Προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε ο ψευτογιατρός

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στις 28 Ιανουαρίου θα απολογηθεί συμπληρωματικά ο προφυλακισμένος ψευδογιατρός Νίκος Κοντοστάθης μετά τα νέα στοιχεία πουν έχουν προκύψει εναντίον του για υποθέσεις θανάτων βαριά νοσούντων.

Ο 47χρονος που επί σειρά ετών παρίστανε τον διακεκριμένο ογκολόγο αποσπώντας μεγάλα χρηματικά από τα θύματά του, ζήτησε και έλαβε προθεσμία από τον ανακριτή.

Σύμφωνα με το συμπληρωματικό κατηγορητήριο, οι θάνατοι για τους οποίος κατηγορείται, φτάνουν τους 12, ενώ διώκεται και για συνολικά 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας ασθενών τους οποίους έπεισε να χρησιμοποιούν βότανα και έλαια, αντικαθιστώντας την ιατρική τους θεραπεία.

Για την ίδια υπόθεση αναμένεται να εξεταστούν ως μάρτυρες ή ύποπτοι συνολικά 16 πρόσωπα που εμφανίζονται να συνεργάστηκαν με τον ψευτογιατρό.

Ανάμεσα σε αυτούς περιλαμβάνονται γιατροί, νοσηλευτές, μία μοναχή αλλά και πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, γιατρός στο επάγγελμα, τον οποίο καταγγέλλει ένα από τα θύματα του Κοντοστάθη.

Πάντως, ο ίδιος ο πρώην υπουργός αρνείται κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση και έχει προαναγγείλει την προσφυγή του στην Δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζεται πως στην πρώτη απολογία του τον περασμένο Ιούνιο, 0 47χρονος ψευτογιατρός δεν έπεισε τον ανακριτή και εισαγγελέα οι οποίοι τον έκριναν προφυλακιστέο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ