέσουμε υπό έλεγχο τη σιωπηλή πανδημία της μετάδοσης από ανθρώπους χωρίς συμπτώματα» ανέφερε ο Μπάτλερ, σύμφωνα με την «Washington Post». Αυτή η διαπίστωση αποκτά επιπρόσθετη σημασία μετά την ανακάλυψη της νέας πιο μεταδοτικής «βρετανικής» μετάλλαξης του κορονοϊού, η οποία πρόσφατα ανιχνεύτηκε και στην Ελλάδα. Ενα μέρος της ασυμπτωματικής μετάδοσης του κορονοϊού συμβαίνει μέσα στα νοικοκυριά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ