Ο ΥΠΕΞ των ΗΑΕ εξέφρασε την επιθυμία για εξομάλυνση των σχέσεων με την Τουρκία…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Anwar Gargash (Γκαργκάς ) εξέφρασε την επιθυμία της χώρας του να εξομαλύνει και να αποκαταστήσει τις σχέσεις με την Τουρκία, μετά από τις μεταξύ τους εντάσεις…  

Ο Γκαργκάς έκανε τις επισημάνσεις του σε συνέντευξή του, στο Sky News Arabia με έδρα τα Emirates, λέγοντας: «Αυτό που θέλουμε να πούμε στην Τουρκία είναι ότι θέλουμε να ομαλοποιήσουμε τις σχέσεις μας στο πλαίσιο του αμοιβαίου σεβασμού της κυριαρχίας….Δεν έχουμε προβλήματα με τα σύνορα και άλλα θέματα… ». Καλώντας την Τουρκία να τερματίσει την «υποστήριξή της στη Μουσουλμανική Αδελφότητα και να αποκαταστήσει τις σχέσεις της» με τον αραβικό κόσμο, ο υπουργός Εξωτερικών των Εμιράτων ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχουν άλλα ουσιαστικά ζητήματα που εμποδίζουν την βελτίωση των δεσμών μεταξύ του Αμπού Ντάμπι και της Άγκυρας. Είπε επίσης: “Δεν επιθυμούμε διαμάχες με την Τουρκία”, αναγνωρίζοντας ότι τα ΗΑΕ είναι ο κορυφαίος εμπορικός εταίρος της Τουρκίας στη Μέση Ανατολή.

Τα σχόλια του Γκαργκάς σχετικά με την αναθέρμανση σχέσεων με την Τουρκία, γίνονται μετά από τεταμένες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών καθ ‘όλη τη διάρκεια του 2020, για μια σειρά γεωπολιτικών αντιπαραθέσεων στην περιοχή.  Οι παρατηρήσεις του Γκαργκάς έρχονται επίσης λίγες μέρες. μετά την αποκατάσταση των σχέσεων με το Κατάρ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και άλλων κρατών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (GCC)….

ΔΗΜΟΦΙΛΗ