Ανησυχία στο Ισραήλ με νέο ρεκόρ κρουσμάτων παρά τους εμβολιασμούς

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα εμβόλια στο Ισραήλ δεν έχουν καταφέρει ακόμα να χαλιναγωγήσουν την πανδημία. Τα νέα κρούσματα ανησυχούν τις αρχές αλλά και την παγκόσμια κοινότητα.
Το Ισραήλ έχει εφαρμόσει το μεγαλύτερο πρόγραμμα εμβολιασμού στον κόσμο, αναλογικά με τον πληθυσμό. Αποδεικνύεται όμως για άλλη μια φορά ότι το εμβόλιο δεν είναι πανάκεια. Ήδη στην χώρα έχουν εμβολιαστεί σχεδόν 2 εκατομμύρια πολίτες με την πρώτη δόση του εμβολίου, αλλά το Ισραήλ κατέγραψε χθες ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων, με τις νέες μολύνσεις να φτάνουν τις 10.000! Αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά ότι τα δύσκολα για την πανδημία είναι μπροστά μας, όπως είχαν αποκαλύψει τόσο ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Κοντέξ όσο και η καγκελάριος Μέρκελ στην κλειστή συνεδρίαση του CDU.

Το Ισραήλ έχει αυτή την στιγμή 74.639 ενεργές περιπτώσεις μόλυνσης. 3.704 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ 1.850.419 άτομα έλαβαν την πρώτη δόση του εμβολίου.

Στη Δυτική Όχθη, υπάρχουν 7.817 ενεργά κρούσματα και 1.312 θάνατοι, και στη Γάζα 7.907 ενεργά περιστατικά και 447 θάνατοι.
Εν τω μεταξύ, οι Παλαιστίνιοι στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα περιμένουν να λάβουν εμβόλια, κάτι το οποίο θα χρειαστεί ακόμη μήνες για να γίνει, ενώ οι τοπικές αρχές αγωνίζονται να διατηρήσουν τα ποσοστά νέων κρουσμάτων χαμηλά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ