Γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την επανάσταση και οι Τούρκοι εξαφανίζουν το Καστελόριζο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα Τουρκική NAVTEX εξαφανίζει το Καστελλόριζο!
Θα τρίζουν πραγματικά τα κόκκαλα των αγωνιστών του 1821 που έδωσαν το αίμα τους για να είμαστε εμείς ελεύθεροι σήμερα. Και να βλέπουμε την επιτροπή 2021 να δημοσιεύει αρλούμπες και να κόβει κέρματα, λες και η Ελλάδα είναι τζουκμπόξ σαν τους δημοσιογράφους που τους στηρίζουν.

Να «εξαφανίσει» το Καστελόριζο από τον χάρτη αποφάσισε η Αγκυρα, η οποία συνεχίζει ακάθεκτη τις προκλήσεις. Οπως αποκάλυψε το militaire.gr, στις τρεις νέες NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία το Καστελόριζο έχει απαλειφθεί από τους χάρτες, κίνηση η οποία αποδεικνύει περίτρανα πως ο «σουλτάνος» όχι μόνο δεν κάνει βήμα πίσω, αλλά και συνεχίζει την άκρως επιθετική του τακτική.

Σημειωτέον ότι η Τουρκία έχει προαναγγείλει πως οι ασκήσεις στην περιοχή θα γίνουν με τη χρήση πυρών, ενώ ήδη πετούν εδώ και ημέρες τουρκικά UAV. Η χώρα μας πάντως απαντά με… 12 ναυτικά μίλια και Ραφάλ. Η κυβέρνηση αποφάσισε να «ανοίξει» τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες μετά την ανάπαυλα των χριστουγεννιάτικων εορτών με δυο άκρως σημαντικά νομοσχέδια, εθνικού χαρακτήρα. Χθες κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την επέκταση της Αιγιαλίτιδας Ζώνης στα δυτικά σύνορα στα 12 ναυτικά μίλια. Το νομοσχέδιο θα συζητηθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής την ερχόμενη Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή, και θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια στις 19 Ιανουαρίου.

Μάλιστα, εφόσον το νομοσχέδιο προβλέπει διεύρυνση των ορίων της χώρας, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας θα ασκήσει το δικαίωμα που έχει από τον κανονισμό της Βουλής για ονομαστική ψηφοφορία, «ώστε να φανεί η έκδηλη και πασιφανής απόλυτη πλειοψηφία». Την ίδια ώρα, μέσα στην επόμενη εβδομάδα ψηφίζεται και το νομοσχέδιο για την αγορά των 18 γαλλικών Ραφάλ, το οποίο κατατέθηκε με τη διαδικασία του επείγοντος, θα συζητηθεί σε τρεις συνεδριάσεις και θα εισαχθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια την ερχόμενη Πέμπτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ