Τραγικά γεγονότα στην Πορτογαλία κατά την διάρκεια της επίσκεψης Μητσοτάκη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πραγματική αναμπουμπούλα επικρατεί στην Πορτογαλία λίγο μετά την επίσκεψη Μητσοτάκη. Μπορεί ο έλληνας πρωθυπουργός να μην συναντήθηκε με τον Πορτογάλο Πρόεδρο Μαρσέλου Χεμπέλου ντε Σόουζα, αυτά όμως που έγιναν κατά την επίσκεψή του, πρέπει να έχουν προκαλέσει ταραχή. Ειδικά στην κυβέρνηση της Πορτογαλίας.

Η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Πορτογαλία συνέπεσε εντελώς συμπτωματικά, με την ημέρα που η χώρα κατέγραψε τραγικό ρεκόρ με 122 θανάτους από COVID-19 και πάνω από 5.600 νέα κρούσματα κορονοϊού. Η μαύρη ημέρα για την Πορτογαλία δηλαδή, που δυστυχώς συνέπεσε με την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού.

Οι τραγικές συμπτώσεις όμως δεν σταματούν εδώ αφού ο Πρόεδρος της Πορτογαλίας Μαρσέλου Χεμπέλου ντε Σόουζα διαγνώστηκε τη Δευτέρα, την ημέρα δηλαδή της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη, με covid-19 και αναγκάστηκε να ακυρώσει όλο το πρόγραμμά του. Ευτυχώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είχε συναντηθεί με τον Πρόεδρο ντε Σόουζα.

Και όμως, έχει και συνέχεια. Σε νέο τεστ που έκανε ο πορτογάλος Πρόεδρος, διαπιστώθηκε ότι εντέλει δεν έχει κορονοϊό! Φυσικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε φύγει από τη χώρα, οπότε πιθανότατα έχασε την ευκαιρία να τον συναντήσει και να ακούσει τα χαρμόσυνα νέα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ