Γκρεμίζουν τον ελληνικό προϋπολογισμό οι Γερμανοί

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχουμε γράψει ότι ο προϋπολογισμός που κατατέθηκε για το 2021, αποτελεί μία μαγική εικόνα. Ο προϋπολογισμός εσόδων για το πρώτο δίμηνο του έτους, έχει ήδη καταρρεύσει. Το προϋπολογισθέν πόσο δαπάνης για στήριξη από τις συνέπειες της πανδημίας, είχε οριστεί στα επτάμισι δις ευρώ για όλο το έτος, και ήδη φαίνεται ότι θα εξανεμιστεί πριν ακόμα τελειώσει το πρώτο τρίμηνο.

Η είδηση που έρχεται από την Γερμανία είναι ένα ακόμα χτύπημα. Γερμανός αξιωματούχος σύμφωνα με το Σπίγκελ ξεκαθάρισε ότι οι Γερμανοί θα μπορέσουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό για διακοπές τον Ιούνιο και αν. Πράγμα που σημαίνει ότι Απρίλιος και Μάιος δεν θα φέρουν έσοδα από τον τουρισμό. Και εάν δεν έρθουν οι Γερμανοί που είναι η μεγαλύτερη αγορά και σε σύγκριση με τις άλλες δύο μεγάλες αγορές, δηλαδή το Ηνωμένο Βασίλειο και την Γαλλία, έχουν καλύτερη διαχείριση της πανδημίας, φανταστείτε τι θα γίνει με τις άλλες αγορές.

Και όμως, το οικονομικό επιτελείο είχε προϋπολογίσει έσοδα τουρισμού και την άνοιξη. Πράγμα που σήμερα φαίνεται μαγική εικόνα. Άρα η ψαλίδα ανοίγει ακόμα περισσότερο.Άρα τα πράγματα είναι ακόμα πιο δυσάρεστα. Και αποδεικνύουν ότι ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης ήταν ένα επικοινωνιακό τέχνασμα για να κερδίσει η κυβέρνηση δύο μήνες ασυλίας. Μέγα λάθος που θα το πληρώσουμε και αυτό ακριβά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ