30/07/2021

Διερευνητικές επαφές που αποσκοπούν στην παράδοση εθνικής κυριαρχίας, ισοδυναμούν με προδοσία

Σε μία εξαιρετική εκπομπή, την εκπομπή αντιθέσεις του Γιώργου Σαχίνη, είχαμε μία πραγματική απόδοση τιμής στην εθνεγερσία και τα 200 χρόνια του νεότερου ελληνικού κράτους. Ακριβώς επειδή οι προσκεκλημένοι γκρέμισαν το μύθευμα της «γέννησης ενός έθνους», και ανέλυσαν με ακρίβεια την πραγματική ιστορία του ελληνικού έθνους που χάνεται στις χιλιετίες.

Εμβληματική είναι η παρέμβαση του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, που περιέγραψε γλαφυρά την έννοια του ελληνικού έθνους, την ιστορία του, τα χαρακτηριστικά του, γκρεμίζοντας το σύστημα Σημίτη που θέλει την Ελλάδα Ψωροκώσταινα, και θέλει να τιμήσει την εθνεγερσία εκδίδοντας κέρματα.

Η προειδοποίηση όμως του Προκόπη Παυλόπουλου αναφορικά με τις διερευνητικές επαφές, τις οποίες επιδιώκει το Βερολίνο που προσπαθεί να σύρει την Ελλάδα σε έναν διάλογο άνευ όρων, συνιστά πραγματική κόκκινη γραμμή. Ο Προκόπης Παυλόπουλος ξεκαθάρισε ότι είναι αδιανόητο η χώρα να προσέλθει σε διερευνητικές επαφές για να παραδώσει εθνική κυριαρχία. Αντίθετα, Ο οποίος διάλογος πρόκειται να διεξαχθεί πρέπει να αποσκοπεί στην διατήρηση, την υπεράσπιση αλλά ακόμα και την επέκταση της εθνικής κυριαρχίας, όπως αυτή ορίζεται από το διεθνές δίκαιο. Το διεθνές δίκαιο που δίνει το δικαίωμα στην Ελλάδα για επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης παντού και φυσικά εστίασε πάλι στο ποια πραγματικά είναι η μόνη διαφορά που έχουμε με την Τουρκία.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος διευκρίνισε ότι η μία και μόνη διαφορά με την Τουρκία, δεν είναι γενικώς οι θαλάσσιες ζώνες όπως κάποιοι ισχυρίζονται, αλλά η νησιωτική υφαλοκρηπίδα και η περί αυτής θαλάσσια ζώνη! Ήταν άλλωστε η θέση του ακόμα και ενώπιον του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όταν ο τελευταίος επισκέφτηκε την Ελλάδα και είχαν εκείνη την ιστορικής σημασίας συζήτηση στο Προεδρικό μέγαρο.

Δείτε το βίντεο με την εκπληκτική παρέμβαση του Προκόπη Παυλόπουλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ