24/07/2021

Τουρκία: Βουλευτής καταγγέλλει ρωγμή στα θεμέλια του υπό κατασκευή πυρηνικού σταθμού Ακούγιου

Χαμός στην Τουρκια μετά απο την καταγγελία του αντιπροεδρου του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) στη Μερσίνα και μέλος της Συνέλευσης του Κόμματος, Αλί Μαχίρ Μπασάριρ, που δημοσίευσε μια εντυπωσιακή εικόνα σχετικά με τον ισχυρισμό ότι υπήρχε ρωγμή στο σκυρόδεμα του πυρηνικού σταθμού Ακούγιου.

Συμφωνα λοιπόν με πληροφορίες του echedoros-a.gr σε βίντεο που ανέβασε ο Αλί Μαχίρ Μπασάριρ σημειώνει ότι το τράβηξε από το εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας Ακούγιου, που ειναι υπό κατασκευή στην περιοχή Γκιουλνάρ του Μπουγιούκετζελί στη Μερσίνη και φαίνονται ξεκάθαρα οι ρωγμές από τους γιγαντιαίους τσιμεντόλιθους που θα μεταφερθούν στον αντιδραστήρια του πυρηνικού σταθμού Ακούγιου.

Μαλιστα το νερό διαρρέει από τα θεμέλια, ενώ από την άλλη πλευρά, φαίνεται ότι το νερό στο έδαφος με τις αντλίες ρέει στη θάλασσα.

Το μέλος του CHP Αλί Μαχίρ Μπασάριρ έκανε την ακόλουθη αξιολόγηση σχετικά με το ζήτημα:

«Ναι, υπάρχουν ρωγμές στο έδαφος ενώ συνεχίζεται η κατασκευή. Επειδή αυτή είναι η περιοχή του Ακούγιου, το έδαφος είναι εντελώς λάσπη. Θεέ μου, εάν συμβεί σεισμός μετά την ολοκλήρωσή του, η Μεσόγειος θα καταστραφεί στη Μερσίνη. Ενώ ο δρόμος περνά πολύ κοντά, σταματήστε τον πυρηνικό σταθμό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ