Συνενοχή, ανοχή της εγκληματικής Τουρκίας και άμεση συνέργεια των δόλιων συμμάχων μας ανέκαθεν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιμέλεια από Αντώνη Αντωνά.

1974 ATTILAS 1 – ATTILAS 2.

Σημειώνεται ότι κατά την διάρκεια της Βάρβαρης Τουρκικής Εισβολής στην Κύπρο, ενώ το Κυπριακό Κράτος είχε κάθε νόμιμο δικαίωμα να διακόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, νερού ακόμη και καυσίμων προς τις κατεχόμενες περιοχές, αφού πλέον ήταν υπό την κατοχή εχθρικής χώρας, παρ’ όλα αυτά με ανοχή συνεχίσθηκαν οι παροχές αυτές για τους πιο κάτω εκβιαστικούς λόγους…….   6757AAE4 9902 49A8 B139 2CF41F2EE198

Πρώτον: Οι «Ειρηνευτές» του ΟΗΕ, τόνισαν πιεστικά και τελεσιγραφικά προς την Κυπριακή Κυβέρνηση, ότι οι παροχές αυτές πρέπει να συνεχισθούν ….για «ανθρωπιστικούς λόγους»….προς τους ΤΚ, δηλαδή ουσιαστικά κατά προέκταση, προς τις «ειρηνευτικές δυνάμεις» των Τούρκων βάρβαρων εισβολέων και ΤΚ εξτρεμιστών, οι οποίοι έκαναν ειρηνευτική αποστολή -baris misyonu – και έφερναν ειρήνη, αδελφοσύνη, ελευθερία – Baris-Kardeslik-Ozkurluk Getiriyoruz!!!!

Σε αντίθετη περίπτωση θα μάς «κατάγγελλαν»…..στον ΟΗΕ για καταπάτηση «ανθρωπίνων δικαιωμάτων»….. «Αντί να τρίζει το αμάξι, τρίζει ο αμαξηλάτης».

Δεύτερο: Οι «άμεσες απειλές» της Τουρκίας μέσω των ειρηνευτών, ότι σε περίπτωση που η ΚΔ, θα διέκοπτε την παροχή ρεύματος προς την Β. κατεχόμενη Κύπρο, ακόμη και καυσίμων οι Τούρκοι εισβολείς θα βομβάρδιζαν και τους κεντρικούς μετασχηματιστές (transformers), όχι όμως τον *κεντρικό σταθμό αφού  τους παρείχαμε και δωρεάν ρεύμα. αλλά ούτε και τα διυλιστήρια Λάρνακας, αφού επίσης τους παρείχανε και καύσιμα…

*Για όσους δεν γνωρίζουν: Ο ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός ευτυχώς βρισκόταν εντός των Αγγλικών βάσεων Δεκέλειας και ως εκ τούτου ήταν αδύνατο να βομβαρδισθεί από Τουρκικά αεροπλάνα. Παρ όλα αυτά οι Τούρκοι βέβαιον είναι, ότι δεν θα δίσταζαν να προβούν σε οποιαδήποτε ανορθόδοξη *δολιοφθορά κατά του σταθμού.

*Κατά την διάρκεια του 63-64-65 αλλά και μετέπειτα, οι Τούρκοι χρησιμοποίησαν ξένους μισθοφόρους συνεργαζόμενους δολιοφθορείς πράκτορες, οι οποίοι στις 23 Αυγ. 1965 έκαναν δολιοφθορά στο τσιμεντοποιείο  Λεμεσού και ανατίναξαν πετρελαιοδεξαμενές και γερανούς. Στις 24 Αυγ. ανατίναξαν επίσης δεξαμενή κασίμωντης FINA και στις 6 Οκτ.1965 ανατινάζουν άλλες δεξαμενές της SHELL στη Λάρνακα. Η δολιοφθορά αυτή προκάλεσε τεραστίων διαστάσεων πυρκαϊά με κίνδυνο, αν επεκτεινόταν να καταστρέψει μεγάλο μέρος της Λάρνακας και να θρηνήσουμε εκατοντάδες αμάχους. Παγιδευμένα εκρηκτικά εντοπίσθηκαν άμεσα από την αστυνομία και εξουδετερώθηκαν. Εντοπίσθηκαν τρείς Γαλλοι ύποπτοι πρώην λεγεωνάριοι συνεργάτες των Τούρκων, Μπερνάρ Σιλέρ, Ζιαν Μπεζιάκ και Μισέλ Βαις. Συνελήφθη μόνο ο Βαίς, ο οποίος παραδέχθηκε ενοχή ότι ήταν πράκτορας των Μυστικών Υπηρεσιών των Τούρκων M.I.T. (Milli Instihbarah Teskilati)…..ότι έκανε αρκετές δολιοφθορές, πληρωνόταν με χιλιάδες Λίρες μαζί με τους συνεργούς του και τους είχαν ανατεθεί  από το 1963 δεκάδες στρατηγικοί στόχοι για καταστροφή με σκοπό την διάλυση του Κυπριακού κράτους κλπ…Καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλάκιση και μετά …από λίγο καιρό απελάθηκε..

Εξάγεται ένα λογικό συμπέρασμα, όσον αφορά την μη διενέργεια δολιοφθορών, ή μη βομβαρδισμό και των διυλιστηρίων Λάρνακας από τους Εισβολείς! Μα αφού θα τους εξυπηρετούσαν σε περίπτωση κατάληψης και της Λάρνακας, η οποία συμπεριλαμβανόταν  στα επεκτατικά τους σχέδια, ποιος ο λόγος της καταστροφής τους…..; Όπως επίσης θα τους εξυπηρετούσε και ο ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός,    ο οποίος ευτυχώς βρισκόταν τότε εντός της περιοχής των Αγγλικών βάσεων και τα διυλιστήρια, αλλά και τα κέντρα υδατοπρομήθειας  ….Και ηλεκτρικό και νερό δωρεάν από το 1963. Οι Τούρκοι απείλησαν επίσης ότι σε περίπτωση διακοπής του νερού, αντίστοιχα και αυτοί θα διέκοπταν την παροχή σε ΕΚ ελεγχόμενα από αυτούς χωριά.

C1FA97D5 96DE 48AF 8AE5 FC133D2DE46A

ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΟΠΩΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΟΝΤΑΝ ΣΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥ ΧΑΡΤΗ JESTINEL/ OPERATION ATTILA. Τop secretTurkish military map – Gok Gizli Turk AskeriHaritasi. O απόρητος αυτός χάρτης (ακριβές αντίγραφο) ανευρέθη σε αιχμάλωτο Τούρκο *Συνταγματάρχη ειδικών δυνάμεων, που συνελήφθη στις μάχες των Βορείων Προαστείων, όπου η Ηρωική Εθνοφρουρά, όχι μόνο κατατρόπωσε τους Βαρβάρους, αλλά και σθεναρά κράτησε τις γραμμές άμυνας Λευκωσίας. Ο Τούρκος κατά δήλωση του ονομαζόταν JESTINEL Savgul ή Sevgum(;). Κατάτην σύλληψη του προσπάθησε να καταστρέψει τα εγγραφα, αλλά τον καθήλωσε Κύπριος έφεδρος ανθυπολοχαγός (μαζί με άλλους εθνοφρουρούς που μάχοντο στα Β. Προάστεια Λσίας) της ηρωϊκής Εφεδρείας του ΓΕΕΦ υπό την διοίκηση του αείμνηστους δ/τη μου Ταγματάρχη τότε Κατσίμπρα Ευθύμιου κ.ά.. Τα έγγραφα παραδόθηκαν άμεσα στα χέρια του Γλαύκου Κληρίδη, ο οποίος με την αμέριστοσυμπαράσταση όλων των Πολιτικών αρχηγών τα γνωστοποίησε άμεσα σε διεθνές διπλωματικό επίπεδο

Κρίνεται ότι α) Η σύμπνοια των Πολιτικών αρχηγών και β) Ο ηρωϊσμός της Ε.Φ. που κρατησε τις αμυντικές γραμμές Λευκωσίας απέτρεψαν τα χειρότερα. Όπως διαπιστώνεικάποιος με βάση τις σχεδιαζόμενες επιθετικέςενέργειες των εισβολέων, θα εγκλώβιζαν τους Κυπρίους σε ένα καντόνιομεταξύ περιχώρωνΠάφου και προαστίων Λάρνακας (Λεύκαρα). Τελικά όλοι Λεμεσιανοί ή μάλλον Πάφιοι θα γινόμασταν….διότι εάν οι υπέρτεροι βάρβαροι εισβολείς έφταναν μέχρι προάστια Λεμεσού κανένα ενδοιασμό δεν θα ειχαν για να την καταλάβουν.. Μια Ν. Ιουστινιανή σε πάτρια εδάφη..΄

*Σημειώνεται ότι ο Jestinel μετά την αναταλλαγή αιχμαλώτων … πέρασε από στρατοδικείο μαζί με άλλους αξιωματικούς, που συμμετείχαν στην πρώτη αποτυχημένη εισβολή … και έκτοτε αγνοείται η τύχη τους….

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΕΑΝ Η ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΤΟ, ΠΡΟΕΛΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΥΛΛΗΡΙΑ ΠΈΡΑΝ ΤΟΥ ΚΑΝΤΟΝΙΟΥ ΚΟΚΚΙΝΩΝ, ΜΕΧΡΙ ΠΑΦΟ. ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΠΡΟΕΛΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΛΕΥΚΑΡΑ….ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΕΧΡΙ ΛΕΜΕΣΟ….

00E479FB F4B5 4BB8 B8FA 802668396B4E

*Επιβεβαίωση των βλέψεων και σχεδίων των βαρβάρων, στο εξαιρετικό βιβλίο της διαπρεπούς δημοσιογράφου Άννας Ανδρέου «Ραντεβού με τους Στρατηγούς», όπου ο Τούρκος Στρατηγός Sever, επιβεβαιώνει ότι αν η ΕΦ δεν προέβαλλε σθεναρή ηρωική αντίσταση και κατόρθωναν οι εισβολείς, να αποβιβάσουν την πρώτη μέρα, ικανοποητικό αριθμό πεζικού και τανκς, θα έφταναν μέχρι Λεμεσό και Λάρνακα….( Επιβεβαίωση χάρτη Jestinel.)

Το ηλεκτρικό ρεύμα η ΚΔ, το παρείχε (δωρεάν από το 1963) στους ΤΚ, κατά την διάρκεια της εισβολής, χωρίς καν να υπάρξουν διακοπές στις ΤΚ συνοικίες. Πολλές φορές οι παραμεθόριες ελληνικές περιοχές για μέρες δεν είχαν ρεύμα σε αντίθεση με τις ΤΚ περιοχές. Οι ΤΚ περιοχές δεν διέθεταν τότε ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό. Με τα έσοδα από το δωρεάν ρεύμα που τους παρείχε από το 63 η ΚΔ, το ΤΚ καθεστώς, αφού εισέπραττε και παρακρατούσε παράνομα, εις βάρος της Κύπρου το τίμημα του ρεύματος αλλά και του νερού, που απέδιδαν οι ΤΚ πολίτες, τα τελευταία χρόνια κατασκεύασε και ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό! Τραγελαφικές ιστορίες αλλά οξύμωρες και ντροπιαστικές για τις συνεχείς μας υποχωρήσεις και ανοχές….!

Από τα Τουρκικά φυλάκια με ισχυρούς εκτυφλωτικούς προβολείς οι Τούρκοι εισβολείς, έριχνα το φως (Από την ηλεκτροδότηση μας!) προς τα Ελληνικά φυλάκια ελέγχοντας τις κινήσεις της ΕΦ, αλλά και κάνοντας ψυχολογικό πόλεμο στους εθνοφρουρούς μας, οι οποίοι απτόητοι κρατούσαν ηρωικά τις θέσεις τους. Τα Ελληνικά φυλάκια πολλές φορές, ενώ είχαν ανάγκη και αυτά φώτων και προβολέων ασφαλείας ήταν βυθισμένα στο σκοτάδι, λόγω των συνεχών διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος στις ΕΚ περιοχές.

(Βεβαίως κατά την διάρκεια των μαχών σίγουρο είναι ότι δεν άναβαν προβολείς, για να εντοπισθούν οι θέσεις τους.)

Δωρεάν…φως, νερό, τηλέφωνο….προς το πιόνι της Τουρκίας, ΤΚ καθεστώς……Και επειδή οι….κύριοι διεκδικούσαν και δωρεάν οικόπεδο….καταπάτησαν και κατέκτησαν χάριν της υπεροπλίας τους και το έδαφος της Β. Κύπρου αυθαίρετα  καταχρηστικά και με την βία….εκδιώκοντας τους νόμιμους  Ε.Κ. κατοίκους….

Επίσης και το αεροδρόμιο Λευκωσίας δεν βομβαρδίσθηκε, αφού προσδοκούσαν ότι θα το είχαν καταλάβει σε μια ώρα, για να το χρησιμοποιήσουν σαν Τουρκικό στρατιωτικό αεροδρόμιο…Το ίδιο είπαν και οι Ειρηνευτές όταν είδαν τον επιτιθέμενο  πολλαπλάσιο στρατό των εισβολέων σε σύγκριση με τον στρατό της Ε.Φ. Η ηρωική αντίσταση των Κυπρίων και των Ελλήνων στρατιωτών μας, τους διέψευσε και οι άσπονδοι φίλοι του ΟΗΕ, έτριβαν τα μάτια τους…και όχι τα χέρια τους…

Ευτυχώς που δεν μπόρεσαν να το καταλάβουν οι Τούρκοι, λόγω της σθεναρής αντίστασης Κυπρίων και Ελλαδιτών το αεροδρόμιο, για να προσγειώνονται τα τουρκικά μαχητικά αεροπλάνα και να ζητούν να τους εφοδιάσουμε και με κηροζίνη για …ανθρωπιστικούς λόγους από τα Κυπριακά Διυλιστήρια…τα οποία και αυτά κινδύνευαν από βομβαρδισμούς ή δολιοφθορές, αλλά οι εισβολείς τα άφησαν άθικτα,αφού και την Λάρνακα έγκαιρα σκόπευαν να καταλάβουν, οπότε θα τους χρησίμευαν…

Σημειώνω ότι σημαντικότατο  ρόλο έπαιξε και η σθεναρή αντίσταση των ηρωϊκώνεθνοφρουρών και εθελοντών στη Πράσινη Γραμμή Λευκωσίας, υπό την αιγίδα του τότε ΕΛΛΗΝΑ ταγματάρχη Αλευρομάγειρου Δημήτριου. Ωρκισμένοι στα Φυλακισμένα Μνήματα τα οποία βρισκόντουσαν στη παραμεθορίο περιοχή και κινδύνευαν να συληθούν από τους βαρβάρους, τήρησαν τον όρκο ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΟΥΚ ΕΛΑΤΤΩ ΠΑΡΑΔΟΣΩ και οι μύριοι δεν πέρασαν ….

Μετά από πιέσεις των Ειρηνευτών και των Αγγλοαμερικάνων, το Κυπριακό αεροδρόμιο όπου οι Τούρκοι κατατροπώθηκα, παραδόθηκε στα χέρια των άσπονδων φίλων μας ειρηνευτών…Αφού δεν παραδόθηκε στους εισβολείς, το μη χείρωνβέλτιστο.

Ακόμη μια υποχώρηση μας, ανεξήγητη και ντροπιαστική….Μέχρι σήμερα υπάρχει μετέωρο ένα αναπάντητο ερωτηματικό… Το αεροδρόμιο, ιερός τόπος νίκης και αυτοθυσίας Κυπρίων και Ελλαδιτών παραμένει έρημο και νεκρό…, υπό την εποπτεία του ΟΗΕ. Γιατί; Αφού βρισκόταν στα χέρια της ΕΦ και εντός εδαφών της Κυπριακής δημοκρατίας…Ντροπή!

Μια επική απάντηση του ‘Ελληνα ταγματάρχη Μανουρά, που υπερασπίσθηκε σθεναρά το αεροδρομιο με τους Έλληνες και Κυπρίους όταν Αυστριακό ταγματάρχηςτου ΟΗΕ με το άγημα του. του ζήτησε ιταμά την αποχώρηση των ηρωικών υπερασπιστών του αεροδρομίου, μετά την πανωλεθρία των Τούρκων. Επιτακτικά είπε επιτακτικά  εν είδει εντολής: « Είναι εντολή του Έλληνα πρέσβη Λαγάκου  να μας παραδώσετε το αεροδρόμιο…Του απαντά ο Μανουράς  με το πιστόλι στο χέρι… « Ποιός Λαγάκος; Έλληνας ταγματάρχης Μανουράς εδώ:» και την ίδια στιγμή ο καταδρομέας Γιώργος Χρονιάρης τους πυροβολεί στα πόδια και τρέπονται σε φυγή. Η ηρωική επιμονή του Μανουρά και των υπόλοιπων υπερασπιστών έσωσε το Αεροδρόμιο από ύπουλη κατάληψη από τους Τούρκους οι οποίοι παραμόνευαν, όπως τον νεκρό χρόνο αποχώρησης των υπερασπιστών και  παράδοσης στον ΟΗΕ, ύπουλα να καταλάβουν αυτοί το αεροδρόμιο. Ο Μανουράεπέμενε μέχρι τέλους,  που πήρε την ντροπιαστική  εντολή από τους ανωτέρους του για αποχώρηση… Η καθυστέρηση αυτή απέτρεψε τους Τούρκους να καταλάβουν το αεροδρόμιο αφού οι υπερασπιστες παρέμεινα μέχρι τέλους. Όταν παρεδόθη επίσημα στον ΟΗΕ, οι γενναίοι υπερασπιστές, αποχώρησαν πολυβολώντας τους εισβολείς κατατροπώνοντας τους με δάκρυα περηφάνειας αλλά και οδύνης στα μάτια…!

Το μη χείρον βέλτιστο..,

Πολλά ερωτηματικά προκύπτουν επίσης, όσον αφορά, τον μη βομβαρδισμό από την πρώτη μέρα της εισβολής του πλέον στρατηγικού κέντρου της ΚυπριακήςΕθνοφρουράς, ο οποίος ήταν βεβαίως το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς.

Στο ΓΕΕΦ τότε υπηρετούσαν όπως είναι γνωστό κατά πλειοψηφία Έλληνες αξιωματικοί, οι οποίοι είχαν υπηρετήσει και σε επιτελεία του ΝΑΤΟ και διατηρούσαν άριστες φιλικές και στρατιωτικές σχέσεις με ανώτερους Νατοϊκούς αξιωματικούς, οι οποίοι αντέδρασαν σε οποιαδήποτε βομβαρδισμό του ΓΕΕΦ και την μαζική δολοφονία Ελλήνων συναδέλφων τους, που είχαν συνυπηρετήσει μαζί στους κόλπους του ΝΑΤΟ, σαν Νατοικοί αξιωματικοί. Ακόμη και μερικοί Τούρκοι μετριοπαθείς Νατοϊκοί Αξιωματικοί εξέφραζαν τις επιφυλάξεις τους για την Τουρκική εισβολή σε ένα μικρό άοπλο κράτος, αλλά και τις βάρβαρες ενέργειες των Τουρκικών στρατευμάτων κατά αμάχων.

Αυτή την «παράκληση» την διαβίβασαν και στον  Κίσσιγκερ, που ουσιαστικά κινούσε τα πιόνια στην σκακιέρα της εισβολής, – αφού διατηρούσε άριστες σχέσεις με τον εμπνευστή της εισβολής Ετσεβίτ – και ο οποίος έκρινε λογική την «παράκληση», των ανώτερων αξιωματικών του ΝΑΤΟ, αλλά μάλλον κυρίως έκρινε υστερόβουλα, ότι μια τέτοια εχθρική πράξη, σίγουρα θα ενίσχυε και θα οδηγούσε αντανακλαστικά σε μια ανεξέλεγκτη, γενική σύρραξη Ελλάδας – Τουρκίας, την οποία δεν θα μπορούσε να ελέγξει και θα δημιουργούσε ανυπολόγιστη ζημιά στους κόλπους του ΝΑΤΟ…

Τις πληροφορίες τις έδωσαν αργότερα σε συνάδελφους τους, επιζήσαντες Έλληνες αξιωματικούς, που ήταν στο ΓΕΕΦ, Νατοικοί αξιωματικοί ξένων χωρών, αλλά και Έλληνες που υπηρετούσαν, τότε, στο Στρατηγείο  του ΝΑΤΟ.

Όταν βρισκόταν εν ζωή ο Τομ Καραμεσίνης είχε μια τυχαία συνάντηση με απόστρατο ανώτερο Έλληνα αξιωματικό, η οποία αναφέρεται πιο κατω.

*Ο Τομ Καραμεσίνης, γεννήθηκε στην Ν. Υόρκη 25 Ιουλίου 1917 και πέθανε 4 Σεπτ. 1978,  ήταν μέχρι το 1973 διευθυντής σχεδίων DPP ή NCS (NATIONALCLANDESTINE SERVICE NCS)..

Μέχρι και το 2005 η υπηρεσία αυτή λεγόταν DIRECTORATE OF OPERATIONS – ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ  δηλ. οι βασικότερες μυστικές υπηρεσίες της CIA   ( CENTRAL INTELLIGENCE AGENCY) σε όλο τον κόσμο και ο οποίος γνώριζε τα πάντα σχετικά με το Κυπριακό κ.ά., αφού διατηρούσε άριστες σχέσεις και με τον Κίσσιγκερ, ο οποίος τον συμβουλευόταν σε άκρως απόρρητα θέματα, αλλά και με τον διευθυντή της CIA Γουίλιαμ Κόλμπυ (υπηρέτησε από 4 Σεπτ, έως 30 Ιαν. 1976)…

Σημ. Ο δντης της CIA, o Mike Pompeo, σημερινός ΥΠΕΞ,  δεν διατηρεί και τις καλύτερες σχέσεις με το καθεστώς Ερντογάν και είναι φανατικός, αντιϊρανός, αντιισλαμιστής και φιλοϊσραηλινός. Κατά την διάρκεια του πραξικοπήματος κατά Ερντογάν έγραψε…  «Το Τουρκικό καθεστώς, είναι μια ολοκληρωτική ισλαμική δικτατορία!» …are totalitariar Islamist dictatorship….

Στην τυχαία, λοιπόν συνάντηση του, με τον απόστρατο Έλληνα Στρατηγό ( Για πρώτη φορά αποκαλύπτω το όνομα του) τον αείμνηστο φίλτατο Παναγιώτη Θανάσουλα, με τον οποίο διατηρούσε τυπικές σχέσεις, όταν ρωτήθηκε αν αληθεύει ότι το 1974 Νατοϊκοί αξιωματικοί ζήτησαν να μην βομβαρδισθεί το ΓΕΕΦ, από την Τουρκική αεροπορία, δεν το διέψευσε, αλλά απλά κούνησε καταφατικά το κεφάλι και μειδίασε αινιγματικά….. Κατά την συνάντηση αυτή παρευρέθηκε και τρίτο πρόσωπο, ίσως το στέλεχος της CIA, Αβρακάτος, ο οποίος ήταν και προστατευόμενος του Καραμεσίνη, αλλά ο απόστρατος Έλληνας αξιωματικός δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει αν όντως ήταν αυτός…. (Αποσπασματικές πληροφορίες από Έλληνα Στρατηγό ε.α. Π.Θ.)

Ως εκ τούτου η «εντολή που δόθηκε» στην Τουρκική αεροπορία, ήταν να αποφύγει τον βομβαρδισμό του ΓΕΕΦ, όχι διότι ο κ. Κίσσιγκερ «λυπήθηκε» τους Έλληνες αξιωματικούς, αλλά διότι η ενδεχόμενη εγκληματική πράξη αυτή των Τούρκων σίγουρα θα έθετε τα πράγματα εκτός ελέγχου……Μάλιστα επειδή οι εισβολείς ήδη είχαν υπερβεί καταχρηστικά με πράξεις βάρβαρες, τους όρους «εντολής» του, αλλά και επειδή «τα βρήκαν σκούρα» με τους Κυπρίους, τα μεσάνυχτα της 21ης προς την 22α Ιουλίου ο Κίσσιγκερ, όχι γιατί λυπήθηκε τους Κυπρίους, αλλά διότι ήθελε πάση θυσία να επανακτήσει τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης, ( Ήδη ο Ιωαννίδης αποδυναμώθηκε και ο Μπονάνος δήλωνε ότι η Ελλάδα δεν θα εμπλακεί σε πόλεμο με τη Τουρκία, αφού την Κύπρο κτυπούσε και στο κάτω κάτω εμείς είμαστε Ελλάς!), «μεσολάβησε» άμεσα για την σύναψη εκεχειρίας, ίσως και για να δοθεί η ευκαιρία στους Τούρκους, που αποδιοργανώθηκα, να ανασυγκροτηθούν μετά την απρόσμενη ηρωική αντίσταση της ολιγάριθμης Εθνικής Φρουράς.

Η εκεχειρία εφαρμόσθηκε το απόγευμα της 22ας Ιουλίου στις 4.00 μμ., και την οποία οι Τούρκοι εν συνεχεία παραβίασαν επανειλημμένα, με την ανοχή του ΟΗΕ, της ΕΟΚ, των Μεγάλων δυνάμεων και του Κίσσιγκερ, αφού ασταμάτητα ενισχύοντο με βαρύτατο οπλισμό και ανθρώπινο στρατιωτικό δυναμικό, αλλά και η αεροπορία τους συνέχιζε να βομβαρδίζει όχι μόνο στρατιωτικούς στόχους, αλλά και χωριά ΕΚ αμάχων…Ταυτόχρονα πολλές επιθετικές επιχειρήσεις έκαναν οι εισβολείς με την βοήθεια των εξτρεμιστών της ΤΜΤ, τις οποίες η ΕΦ αντιμετώπισε σθεναρά….. Η έλλειψη βαρέως  οπλισμού και πυρομαχικών, αλλά και η αδυναμία αποστολής ενισχύσεων, λόγω των συνεχών βομβαρδισμών των Τούρκων στις εφοδιοπομπές της Ε.Φ., δυστυχώς απέτρεψε μια σίγουρη νίκη των ολίγων Κυπρίων και Ελλαδιτών, κατά του ισχυρού Τουρκικού στρατού, ο οποίος τις πρώτες μέρες της εισβολής, δείλιασε, αποδιοργανώθηκε και εγκλωβίστηκε στον περιορισμένο χώρο απόβασης. Εάν αντίστοιχες και ισάριθμες δυνάμεις της ΕΦ, ενισχυμένες και εξοπλισμένες αντιμετώπιζαν τους Τούρκους εισβολείς βέβαιον ήταν …, ότι θα τους έριχναν στην θάλασσα… και όχι μόνο

Αργότερα ο Ετσεβίτ αλλά και η στρατιωτική ηγεσία της Τουρκίας, επέκριναν τους αξιωματικούς της πρώτης εισβολής αλλά και τους ΤΚ εξτρεμιστές (περί τις 40-45000 πάνοπλα μέλη διέθετε η ΤΜΤ) διότι, παρά τις μεγαλόστομες δηλώσεις και λεονταρισμούς τους περί σθεναρής αντίστασης και περί πλήρως εξοπλισμένων ΤΚ απόρθητων φρουρίων, αυτοί μετά την επέλαση των Κυπρίων παραδόθηκαν σε διάστημα μικρότερο των 5 ωρών, αφήνοντας την Εθνική Φρουρά ελεύθερη έστω αργοπορημένα να αντιμετωπίσει με τις έστω λίγες της δυνάμεις τον Τουρκικό στρατό εισβολής……

Η αργοπορία αυτή λόγω της εκκαθάρισης των Τουρκικών θυλάκων, ήταν μια σημαντική αρνητική συγκυρία για την αντιμετώπιση της εισβολής, Παρ΄ όλα αυτά εάν  η Ε.Φ. δεν καταλάμβανε τους  θύλακες  φρούρια, αναμενόμενο θα ήταν ότι εκατοντάδες άμαχοι θα κατασφάζοντο από τους τρομοκράτες εξτρεμιστές…

Οι αιχμάλωτοι πολέμου της πρώτης εισβολής ήταν, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό 385 ΕΚ ( περισσότεροι άμαχοι) που στάλθηκαν στις βάρβαρες τουρκικές φυλακές των Αδάνων. Αρκετοί από αυτούς δεν επέστρεψαν ποτέ…. Επίσης από πλευράς ΕΚ αιχμαλωτίσθηκαν  5,268 ΤΚ εξτρεμιστές της ΤΜΤ, μεταξύ των οποίων και αρκετοί Τούρκοι αξιωματικοί και «γιουρούκηδες»….Στις νικηφόρες μάχες για την κατάληψη των ΤΚ θυλάκων σκοτώθηκαν πέραν των 500 εξτρεμιστών. Η εθνοφρουρά ελάχιστες απώλειες είχε κατά την διάρκεια των μαχών με τους ΤΚ εξτρεμιστές.

Από πλευρά των ΕΚ, έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι τις πρώτες μέρες, κατά την διάρκεια αντιμετώπισης της εισβολής, 215 Εθνοφρουροί υπερασπιζόμενο ηρωικά κα με αυτοθυσία το πάτριο έδαφος προκαλώντας τεράστιες απώλειες στους Τούρκους, στις σφοδρές μάχες αντίστασης κατά τις οποίες ΕΚ και οι ελάχιστοι Ελλαδίτεςκατατρόπωσαν την Τουρκική Δύναμη εισβολής. Αρκετοί ΕΚ άμαχοι, οι οποίοι σφαγιάστηκαν από τις «Ειρηνευτικές» δυνάμεις των Τούρκων, θεωρήθηκαν αγνοούμενοι.

Σε Τουρκικά βιβλία, που αποκάλυψαν άγνωστες πτυχές της εισβολής, Τούρκοι ανώτεροι αξιωματικοί, αλλά και απλοί Τούρκοι συγγραφείς, που συμμετείχαν στην εισβολή σαν στρατιώτες, εκφράζουν την έκπληξη τους για την σθεναρή αντίσταση των ολίγων αβοήθητων  Κυπρίων…αλλά και αρκετοί αποκαλύπτουν, λόγω τύψεων τις αμέτρητες βάρβαρες πράξεις των εισβολέων.

00FED0DD 460D 4F8B A1DF CF4D076BE8CC

Αναφέρεται πιο κάτω δηλώση του Κίσσιγκερ …., κατά την διάρκεια της Α΄φάσης της εισβολής …. Είναι απόλυτα αποκαλυπτική και «προφητική», αφού ήδη γνώριζε προ πολλού τι θα συμβεί…  « Οι Τουρκοκύπριοι δεν έχουν πετύχει ακόμη την ….ασφάλεια τους…», επιβεβαιώνοντας πλέον  χωρίς αιδώ, ότι οι Τούρκοι εισβολείς θα συνέχιζαν το βάρβαρο έργο τους, που το συνέχισαν αμέσως μετά (ΑΤΤΙΛΑΣ 2), για να πετύχουν την ασφάλεια των ΤΚ και την «ανασφάλεια» των ΕΚ…

Και όταν ο «κύριος» Kissinger είδε ότι οι σύμμαχοι εισβολείς Τούρκοι δύσκολα περνούσαν στην Κύπρο και είχαν τρομερές απώλειες…, επέβαλε εκεχειρία  ο δόλιος για να αναδιοργανωθούν και επανακτήσει τον έλεγχο και αυτός και ο φίλος του Ετζεβίτ… για να συνεχίσουν τον ΑΤΤΙΛΑ 2….

Και στο δια ταύτα, οι μεν βάρβαροι εξασφάλισαν την ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων μέσω σφαγών και εκτοπισμών οι δε επίσης Ελληνοκύπριοι χάριν της «Ειρηνευτικής Αποστολής» των Τούρκων ( KIBRIS BARIS HAREKATI ),  σφαγιάστηκαν, εκτοπίσθηκαν και οι Τούρκοι κατέλαβαν με την βία την Β. Κύπρο, εφαρμόζοντες εγκληματικά μεθόδους βάρβαρης γενοκτονίας, απαράδεκτες από το διεθνές δίκαιο, με συμπαραστάτη και αρωγό τον Κίσσιγκερ και τους σύμμαχους Αγγλοαμερικάνους …την ανοχή του ΟΗΕ του ΝΑΤΟ και των ταγών τότε της μητρός  πατρίδος που ένιψαν  τας χείρας τους… διότι «Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΕΙΤΟΤΑΝ ΜΑΚΡΑΝ», που ήταν η συνέχεια του επαίσχυντου «ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΤΥΠΟΥΝ, ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΑΣ» και ΕΑΛΩ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟΣ.( 6000 σφαγιασθέντες, 1619αγνοούμενοι, 250000 εκτοπισμένοι, το 37% των πατρίων εδαφών κατειλημμένα.)

Ο μεν δειλός της πατρίδος, ο δε φιλόδοξος της πατρώας ουσίας εστί προδότης.

Σωκράτης, 469-399 π.Χ., Φιλόσοφος

Και, όποιοι μας πρόδωσαν δεν θα μας συγχωρέσουν ΠΟΤΕ για την επαίσχυντη πράξη τους αυτή. Ο Ελληνισμός  θα τους θυμάται ΠΑΝΤΑ και θα τους αναθεματίζει!

Αναφέρει ο διαπρεπής συγγραφέας Ευγένιος Ρωσσίδης, πρώην Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου (ΑΗΙ), στο αποκαλυπτικό βιβλίο του: Kissingerand Cyprus – A study in lawlessness, ότι ο Κίσσιγκερ πρέπει να χαρακτηρισθεί Εγκληματίας Πολέμου.

Επίσης ο Άγγλος δημοσιογράφος Κρ. Χίτσενς στο βιβλίο του « Η δίκη του Κίσσιγκερ» αναφέρεται με βάση αδιάσειστα ντοκουμέντα της εποχής, ότι ο Κίσσιγκερ πρέπει να δικασθεί σαν εγκληματίας πολέμου κ.ά.π.

Η εγκληματική εσκεμμένη απάθεια, αλλά και η εγκατάλειψη της μικρής μόνης Κύπρου, απ΄αυτούς που προσυπόγραψαν τον Καταστατικό Χάρτη ΟΗΕ, βεβαίως δικαιολογημένα μπορεί να χαρακτηρισθεί ως συνενοχή, ανοχή και με άμεση συνέργεια… του θίασου ΝΑΤΟ, ΟΗΕ, ΕΕ που και σήμερα είναι επίδοξοι ολετήρες του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ και συνεχίζουν να θωπεύουν την δόλια άπιστη τους επ΄ αμοιβή παλλακίδα Τουρκία …οι εταίροι μας και …ΕΤΑΙΡΕΣ….

Επιμέλεια από Αντώνη Αντωνά – Συγγραφέα από ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟ.

www.ledrastory.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ